Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Őszintén! Betartjátok, hogy...

Őszintén! Betartjátok, hogy egy éves kor alatt nem adtok a babátoknak semmiféle fűszert és cukrot? Ha igen, miért? Ha nem, miért?

Figyelt kérdés
Kaptam egy hírlevelet az egyik fórum védőnőjétől aki ezt írta le.
2010. febr. 11. 09:44
 1/8 anonim ***** válasza:
7 hónapos kora óta kap cukrot, sót a kajájába. Az ízetlen ételt te sem eszed meg. Dokinénink is mondta, hogy nyugodtan rakhatok bele. 8 hós korától már enyhén fűszereztem is, kömény stb.
2010. febr. 11. 09:46
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem még nem egy éves, de úgy tervezem, hogy a cukormentes étkezést tartani fogom, sót sem szeretnék használni, viszont a fűszernövényeket úgy tudtam szépen lassan be lehet vezetni, azok egészségesek.
2010. febr. 11. 09:50
 3/8 anonim ***** válasza:

Cukrot ne szoktam használni,de pici sót, fűszert igen.

Uzsonnára ha oylat csinálok (pl gyülöcs túróval) akkor a gyümölcstól is édes lesz.

Az az igazság, hogy a 2. terhességem alatt terh. diabéteszem volt, ráadásul acsaládban több cukorbetg is van, úgyhogy átgondoltam egy-két dolgot a cukorral kapcsoltban.

2010. febr. 11. 09:51
 4/8 anonim ***** válasza:

Fűszert azért nem adok, mert ők még tökéletesen érzik az ételek ízét. Semmi szükségük rá. Ráérnek elnyomni az ízlelésüket később, aztán majd ők is csak sóval tudnak mindent megenni, csak mert hozzászoknak. De jobb ezt minél később elkezdeni. Ráadásul a só például nagyon leterheli a veséket és ilyenkor még csak foglalkozzon a szervezet a növéssel meg az esetleges betolakodók legyőzésével, ne fárassza magát a sóval való örök küzdéssel...

Cukor meg pláne felesleges. Eszik elég gyümölcsöt ahhoz, hogy természetes forrásból megkapja a szükséges szénhidrát-adagot.

Én mondjuk amúgy is háklis vagyok arra, mikor egy kisbabán lóg a háj össze-vissza, pláne hogy egyértelműen igazolták a kisgyerekkori elhízás hatását a felnőtt életre és életkilátásokra. Nem vagyok a gyerekem ellensége.

Úgyhogy én ezért.

3 gyerek, megeszik jó étvággyal fűszerek és cukor nélkül is az összes kaját, nem válogatósak, minent megesznek. Olyan rossz nem lehet. Persze mi már ezeket nem ennénk így meg, hiszen hozzászoktattuk magunkat a sóhoz, cukorhoz, de azért nem kell azt hinni, hogy ezek csak így ehetőek.

2010. febr. 11. 09:58
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

De ez megoldhatatlan egyébként. Merthogy cukor mindenben van ha szigorúan nézzük, a gyümölcsökben pl. pedig azt mindenki ad a gyereknek, sőt azzal kezdjük a hozzátáplálást.

Szóval milyen cukorról van szó? A hozzáadottról? Tehát hogy megcukrozom e külön az ételét, italát? Mert akkor a válasz, nem , és nem is fogom.

De egy éves kora után kapott túrórudit, kalácsot, tésztafélét (pl. túrógombóc ilyesmi) amiben van cukor alapban is, szóval teljesen nem lehet cukormentesen táplálni.

A másik a sózás. Az én gyerekeim simán megették a sózás nélkül készült pépeket:) Azóta nyilván már a mi ételeinket is eszik, így visznek be sót, de külön sózást sose csináltam.

A fűszer az más, abban nagyon sok egészséges van, petrezselyem, bazsalikom,tárkony,kömény stb. ezek serkentik is az emésztést, szóval jók.

Borsot nagyon ritkán használok, paprikát csak őrölt pirosat max.pörköltbe (de azt meg a gyerekek nem is eszik meg.)

A kisi 1 éves a nagy 3 cukrot, csokit nem esznek. És nem azért mert "ökoanyu" vagyok:)) hanem mert nem kérik valamiért...

2010. febr. 11. 09:59
 6/8 anonim ***** válasza:

Zöldfűszereket használtam, cukrot én sem eszem, helyette fruktózt használunk, a só kell, de csak egy kicsi. Hogy miért? Mert butaságnak tartom azt, hogy semmit ne ismerjen meg a gyerek. Ha kénytelen leszel visszamenni dolgozni, hogyan fogja viselni a gyerek a bölcsődei (vagy később az óvodai) étkezést, ha előtte egy-két hónappal ismeri meg a fűszereket?

Az én gyerekem szinte semmi plusz folyadékot nem volt hajlandó a reggeli-esti kakaóján kívül meginni. Amint elkezdtem a fűszereket használatát ivott rendesen.

2010. febr. 11. 10:01
 7/8 anonim ***** válasza:

Akkor ti nem is adtok a babának olyan bébiételt sem, amiben van egy kis só? A cukrozásnak én sem vagyok híve, de valljuk be, majdnem minden bébiételben van egy minimális só. Ez baj?

Só nélkülithol vesztek? Vagy mindig ti főztök neki?

2010. febr. 11. 10:13
 8/8 anonim ***** válasza:

Hozzáadott sót és cukrot nem adok. Ami van az élelmiszerekben, az éppen elég.

Fűszerezést most kezdem, mert ahogy olvastam mindenhol 7-8 hónapos kortól fokozatosan lehet 1-1 fűszert bevezetni.

2010. febr. 11. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!