Nálatok meddig vannak este látogatoban a nagyszülők/rokonok/barátok? Én reagálom csak túl?
Nálunk változó. Az sem mindegy, hogy kihez jön a vendég. Ha anyám jön, az általában altatásig marad. Ha apámmal együtt jönnek akkor elmennek hamarabb. Ha anyósom jön, az is altatásig marad.
Az én barátnőim, nővérem van, hogy kifejezetten este jönnek, megvárják az altatást és akkor utána maradnak ameddig akarnak.
A férjem barátait semmi sem zavarja, hajnalig is nálunk vannak például egy nyári estén. Nem hangoskodnak a keretben, szóval engem és a gyerekeket nem zavarnak ezzel.
Ha a nagyobbamhoz jönnek sokszor itt is alszanak a gyerekek. Ha a kicsihez jön valakik akkor fürdetés előtt vagy legkésőbb utána elmennek.
Én soha nem mondanám senkinek, hogy most már nem látjuk szívesen. Bár én senkit sem szoktam úgy érezi, hogy "sokáig maradt".
Mivel nálunk a nagyszülők messze laknak ezért legtöbbször itt alszanak.
Szerintem ennyire közeli rokon nem kéne h zavarjon téged ha ott van fürdetéskor, hiszen nem kell egész nap haptákban állni mellette, nyugodtan lehet úgy is fürdetni h ott van, sőt altatni is, nyilván másik helyiségben. Nekem ez nem gond.
Egyéb vendégek (barátok stb.) általában legkésőbb vacsi után elmennek. De régebben barátaink is szoktak itt aludni, volt aki nézte a fürdetést, engem ez nem zavar. Altatni meg úgyis külön altatom a szobájában a gyerekeket.
Attól függ kivel milyen a kapcsolat, mi a szokás.
Pl. mikor anyósomék jöttek látogatni, este indulni akartak. Na ezen én voltam leginkább meglepődve, hogy "nem várod meg a fürdetést????" :O Az én családomban a sokáig tartó vendégeskedés volt a szokás, férjem családjában max. 2 órát vannak valahol. Meg abból indultam ki, hogy anyám még véletlenül se hagyta volna ki a fürdetést, ehhez szoktam hozzá, anyós szerint meg nemillik addig ott maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!