5 hos babamnak ma este eszrevettem egy kemeny csomot a bal felkarjaban, volt nektek hasonlo?
Most vettem eszre, holnap reggel rogton orvos, de nagyon nagyon meg vagyok ijedve.
Egy kemeny csomo a honalja korul, nem csipes. BCG-t kapott aprilisban abba a katjaba, lehet koze hozza???
Nem faj neki, mert megnyomkodtam ovatosan, de nem sirt...
Nagyon nagyon aggodom, ciszta lehet?:( volt nektek hasonlo?
és
Amennyiben borsónyinál nagyobb duzzanat keletkezik, esetleg a hónalj alatti nyirokcsomó duzzanata is észlelhető, feltételezhető, hogy az oltóanyag a bőr mélyebb rétegeibe került, vagy a szükségesnél több volt a befecskendezett mennyiség. A nem kívánt reakció különösebb kezelést nem igényel, szárazon tartása és védelme a mechanikai irritációtól (dörzsölés) elegendő. Igen ritkán a hónalj alatti nyirokcsomó extrém mértékű duzzanata miatt sebészi feltárás szükséges. Gyakorta tapasztalható, hogy a BCG reakció körül vérbő, hámló, esetenként hólyagos kiütés keletkezik, mely jelenség az immunológiai reakcióval összefüggésben zajlik, ekzématizáció. Nyugtató, hidratáló krém gyorsíthatja a folyamat múlását. BCG oltással egy időben vagy szabad időközzel bármilyen oltás adható, de oltásra a bal felkart 3 hónapig nem lehet használni!
Koszonom szepen:(((
Nem a honaljanal van a babomnak hanem a felkarjan a honalja mellett :( megint megtapiztam neki ovatosan, de meg se nyikkant. Vigyorog, jokedvu ... Holnap leirom mindenkepp, h mit mondott, nagyon remelem, hogy csak a szuri.
Koszonom a valaszokat!!!!
A nagylanyomnak tul.melyre adtak be a BCGt es nem fakadt ki
Neki vagy 6 honapig ott volt egy kisebb babszemnyi csomo a bore alatt ...
A kicsinek szinten ez volt, de ott a doki picit megnyomkodta h kifakadjon a csomo - nem volt olyan melyen es sikerult
De neki is par honapig meg volt egy csomo ott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!