Segitseg? Hova tegyem a babat mig fozok?
Egyszer láttam ilyet neten, hogy a babát nem járókába tették bele, hanem nagy méretű, puhafalú (felfújhatós) medencébe. Kijönni nem tud, helye van, könnyű tisztán tartani, és szerintem zseniális ötlet.
Ez a Jumperoo kicsit olyan, mint a rugós hinta, csak nem fixen rögzíted, hanem hordozható. Abból a szempontból egykutya, hogy csak úgy lóg a gyerek, és hamar meg fogja unni. (Pont mint a legtöbb baba a ringatós székeket. Meglátja, és tudja, hogy most nem vele lesz foglalkozva, anyunak dolga van.)
Hat En igazan egyedi megoldast talaltam ki arra a par hetre mig felulni mar fel tudott,de meg nem stabilan ult.
Kivittem a kiskadat a konyhaba,beleraktam egy puha,vastag pledet es beleultettem.jatekok a laba koze es volt fel-haromnegyed oram.igy az alvasidovel egyutt siman befejeztem a fozest.
A gyerek meg jokat jatszott.kesobb mikor mar stabilan ult csak a pledet teritettem le a foldre es oda raktam,kapott egy talat es egy fakanalat.En ugyan felsuket lettem de a gyereknek irtora tetszett 😂😂😂
Ez az időszak ilyen. Amíg kisebb volt, elüldögèlt a hordozóban, amikor meg nagyobb, megy felfedezni(na persze van,hogy bújik a fenekembe,1,5 èves).
Szóval főzz, amikor alszik, vagy ha van aki figyeljen rá.
Vagy extra gyors ètelekt csinálj(sütőben sült hús, gyorsfagyasztott gombóc stb).
Amikor az én kisfaim volt ilyen korú, akkor ezeket csináltam felváltva (ami épp bejött neki-nekem, váltogattam, hogy ne legyen unalmas):
- műanyag, pillanatok alatt elemeire bontható, színes, ultrakönnyű járóka (benne mindenféle csillogó, zörgős, zenélős játék)
Ha kell, akkor a konyhába húztam, néha a nappali részre (nlunk amerikai konyha van, lehetett játszani azzal, hogy közelebb-távolabb)
- a legjobb találmányok egyike szerintem az ajtófélfára tehető hinta, ilyenünk volt (gyógytornász ismerős is feltétlenül ajánlja), arra is lehet akasztgatni mütyűröket, a babát ugye pont úgy kell beletenni, hogy NE álljon, de lábujjhegye épp a földet érje- elé, mellé a földre gurulós játékok, zenélős cuccok stb. néha arra jártam, meglöktem, hintáztattam stb.
(ez egy jó cikk a hintákról)
-etetőszékbe tenni és odahúzni a konyhába közel és adni neki kis fakanalat, flakonba borsószemeket rázni, műanyagokat csapkodni-valamit, amivel ülve, de a kezét használva szórakoztatni
- néha hagytam "törni-zúzni"- a konyhaszekrény alsó szekrényeiből kettőt nem zártam le babazárral, onnan kipakoltam a veszélyes dolgokat, de néha megengedtem, hogy bemásszon, kihajigálja a bekészített műanyag dobozokat, szívószálakat, papírtörlőt stb.- olyat amivel nagy kárt nem okoz (azért arra figyelj, hogy forró dologgal ne legyen útba!)
- alvásidőben főzni vagy este-éjszaka több napra a legtutibb
-részletekben főztem sokszor (pl. hagymát üvegesre megpirít, félrehúz, majd lehet, hogy 30 perc múlva folytattam), illetve én nagyon hiszek a konyhai előkészítésekben (pl. egy-egy jobb, nyugodtabb napon előre felkockázok egy kg hagymát, lefagyasztom adagonként vagy húst bepácolni, előkészíteni, zöldségeket megpucolni- ha krumplit hajnalban pucolsz, vízben hagyod, akkor délelőttid semmi baja nem lesz, amíg odajutsz, hogy megfőzd, fasírthúst bekeverni, gombócra formázni, így fagyasztani alutálcán, hogy csak sütni kelljen)
- nem ördögtől valóak néha a konyhakész cuccok sem (pl. fagyasztott krumpli, amit csak a sütőbe kell bevágni, wokos zöldségkeverék, de akát a pizzarendelés sem, ha szeretitek az ilyesmi. Nem azt mondom, hogy hetente vagy naponta, de néha meg lehet engedni azt a "luxust", hogy csak bedobsz valamit a sütőbe (vagy kifőzött tésztára kész szószt öntesz)
Jumperoo-nk volt, de abban
Max 20 percet lehetnek. Vegyel egy jarokat, vagy utazoagyat, Es en nem csinaltam nagy fozeseket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!