Szerintetek nem nevetséges ez?
Az enyém sem beszélt 17 hósan, de ismerek olyan gyereket, aki meg igen. Na bumm. :o)
Szerintem ez teljesen lényegtelen, mert előbb utóbb mindenki megtanulja. Na pesze ha 3 éves és még nem mond semmit érdemes megnézetni, de szerintem nincs ezzel semmi baj.
Egyébként az én 2,5 évesem is elszégyelli magát idegenek előtt, csak akkor kezd beszélni, ha feloldódott, vagy mikor milyen kedve van.
tény,hogy sokan elfogultak,de az is,hogy vannak ilyen gyerekek.Nem elfogultan mondom,de barátnőm kislánya nagymamájánál másfél évesen tényleg aztmondta,hogy mama bakki esik a hó( a b@szkit nemtudom honnan vette,mert előtte nem beszélnek csúnyán,de nem is ez a lényeg)
szóval nem nevetséges ha tényleg ez van,nem mindenki túloz:)
második vagyok:
az lemaradt, hogy nővérem 6 hónaposan mondta első szavát. Felnőtt korára 4 nyelven beszélő szinkrontolmács lett, szóval lehet, hogy az ismerősöd gyereke is egy nyelvtehetség...
Egyébként valószínűleg az a kérdés, hogy hogyan adta elő az illető, mert lehet úgy is dicsekedni, hogy a másik is jól érzi magát közben, meg úgy is, hogy egészen kicsire összemegy tőle...
No minden jót nektek! Sok örömet a kicsiddel!
Az én lányon most 16 éves.2,5 éves koráig alig mondott valamit.Pár szót.Aztán bekerült a bölcsibe, és azóta nincs megállás.
Néha mondja.Nah este 8-ig nem is szólok...
erre azt szoktam mondani, hogy 8 percig se birod, nemhogy este 8-ig.
Nem kell kétségbe esni.3 éves koráig nem kóros, ha nem beszél.
Szia
Nővérem kislánya egyidős az én lányommal (2 hét különbség)
Mindketten 18 hónaposak :-D
Múlt héten nálunk voltak, megszólalt a nővérem kislánya:
- Ezt játékot most hova tegyem, hogy ne találja meg más. Most nem otthon vagyunk, hova dugjam? Azután felöltözünk és elmegyünk plázázni, ha anya is szeretne.
Az én lányom meg csak egy két szót mond és mutogat. Mondta nővérem, ha a kislány feloldódik, akkor egész nap csak beszél. Ezt a pláza dolgot, meg a bölcsiben tanulta.
Hidd el, én sem hittem volna, ha nem látom. Amúgy neki is kellett 2 óra, mire teljesen feloldódott, de aztán be nem állt a szája :-D
kisfiam 13 hósan kezdett beszélni, 18-20 hósan ő is mondott mondatokat, de főképp azt amit már sokat hallott. most 25 hós, sejpítősen, de mindent mond, és énekel 1-2 versszakot. apukám szintén hamar beszélt.
kislányom kb fél évvel el volt maradva.
talán az is számít, h a lányom folyton kotyogott a tesónak, és én is bőbeszédű vagyok. ha épp nem beszélek, akkor énekelek. :)
tehát van ilyen, és nem kell irígykedni máséra, mert minden gyereknek van valamilye, amiben sokkal jobb a többinél. pl lányom iszonyúan rajzol. kisfiam későn indult el, és sokat esik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!