Akinek nem akar enni a nagyobbacska gyereke, hogy bírja nyugodtan kezelni?
Ekkora babának már nem babatej,és bébiétel kell.Este és délben is olyan kaja,amit ti esztek.Valószínűleg már nem ízlik neki az étel.És hagyni kellene,hogy önállóan egyen.
Nálunk legalábbis ez vált be.
Enyém 16 hónapos, nem fogzik, mégis szintén alig eszik valamit. Engem nem foglalkoztat, amíg jó a kedve, nem éhes, nem szomjas, jól fejlődik, sokat futkos, mi kell még??
Ha megtömöd, rosszabbul jársz. Egy életre megutálja az evést. Miért nem fogadod el, hogy ő ilyen? Ha neki elég a 120 mili, miért akarsz neki többet adni? Neki ez elég, és kész. Szerintem hagyd békén. Próbálkozz néha, kínálgasd, adj neki falatkákat. Ne ültesd az etetőszékbe egy darabig, ne adj rá előkét, hogy ne is érezze úgy, hogy etetni akarod. Üljetek le a fotelba, vagy a konyhába, vagy bárhova, és kezdj el enni te, aztán egyet neki, egyet neked. Ha nem megy, semmiképpen ne erőltesd.
A lényeg, hogy jó legyen a kedve. Hidd el, ha éhes lesz, fog enni. Nem fog a szemed előtt éhen vagy szomjan halni.
szia!
az én babám újszülött korától nagyon rossz evő, el se hinnéd mennyire.
mindenféle étvágyjavítót kipróbáltunk, béres cseppet stb, mindenféle vizsgálaton voltunk, kórházban is feküdtünk.
nálunk az hozott drasztikusan pozitív javulást, amikor elkezdett egyedül enni(17 hónaposan) egyik napról a másikra. azóta nem hagyja, hogy megetessem, viszont általában élvezettel eszik. nem rengeteget, de eszik:) és legalább nem üvölt közben:)
szóval, lehet, hogy majd nálatook is ez hoz áttörést:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!