Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek nem akar enni a nagyobb...

Akinek nem akar enni a nagyobbacska gyereke, hogy bírja nyugodtan kezelni?

Figyelt kérdés
17 hónapos kisfiú. Vannak hullámvölgyek és kudarcok az etetésben. Nekem ugy látszik nem a kriminális altatás jutott, hanem a kaja mizéria:( nem is tudom, melyik az idegesítőbb. Most is 6 napja alig eszik. Este képes 120 ml babatejjel lefeküdni, erre reggel megiszik 30-at... Most evett valamit, kis virsli, joghurt, de inni semmit nem hajlandó! Ez a másik idegbajom, a reggel és esti babatejen kívül kb 6-7 korty folyadék a napi összes itala! Ebédet egy hete nem eszik. Tegnap tömtem bele ,annyira felbosszantott. Persze tudom, jön a negyedik szemfog, de már nehezen bírom türelemmel!!!
2010. ápr. 20. 10:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Ekkora babának már nem babatej,és bébiétel kell.Este és délben is olyan kaja,amit ti esztek.Valószínűleg már nem ízlik neki az étel.És hagyni kellene,hogy önállóan egyen.

Nálunk legalábbis ez vált be.

2010. ápr. 20. 10:40
 2/6 anonim ***** válasza:
Ne tegyél semmit!Törődj bele hogy ilyen!Én vitacolan vitamint adtam neki, az meghozta az étvágyát valamelyest!A lányom ugyan ilyen evő volt!Volt hogy egy NEGYED KIFLI-n elvolt egész nap!És nem azért mert nem kapott mást!Hagyd abba a babatejet, és majd többet fog enni valamennyivel!Csodákat ne várj!A lánykám 4 éves már, de ugyanolyan rossz evő maradt!Inni még mindig alig iszik, de azt mondta egy szakember hogy ami neki szükséges azt magához veszi, és biztosan így is van, mert egészséges kiegyensúlyozott gyerek!Kitartás!!!
2010. ápr. 20. 10:43
 3/6 anonim ***** válasza:

Enyém 16 hónapos, nem fogzik, mégis szintén alig eszik valamit. Engem nem foglalkoztat, amíg jó a kedve, nem éhes, nem szomjas, jól fejlődik, sokat futkos, mi kell még??

Ha megtömöd, rosszabbul jársz. Egy életre megutálja az evést. Miért nem fogadod el, hogy ő ilyen? Ha neki elég a 120 mili, miért akarsz neki többet adni? Neki ez elég, és kész. Szerintem hagyd békén. Próbálkozz néha, kínálgasd, adj neki falatkákat. Ne ültesd az etetőszékbe egy darabig, ne adj rá előkét, hogy ne is érezze úgy, hogy etetni akarod. Üljetek le a fotelba, vagy a konyhába, vagy bárhova, és kezdj el enni te, aztán egyet neki, egyet neked. Ha nem megy, semmiképpen ne erőltesd.

A lényeg, hogy jó legyen a kedve. Hidd el, ha éhes lesz, fog enni. Nem fog a szemed előtt éhen vagy szomjan halni.

2010. ápr. 20. 11:43
 4/6 anonim ***** válasza:

szia!

az én babám újszülött korától nagyon rossz evő, el se hinnéd mennyire.

mindenféle étvágyjavítót kipróbáltunk, béres cseppet stb, mindenféle vizsgálaton voltunk, kórházban is feküdtünk.

nálunk az hozott drasztikusan pozitív javulást, amikor elkezdett egyedül enni(17 hónaposan) egyik napról a másikra. azóta nem hagyja, hogy megetessem, viszont általában élvezettel eszik. nem rengeteget, de eszik:) és legalább nem üvölt közben:)

szóval, lehet, hogy majd nálatook is ez hoz áttörést:)

2010. ápr. 20. 14:30
 5/6 anonim ***** válasza:
...ja, és nyugodtan adjad neki a babtejet, az enyém is reggel-este tápszert iszik, az legalább ellensúlyozza a vitaminhiányt, ha nem eszik.
2010. ápr. 20. 14:32
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a biztató szavakat!!!
2010. ápr. 20. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!