Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Érdemes beadatni a rota vírus...

Érdemes beadatni a rota vírus elleni oltást?

Figyelt kérdés
Egyik rokonom gyógyszerész és azt javasolta mindenképpen adassam be,mert az ilyen pici babák 2óra alatt is kiszáradhatnak.Érdemes?És hány darab van belőle pontosan? 2.5hósak vagyunk
2008. szept. 30. 21:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Én rotarix nevű védőoltást adattam a láűnyomnak, ez két darabos. A babám nagyon rosszul volt mindkettő után kb 2 napig. Nem lázasodott, de kb egyáltalán nem evett, szerencsére a teát elfogadta, így nem száradt ki, és egész nap sírt. Én ma már meggondolnám, mert tényleg gázos volt, de a dokink azt mondta ilyen rosszul még egy baba se reagált nála az cseppekre. Szóval űllítólag egyedi eset voltunk :(
2008. szept. 30. 21:54
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem is érdemes beadatni. Két részből áll. A kettő között 1 hónapnak kell eltelni, és ha jól emlékszem, féléves kor előtt kell beadni. A doktornőnk szerint ez egy nagyon barátságos védőoltás. Szájon át kapja a baba, csak arra kell vigyázni fél órán át, nehogy visszajöjjön, mert akkor ugye nem hat, újat venni pedig nagyon drága. (16 vagy 18 000 Ft/db)
2008. szept. 30. 22:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Első gyerek? Ha nincs egy nagyobb testvér, aki hazaviszi, és nem jártok közösségbe, nem érdemes. Ugyanis 38 ezer Ft. Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy azoknak szokta javasolni, akik külföldre mennek pici babával. Ha csak otthon ülsz, úgysem kapja el.
2008. szept. 30. 22:09
 4/7 anonim ***** válasza:

Sajna ezt csak utólag lehet mérlegelni. Egyik ismerősömék az intenzíven kötöttek ki miatta 8 hónaposan, mert pont egy nátha után támadta meg a pici legyengült immunrendszerét. Ők akkor bármit megadtak volna, hogy ne úgy lássák a babát.

Én ezek után beadattam neki, és semmi utóhatása nem volt, észre se vettük, hogy bármit kapott. De amúgy kevés ennyire durva esetet hallani szerencsére.

Ha nem hiányzik nagyon a családi kasszából, szerintem megéri.

2008. szept. 30. 23:03
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi is beadattuk a kislányomnak, épp tegnap kapta meg e másodikat. Nekünk azért javasolta a gyerekorvos, mert csúnya betegség, ha kijön a gyereken, a kiszáradás a veszélye, ezért csak kórházban kezelhető ki. Persze ha csak otthon ülsz vele, és otthon betartod a higiéniás szabályokat, akkor nem lehet gond, de előbb utóbb úgyis kerül gyerekek közé, leviszed a játszótérre is, szóval ha anyagilag megteheted, akkor szerintem érdemes beadatni. Egyébként elszámolható egészségpénztárra is!
2008. szept. 30. 23:31
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkink.Nekem azt mondták a patikában,hogy az előtt fél éves kora előtt kell beadatni,a másodikat pedig 2 évesen akkor ebből mi az igaz?A gond az,hogy én hiába ülök itthon-amit persze nem teszek,de a férjem úgy is jár dolgozni és tömegközlekedéssel,bármikor haza hozhatja.Szóval meggondolandó.
2008. okt. 1. 11:05
 7/7 anonim ***** válasza:
A betegtájékoztató szerint 24 hetes korig mindkettőt meg kell kapja. Nekünk 23 hetesen adják a másodikat.
2008. okt. 1. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!