Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Légyszi itjatok ha 20-ik...

Hencsi005 kérdése:

Légyszi itjatok ha 20-ik héten vesztette el babájat oligohydramnion miatt?

Figyelt kérdés
Velem sajnos ez törtènt ès nem elèg hogy kìnok közöt voltam mèg mingig gyötörnek ès elèm jönnek a kòrhàzi kèpek.Szìvesen meghalgatnàk màokat akik ugyanez a betegsèg miatt vesztettèk el babàjukat.Tùl lehet ezen lenni?

#Olilohydramnion
2016. aug. 16. 07:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szia, nem egészen ilyen ok miatt, és sokkal későbbi magzati korban halt meg a babám (33. hét), de amin keresztülmész az normális ilyenkor. Ezt úgy hívják, hogy poszt traumás stressz szindróma (PTSD, az embert nem hagyják az emlékképek, rettegés tör rá minden olyan környezetben, ami emlékezteti a történtekre).

Túl lehet rajta lenni, de segítség nélkül nehéz. Én is azt hittem az elején, hogy menni fog, de végül el kellett mennem pszichológushoz, aki sokat segített. Vannak gyász-feldolgozó csoportok is, amit nagyon ajánlok, hogy keress fel (ahová jártam, ott volt egy anyuka, hasonló esettel, mint a tiéd, ő 23 hetes volt, amikor elvesztette a kislányát).

[link]

Javaslom, hogy nézd meg ezt az oldalt, és vedd fel velük a kapcsolatot (ingyenes a segítség, önkéntesek vezetik a csoportokat).

Amúgy az én esetem óta 10 hónap telt el, most újra várandós vagyok. Ugyanabba a kórházba járok terhesgondozásra, ahol tavaly a kicsi angyalkám született, és még most is kegyetlenül kínoz a PTSD. Kizárólag a gondozó orvosom miatt nem váltottam kórházat, mert ő egy zseniális szakember és csak benne bízom. De nagyon-nagyon nehéz még most is. Készülj fel, hogy rád is hosszú és nehéz út vár...Eleinte nem akartam új terhességet vállalni (van már egy élő gyerekem), de aztán rájöttem, hogy ezt a fájdalmat csak egy "vígaszbaba" tudja enyhíteni, ezért belevágtunk újra...

Kitartást neked az elkövetkező időszakhoz.

2016. aug. 16. 08:19
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy itràl jòl esik:)Hàt màr eltelt 6 hònap a szülès òta de nagyon rossz hiànyèrzet egyszòval.Igen jòl mondod ezt csillapitani csak egy ùj kis babàval lehet enyhiteni.Mostanàba èn is elgondolkodom rajta hogy lehetne egy kis mini baba mert nagyon jò lenne de rettegek tőlle hogy megint baj lesz ès ezen vègig menni nem birnàk ùjra.Van aki azt mondja minek mar nekem ujra baba mar vannak gyerekeim de mègis vàgyodom rà.Gratulàlok neked hogy sikerült erőt venned ès ùjra belevàgni egy terhessègbe.Sok erőt egèszsèget kìvànok nektek:)
2016. aug. 17. 08:26
 3/12 A kérdező kommentje:
Amùgy annyira hihetetlen ez az egèsz az ember azt hiszi vele nem törtènhet ilyen ès làtod mègis megtörtènik.Nekem azt mondta az orvos hogy terhessègek 2%-ban fordul elő ilyen betegseg.Nem működött a baba vesèje.Hàt nagyon nehèz volt az az időszak Budapesten Baross utcai kòrhàzban voltam ès elsőnek fel tettek oda ahol normalis terhessègek voltak pl csàszàrra vàrtak.Uhh mimdenkinek volt egy nagy tàskàja tele babaholmikkal ès mindenki boldogan vàrta a babàjàt.Nem akartam elvenni a kedvüket ès pròbàltam èn is beszèlgetni velük.5 napig voltam bent ès vègig mozgott a baba.Az volt a legrosszab mikor bele kellett egyeznem a terhessèg megszakitàsàba.Muszàly volt az èlettel összeegyesztethetetlen volt.Egyik vese sem működött legalàbbis alig ment szènKkèmnek alig volt magzatviz es kènyszertartàsban feküdt.:((((((Neked mi törtènt mi volt a baj ha megkèrdezhetem.
2016. aug. 17. 08:40
 4/12 anonim ***** válasza:

Szia! Az én első babámnak élettel összeegyeztethetetlen szívfejlődési rendellenessége volt, nekem is meg kellett szülnöm a 20. héten.

Tudom min mentél keresztül és hogy mit érzel, pedig nekem már sok éve történt. Ìrj, ha van kedved.

2016. aug. 17. 09:45
 5/12 anonim ***** válasza:

Az én babámban élettel összeegyeztethető volt a rendellenessége (vastagbél elzáródás), elvileg születése után azonnal meg kellett volna műteni,hogy életben maradjon. Senki nem tudja, miért halt meg méhen belül - előzőleg ennek semmi előjele nem volt, kéthetente nézték ultrahanggal - és a boncolás sem derítette ki a halál közvetlen okát.

(Első voltam)

2016. aug. 17. 11:48
 6/12 A kérdező kommentje:
Hihetelen az ember nem èrti mièrt is törtènik ilyen.Mindig olyanokkal törtènik akik vàrjàk nagy szereteben a babàkat.Hàt igen aki a wc be dobja a kis àrtatlan lelkeket ők egèszsègesen vilàgra hozzàk.Nem èrtem mièrt van ez.Azòta miòta ez törtènt ez a hiàny ami bennem van ez leìrhatatlan.Sajnàlom hogy veletek is ez törtènt ez a fizakai ès lelki fàjdalom àtèlèse.:((((
2016. aug. 18. 10:03
 7/12 A kérdező kommentje:
Irtad hogy neked is a 20 ik hèten lett vège. Mennyi idő az hogy este nem jut az eszedbe es em gyötőrnek a gondolatok?Utànna lett masik babàd?
2016. aug. 18. 21:58
 8/12 A kérdező kommentje:
Neked meg 33 ik hèt ő màr nagyon nagy volt.Bocsanat a kèrdèsèt de megnèzted a babàt?Mert ən nem az is bànt nagyon.:(lehet meg jobb lett volna ha elbucsuzom.
2016. aug. 18. 22:03
 9/12 anonim ***** válasza:

Szia! Én vesztettem el a 20. héten a babát.

Őszintén szólva az első év pokoli volt, és utána is azért lett könnyebb, mert rájöttem, hogy egyedül nem tudom feldolgozni a történteket, és szakember segítségét kértem. Onnantól kezdve fokozatosan javultam, de még egy évbe telt, hogy tényleg jobban érezzem magam.

Nekem 5 év múlva született egészséges babám, de ebben az is közrejátszott, hogy annak a kapcsolatnak vége lett, és új párom lett. Azóta született mégegy babám, és most várom a következőt.

Már 11 év eltelt azóta, de a mai napig gondolok rá, a fájdalom és az emlékek sosem múlnak el, csak az ember megtanul velük együtt élni. Én minden évfordulókor megsiratom, aztán eltemetem magamban, és a meglévő gyerekeimre koncentrálok, kiélvezek minden velük töltött időt.

2016. aug. 18. 22:18
 10/12 A kérdező kommentje:
Akkor evekig gyötörnek a gondolatok?Szakember?Ezt igy tudom csak enyhiteni magamtòl nem fog sikerűlni?
2016. aug. 18. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!