Akik együtt alszanak a babával, sosem feküdtek rá vagy ütötték meg a babát alvás közben?
Babaként csak délutáni szundizáskor aludt néha velem. Mivel elég messze tudtam tőle aludni, ezért nem féltem.
Most (5 éves) szinte minden éjjel bemászik közénk, nem félünk, nem is történt még semmi sem.
Sosem alszunk egy ágyban vele, mert rettegtünk, mikor megpróbáltuk. Kimerevedve aludtunk.
Érdekes történelmi tény, hogy annak idején ezért találták fel a bölcsőt. A rengeteg haláleset után a különalvás civilizációs ugrás volt. Persze bölcsőhalál továbbra is létezett, de a balesetek az új "divat" nyomán megritkultak. Aztán most megint divat lett, de azért nem tömegeket érintő dolog. A '20-as évek Magyarországán tartotta magát a mondás:"nem vagyunk mi olyan szegények, hogy mind egy ágyban aludjunk". Ez éppen a veszélyekre való népi elrettentő reakció volt.
Ejjel nem alszik velunk.de nappal ha alszik es ledolunk melle akkor a nagy agyban alszunk harman.a pici mellettem az agy szelen,ilyenkor teszek fel leesesgatlot ami meg a nagyoke volt.Ok velunk aludtak ejjel is,ugyan igy leesesgatloval.En aludtam kozepen mert Apa nalunk is ilyen forgolodos es ha raszoltam ugy megijedt,hogy kapalt ezerrel felalomban.
Engem nem zavart soha,tudtam aludni.egyszer sem fekudtem ra egyikre sem.a masodiknal pl csak onnan tudtam,hogy volt fent ejjel es evett,hogy a cickom ki volt csomagolva.amugy nem emlekeztem ra,hogy felkeltem volna.mindket nagyobb magatol atszokott a sajat agyaba 1,5-2 eves koruk kozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!