Találkoztatok már élőben ősanyával vagy kötődően nevelővel? Mikről beszéltetek? Hol láttátok?
Te jó ég,úgy írsz róluk mint ha valami látványosság lennének :D
Nekem van barátnőm aki kötődően nevelt,egy ágyban aludt a gyerekekkel,vegánok,sokáig szoptatott,hordozott,nem oltattak (és most ezért nem kell 0%-ra pontozni,ŐK nem oltattak,nem én,és a kérdésre válaszolok) mondjuk nem is Mo-n élnek,és ahol élnek,ott nincs kötelező oltás...mi nagyon jóban vagyunk,ahhoz képest,hogy én teljesen az ellentetje vagyok,a gyerekeim kiságyban aludtak,húst esznek,be vannak oltva,sose hordoztam őket.Attól,hogy nem értünk mindenben együtt,attól még tiszteljük a másikat,és jóban vagyunk.
Ezt a hülyeséget, milyen kategória ez már?
Nálunk a férjem szokott hordozni, st a legkisebb gyerekünk mellé mászik be az ágyba minden hajnalban.
Akkor ő ősapa? 😀
Ez inkább az őshülye fogalma.
Az ősanyát negatív felhanggal mar annak tizedéért rásütik az emberre, mint amit a 4-es írt.
Milyen az az ősanya?
egy kötődően nevelő ember nem feltétlen szőrös lábú, oltásellenes, biomami...
Én hordoztam, ha kérte még 4 évesen is. Igény szerint szoptattam, igaz, 13 hónaposan megszűnt erre az igénye teljesen. viszont 5,5 éves, és még mindig együtt alszunk, mert ezt igényli. Használtunk mosható pelenkát, de nem nagy környezettudatosságból (szégyenlem is magam, hogy egy pillanatig sem azért, pedig szakmám), hanem pusztán spórolásból.
Kötődőn, válaszkészen nevelem, amennyire tőlem telik... nem tanultam, nem olvastam az elveket, pusztán ösztönből jön. Igen, voltak elvek: külön szoba, külön ágy, 4 óránként szoptatás... aztán megszületett Ő :)
Ja, és mindezek mellett (hogy valóban kötődően nevelem): 3 hónaposan elkezdtükl a hozzátáplálást, mert ÉN azt gondolom jónak, bármilyen gyógyszert beadok neki, amiről az orvos azt gondolja, hogy szükséges (ha kell, lefogom és úgy, ugyanis a gyógyszerszedés nem opcionális), járt bölcsibe (ó, jajj, szaranya vagyok :)), és bizony oda is csapok néha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!