10 és fél hónapos a kisfiam. Etetés közben gyakran elkezd hisztérikusan sírni, miért?
Figyelt kérdés
8 hónapos kora óta csak reggel és este szopizik, 6 hónapos kora óta eszik mást is az anyatejen kívül. Semmi gond nem volt. Kb. egy hónapja kezdődtek a problémák, rendszerint a reggel 9 órai etetésnél. Már próbáltam előbb etetni, hátha nagyon éhes, de nem vált be. Már minden kis részletre odafigyelek, de mégis szokássá vált nála ilyenkor a sírás (egyébiránt nyugodt baba, nincs ilyen gond vele más helyzetben). Soha nem erőltettem, mindig annyit evett, amennyit akart. Annyira belemelegszik a sírásba ilyenkor, hogy minél inkább babusgatom, annál inkább csinálja. Párszor már letettem az ágyába, magára hagytam (már nincs ötletem!!), pár perc alatt megnyugodott és utána folytattuk az evést. Mit tehetek, hogy az etetés újra jó hangulatban történjen? Nektek is van ilyen problémátok?2008. szept. 30. 08:30
1/2 anonim válasza:
Az én 9 hónapos lányom csinálja ezt és ő is csak a tízórainál. Ha be akarom tenni az etetőszékbe, akkor üvölt. Én úgy gondolom, hogy általában azért sír, mert már álmos, mindig tízórai után alszik v. pont azért, mert még játszani szeretett volna és tudja, hogy evés után alvás jön, amit ő nagyon nem akar. Ilyenkor nem erőltetem az etetőszéket, mert nem akarom, hogy megutálja. Általában előkerül a komp / etetőtálcás kompot kapott /, megpróbálom így megetetni gyümivel v. egyszerűen csak az ölemben tartva próbálok neki enni adni. Ha végképp nem lehet megnyugtatni, akkor a gyümölcslevébe teszek tápszert, azt megitatom vele, így ha elalszik tuti nem ébred fel félóra múlva arra, hogy éhes. Remélem előbb-utóbb kinövik, mert tényleg katasztófa, amit ilyenkor művel...Hál' istennek, ő nem minden nap csinálja ezt a fesztivált.
2/2 anonim válasza:
Tyű, mintha én írtam volna! A miénk ugyanezt csinálta a vacsoránál. Amint beleraktam az etetőszékbe, elvörösödött és hisztérikus sírásba kezdett. Esze ágában sem volt enni, pedig éhes volt. Ez ment egy hétig, amikor megelégeltem. Vacsoraidőben szépen beleültettem a székébe, kezdett is vörösödni, aztán hirtelen elnémult, amikor eléje pakoltam néhány margarinos kenyérkockát. Egy rossz "szava" sem volt, felkapott egyet, nézegette, miközben én előtte ülve elkezdtem enni a saját adagomat. Erre bekapta, majd rámolta befelé a többit is. Valahogy elege lett a kanalas vacsiból. :) Ettől kezdve egyedül evett darabosat jóllakásig. Egy próbát megér. Ja, és közben még sikerült belecsempésznem jó pár kanál ételt is, hogy biztosan jóllakjon. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!