Nemsokara 5 honaposak leszunk es a babam az elmult harom alkalommal amikor merte az orvos, nem szedett fel kilokat, de nott - ilyen masnal is elofordult?
Ez teljesen normális, lehet, hogy az első 4 hónapban jó sokat hízott a babád, és most stagnál! De akkor is stagnálhat, ha nem hízott sokat.
Nekem 1-én lesz 5 hónapos a kisfiam, jövő héten mérik majd, én speciel bízom benne, hogy nagyon keveset hízott az elmúlt 4 hétben :)))
Te is 5 hónapos leszel?
Egyébként normális.Van amikor híznak,majd amikor nőnek,akkor nem híznak.
Márc. 17-én volt 7300g és 63 cm.
egyébként 3200-al született, és 50cm volt. Szóval rengeteget nőtt. 3,5 hónapig kizárólag anyatejes volt, most már pótlás is van, és enni is elkezdett gyümit, zöldséget.
első vagyok
mit jelent az elmúlt 3 alkalom? Úgy értem milyen gyakran mérte?
Szerintem 5 hónaposan korai még a stagnálás. Lassul a hízás, de híznia kell a növekedéstől függetlenül.
Mit értesz ez alatt hogy az utóbbi 3 alkalommal? hetente vitted mérni? Vagy havonta? Mert ugye nem mindegy.
Azért kérdem mert mi pl. havonta járunk. Az én lányom csak anyatejes, 4400 al született és 60 centivel. A 4 hós mérésig nőtt mint a bolondgomba:) 7400 gramm és 70 centi. De azót nem hízott semennyit se.
Ő most 5 és fél hónapos. Ugyanúgy 7400 gramm és 71 centi szóval egy centit nőtt kb. de ez lehet mérési hiba is.
Nekem egyenlőre azt mondták ez nem baj, lehet ilyen megtorpanás és hogy nem is hízhatott volna ilyen ütemben tovább mert akkor félévesen már 9 kiló lenne. (persze van ilyen is, csak gondolom nyugtatni akartak).
Jól eszik, nem éhes, nem sír gyakrabban, ugyanúgy napi 6 pisis (kakis) pelusa van szóval nem kell aggódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!