Ha cumit kap a baba, télen nem fog a száján lélegezni?
Anyósom mondta, hogy szoktassam rá babám a cumira, mert kint sokszor nyitott szájjal alszik és ha télen is így lesz meg fog fájdulni a torka, ezért be kell dugni cumival, úgy nem a száján fog lélegezni. :/
Ez igaz?
A szájüregnek, orrüregnek, toroknak pont az az egyik funkciója, hogy felmelegítse a levegőt mielőtt a tüdőbe kerül.
Másrészt, az én fiam pl mindig kiköpi a cumit ha mélyen elaludt.
Harmadrészt, ezért biztos hogy nem szoktatnám rá! Sok macerát szereznél magatoknak.
Ráadásul nem tudom mekkora a babád, de a nagy hidegekig van még majdnem fél év. Lehet hogy akkor már nem is fog a szabadban aludni ;)
Te jó ég. Milyen hülyeségeket tudnak tanácsolni a nagymamák.
NE SZOKTASD RÁ!!!
Örülj, hogy nem cumizik.
ez így ebben a formában hülyeség.
nekem azonban ujjszopós volt a lányom, és mivel télen kesztyűt adtam rá, üvöltött a babakocsiban, és az viszont valóban nem szerencsés, ha üvölt, főleg ha a -10 fokos levegőt nyeli közben, ezért cumit adtam neki...amúgy is szerettem volna ha cumis lesz és nem ujjszopós, de addig nem fogadta el másképpen.
viszont csak emiatt az elmélet szerint - ha egyébként az ujját nem szopja - ne alakíts ki nála ilyen szokást :)
Én inkább arra gondoltam, hogy ha sír a hidegben az nem tesz jót, de általában cumi nélkül se sír, akkor minek rászoktatni.
Meg azt mondják, a babák nem tudnak csak az orrukon levegőt venni, szájon csak akkor, ha orron nagyon nem megy. Meddig van ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!