Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nektek meddig elég a 10 ml-s...

Nektek meddig elég a 10 ml-s Vigantol?

Figyelt kérdés

Ma 9 hónapos a babám, és minden nap kapta az egy cseppet, sőt 1 hónapig 2 cseppet kapott.

most tartunk ott, hogy van még benne, de jövőhéten venni kell. Most fogy el először, és elolvastam az üveget, arra meg az van írva hogy 40 csepp van benne.

Hogyan? ha minden nap adtuk neki ( és volt hogy duplán) hogy lenne már benne 40 csepp, ha 9 hónapig kitartott?

Vagy ezt csak így nagyon találomra írják rá?

2016. júl. 26. 21:09
 1/8 A kérdező kommentje:

Lehet butaságot írtam, és félreértettem ami az üvegen van. Csak zárójelbe van annyi hogy 40 csepp.

DE most ezt találtam: 1 ml kb. 40 csepp és 10 ml-es az üveg, tehát 400 csepp van benne

2016. júl. 26. 21:11
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekünk duplán kellett adni nyárig, tehát kb 7 hónapig. Már a második üveg van jó ideje.

Védőnőm mondta, hogy néha érdemes megszagolgatni, hogy jó-e még, mert meg tud romlani.

2016. júl. 26. 21:27
 3/8 anonim ***** válasza:
Amikor 3 hónapos volt a babám az orvos azt mondta innentől menjen napi 2. 10 hónapos a babám és a második üveget használjuk de nem emlékszem mióta, talán 1-2 hónapja. Ebben még van bőven.
2016. júl. 26. 21:31
 4/8 anonim ***** válasza:
Az en vedonom szerint nem tud megromlani, csak ne a 30 fokos lakasban tartsa az ember szabadon.:)
2016. júl. 26. 21:50
 5/8 anonim ***** válasza:
A D-vitamin környezeti hatásokra könnyen bomlik, így sajnos mondhatjuk, hogy meg tud romlani. Én kb. fél évnél tovább nem használom, a nyári hőség után mindenképp csere. Ha hűtőben tartanám, esetleg elfelejteném adni, nekem jobb, ha szem előtt van.
2016. júl. 26. 22:24
 6/8 anonim ***** válasza:
400 csepp van benne, tehát napi 1 cseppel adva 400 napig elég.
2016. júl. 27. 08:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Erdekes, hogy ennyien irjatok azt, hogy tobb honapig hasznaljatok. A mi orvosunk (elismert) azt mondta egy uveget max 2 honapig hasznaljuk, mert gyengul a hatoereje ha kivan bontva. Masfel eves a kisfiam es szuletese ota igy csinaljuk. Most kicsit elbizonytalanitotattok. :)
2016. júl. 27. 08:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha felbontás után 2 hónapig lehetne használni, akkor ezt beleírnák a betegtájékoztatóba. Mivel nincs benne ilyen, ezért ugyanaddig jó felbontva, mint felbontás nélkül, ez az időpont rá van írva a dobozra. A receptre is úgy írja fel az orvos, hogy "ellátva 400 napra" (mivel a lányunknak napi 1 cseppet kell adni), így nem is adhat az orvos 2 havonta receptet.
2016. júl. 27. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!