Ugye nem lesz baja? Kétségbe vagyok esve
Anyukámra bíztam a 2 hetes kisfiam. Előtte megetettem meg beadtam neki a Napi 2 csepp Vigantol belsőleg oldatos cseppet.De még mondtam is neki, hogy már megkapta.. Arra értem haza, hogy sír a baba eteti és dicsekszik, hogy beadta a cseppeket meg, hogy eteti. Holott 2 órával ezelőtt volt etetve és akkor 120ml-ert evett.
Nem lesz baja, hogy ma 4 cseppet kapott? :(
Picit aggódom, félek. :(
Direkt szoltam neki, hogy már megkapta erre beadja neki.
Remélem tényleg nem lesz baj.. bár olvastam, hogy csak D-vitamin de a tájékoztaton van olyan is irva, hogy túladaglás esetén azonnal orvos, vagy kórház.. ez rémisztett meg. :(
Nem fogok nyugodtan aludni az biztos..
Nem lesz semmi baja. Ez csak D vitamin, óriási dózis kellene, hogy túladagold nála!
Felhívhatod a dokit, de legfeljebb azt mondja, egy napot hagyj ki és holnapután kapjon.
Ne parázz ennyire, mert még annyi "bakit" fogtok elkövetni, hogy hónapokig nem alszol egy szemhunyásnyit sem, ha ilyen kis dolog miatt ennyire kibuksz!
Na azért a 4 csepp nem túladagolás.
Nyugi már, ne parázz. ;)
2 hetes a babád, lesz még ezer alkalom pánikolni. :P
D-vitamin - érelmeszesedés
A zsírban oldódó D-vitamint már könnyebb túladagolni, pedig a napi megfelelő mennyiség fogyasztása nagyon fontos az egészséges csontrendszer érdekében. Felhalmozódása megemeli a vér kalciumszintjét, ami növeli az érelmeszesedés kockázatát. A napfény mellett tej, halak, tojás és máj fogyasztásával vihető be a szervezetbe legkönnyebben. Növésben lévő kisgyermekeknek másfél éves korig adnak orvos által írt szintetikus D-vitamincseppet, de az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia az újszülöttkortól egészen a kamaszkorig ajánlja a fogyasztását, mivel számos betegség megelőzhető helyes adagokban történő bevitele esetén.
Köszönöm a válaszokat! :)
Felhívtam még este a doktornőt, és azt mondta a mai adag maradjon el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!