9 hónapos baba mit kaphat a "mi ételeinkből"?
Figyelt kérdés
Gondolok arra, hogy pl. kifli csücsök vagy kenyérhéj, túró rudiból a túró, esetleg Danette pudingok vagy krémtúró, párizsi, virsli? Mit vezethetek be újdonságot?2008. szept. 29. 15:05
1/6 anonim válasza:
Amiket leírtál azok közül szinte mind,csak a párizsit és a virslit hagyd ki!
2/6 anonim válasza:
Én adok a kisfiamnak Danoninót(banános, vaníliát, epres), gyümölcsjoghurtot (barackos, vaníliás, banános), szoktam turmixolni túrót gyümölcsel(banánnal, almával), és néha még rakok bele daráltkekszet.
Főztem neki egy kevés húslevest(azért külön, mert nem raktam bele fűszereket), sok répával, és tésztával turmixolva adtam.
Szoktam főzni neki csirkemellet, és a bébiételeket feljavítom vele, ezt is turmixolva.
De ha a te babád megeszi a darabosat, akkor nem kell mindent turmixolnod.
3/6 anonim válasza:
Az én védőnőm, amikor betöltöttük a 8 hónapot mondta, hogy mehet a párizsi, virsli, tehát az tuti mehet. Amit írtál én abból a pudingot hagynám ki. A főzelékeitekből is adhatsz neki, mert már lehet rántani, habarni az ételeit.
4/6 anonim válasza:
Ja, és a húslevesünkből én oda szoktam adni neki a zöldségeket.
5/6 anonim válasza:
A virslit és a parizert én sem ajánlanám, helyette inkább jó minőségű gépsonkát adj (legalábbis a mi védőnőnk és gyerekorvosunk ezt mondta). A többi mehet, ha nincs hajlama glutén- és tejfehérje-allergiára. Ha főzeléket készítesz magatoknak, akkor a rántás vagy habarás előtt vegyél ki belőle egy adagot, és csinálj belőle babafőzeléket. :) Pl. ha zöldborsót főztem, kivettem pár kanál párolt borsót, és neki búzaliszt helyett rizsliszttel, tehéntej helyett anyatejjel főztem készre. (A mi családunkban sajnos sok az allergia, ezért vigyáztam ennyire.) Húslevest nyugodtan adhatsz már neki (én kis vízzel "hígítottam", hogy ne legyen olyan sós). Margarinos kenyérkockák magozott paradicsommal volt nálunk a favorit (később), vagy házi-túródesszertes kenyér (túrót gyümivel kikevertem).
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2008. szept. 29. 18:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!