Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos (múlt) baba ehet...

8 hónapos (múlt) baba ehet már a mi ételeinkből (fűszerezettek)?

Figyelt kérdés
Értem főzelékekre meg olyanokra mikbe nyilván nincs semmi erős fűszer,csak egy kis só,vagy vaj,tejföl,meg ilyen alap dolgok...
2009. okt. 21. 12:20
 1/8 anonim ***** válasza:
20%
Nem ehet még a tiétekből. Nem bírja a veséje sem a sót sem a cukrot olyan mennyiségben mint te vagy én.
2009. okt. 21. 12:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk a kiskönybe a táblázatba ennyi ídősen már belevan írva,hogy enyhén sós dolgokat már ehet.Úgy is lepontoznak ami nem érdekel,de ha akarod akkor próbáld meg.Én tejfölöset még nem adtam,de a kukoricadarás tejpépébe már raktam egy kicsi vajat.
2009. okt. 21. 12:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg nyugodtan eheti! Ha nincs agyonfűszerezve, akkor kaphat belőle!

Én úgy csinálom, hogy megfőzöm a főzeléket kicsit fűszerrel, és amikor kész, veszek ki belőle a 9 hónapos fiamnak és a minkre még ráfűszerezek! Az én fiam nem eszi meg ezeket az ízetlen vackokat, bármit is próbáltam. Pedig három hónapon keresztül kínlódtam vele és ahogy fűszeresebb kaját kapott, aminek ízes is volt, onnantól kezdve szépen eszik!

2009. okt. 21. 12:28
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyasmire gondolsz, mint a majoránna, bazsalikom , fokhagyma, akkor ehet. Csilit, borsot ilyen izgató dolgokat ne adj neki. Ha erősen sósan esztek, akkor főzz enyhébben sózva, s sózzátok utána a tányéron.

A súlyos, rántásos, füstölt húsos, babos magyaros kajákat hanyagold, de egy kis habart főzeléket, krumplipürét, jércemellet, húsleveskét, párolt zöldséget nyugodtan adhatsz neki.

Cukor mibne van? Úgysem krémessel eteted.

Egy kávéskanálnyi cukor nem számít. Ha pl. teszel a borsólevesbe, a paradicsommártásba. Ennyi miatt ne problámázz!

2009. okt. 21. 12:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem főzől nagyon sósan akkor ehet.A bébikajákba is van minimális só.A fűszerekből csak egy kis petrezselyem, lestyán, zeller esetleg hagyma..Lehet olyan ételízesítőt kapni bioboltba, amiben nincs só, célszerű azt használni.A sima ételízesítőben van adalék és sok só, azt ne add.
2009. okt. 21. 12:29
 6/8 anonim ***** válasza:
Viszont ha főzés előtt eltervezed, hogy mit is fogsz neki adni, akkor kombinálhatod úgy a dolgokat, hogy ha megpárolódott a fözeléked mondjuk, akkor külön veszel neki egy keveset, azt áttört főtt krumplival, vagy mással elegyited, sűrited, picit sózod, és már megvan az ő kajája is. A husiból is aprithatsz neki keveset, találékonysággal, meg tudsz oldani mindent, hogy ne kelljen külön babakonyhát vezetni.
2009. okt. 21. 12:33
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem is adhatsz....én is adok neki ezt azt ami könnyű kaja.:)

Úgy csinálom , hogy mielőtt kész lenne a kaja mindig veszek ki neki, amit addig csak minimálisan fűszereztem és aztán a mi ízlésünkhöz tovább fűszerezem :)

Mi is 8hósak vagyunk :)

2009. okt. 21. 12:43
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2009. okt. 21. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!