Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Milyen érzés nem...

Anyukák! Milyen érzés nem dolgozni, hanem a babával lenni otthon évekig?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy az első pár hónap borzalmas, sokat olvastam már a témában, nincs idő magunkra, szalad a ház, a gyerek ordít egész nap, kialvatlanság, veszekedés a párunkkal. Igyekszem is rá lelkileg felkészülni.

És most nem is igazán ez a kérdésem tárgya. A kérdés inkább rólatok szól.

Jó érzés azért, hogy az ember nem a stresszes irodában van felnőttek között, hanem szabadabb a napirendje? Vagy inkább fura, hogy napközben is mehet az ember a Rossmannba, akár egy egyetemista? Mikorra szoktátok meg ezt a fajta életet? Pont megszoktátok, mire vissza kellett menni megint dolgozni?:)

Meséljetek, milyen évekig otthon a gyerekkel!

2016. júl. 19. 14:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
53%
Én nem a nagy átlag vagyok, de minden percét utáltam. Egyszerűen se szociálisan, se szellemileg nem volt kielégítő a főállású anyaság. Ráadásul meggyőződésem, hogy a gyerekek is jobban fejlődnek közösségben, ebben sem sokan értenek egyet velem. Úgyhogy amint lehetett, részmunkaidőben visszamentem dolgozni, szerencsére a munkahelyem munkaidő tekintetében nagyon rugalmas volt velem. A külvilágnak meg azt mondtam, hogy a munkahelyem akarja, hogy visszamenjek. Holott nem kényszerített senki. Én éreztem, hogy megkattanok, ha nem tudok kiszabadulni a kakispelus-gáztűzhely-játszótér háromszögből. Azóta a fiam is én is sokkal kiegyensúlyozottabbak vagyunk, ő rohamosan fejlődik a bölcsiben, a házasságom pedig szintén profitált abból, hogy kiegyensúlyozottabb vagyok. Kinek mi válik be.
2016. júl. 19. 14:47
 12/23 anonim ***** válasza:
44%
Az első hónapok még jók. Eszik, alszik. Te is pihizel, mindenre van idő és naphosszat csodálod. De pár hónap max 1 év után kezdessz unatkozni. A normális felnőttek nem bíeják sokáig. Szükség van normális felnőtt kapcsolatokra, hogy hasznos legyen az ember. Kívülről jónak tűnik 2-3 évig lábatlógatni, de egy idő után borzalmas, hogy azt érzed semmi hasznosat nem csinálsz. Olyan jó volt mikor bölcsiba mehetett végre, h9gy el sem tudom mondani.
2016. júl. 19. 14:51
 13/23 anonim ***** válasza:
83%
4. vagyok: Én imádtam, hogy nem szól néha hozzám senki. (Most csörög két telefonom egyszerre.) Nem egy 8 óra után lerakom a tollat munkám van, jó volt otthon lenni. Rengeteget olvastam a gyerekek alvásidejében, rászoktunk a házikenyérre, jókat főztem, a hobbimat is aktívan műveltem. Na, mióta dolgozom nincs időm semmire. És a gyerekekkel se annyit vagyok mint szeretnék, és ők is, főleg a kicsi, többet igényelnének. Én szerettem, hogy napközben játszóterezés után elintéztünk mindent, postát, bevásárlást, ügyintézést, ha hazajött a férjem, már semmi dolgunk nem volt csak együtt lenni, nem kellett sehová rohanni. Most meg listával élünk, ki mit mikor intéz.
2016. júl. 19. 14:55
 14/23 anonim ***** válasza:

Én szerencsés helyzetben vagyok, ennek (is) köszönhető gondolom, de én szerettem és szeretek itthon lenni.

A barátaim nem tűntek el, a férjem nem dolgozik látástól vakulásig, így tud és akar is a gyerekekkel lenni néha. Szeretem a munkám, de nem a hobbim, így van más is az életemben a gyerekek mellett.

A lányommal 2 évet voltam itthon. A kicsi most fél éves, egész nyáron együtt vagyunk, megyünk mindenfelé, nagyon élvezzük :-)

2016. júl. 19. 15:09
 15/23 anonim ***** válasza:
Én szeretem! Itthon vagyok a 2 évesemmel, októberben pedig születik a tesó. Nem érzem feleslegesnek magam, főzök, mosok takarítok, kertészkedek illetve besegítek kicsit a melóhelyemnek 1-1 fordítással. A gyerek este 8-kor alszik, reggel fél9 körül kel, csavargunk sokat, ha kell kocsival, ha kell gyalog, mikor mihez van kedvünk és ez 6 hetes kora óta így van. Egyik barátnőm nemrég szült, vele rendszeresen összejárok, és nem csak a gyerek dolgokról lehet dumálni, illetve lettek más anyuka ismerőseim is. Max gyedet kapok, anyagilag egyáltalán nem visel meg minket a dolog (illetve most már gyes+ fizetés, mivel a felhalmozódott szabijaim kitartanak majdnem a szülésig :) ) szerencsére. Minden hivatalos ügyet én intézek. Egy azonban biztos: a másodikkal nem maradok 3 évet itthon :)
2016. júl. 19. 15:16
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Bármikor a Rossmannba? Kötetlenség gyerek mellett? Pont hogy nem.

Még a nagydolgomat se intézhetem el akkor, amikor, ráadáaul mostanában még dalolhatok is közben, hogy a szep.szorongás közepén járó lányom ne üvöltse végig. Másik opció, hogy engedem hogy közben az ölembe üljön. Kösz, nem.

A reggeli nyugodt befordulós kávéról ne is beszéljünk. Van, hogy du.5 körül iszom meg.

És Rossmann? :) Mhelyemről szinte bármikor kiugorhattam (volna), mert ott volt mellettünk.

Gyerekkel meg nem, ráadásul babakocsizva sokkal kevesebb mindent tudok elhozni, mert a kosár kicsi, a két kezem foglalt.

A múltkor még a fülemről is szatyor lógott és pluszban izzadtan toltam a kocsit (elszámoltam, mit bírok most, pedig nem volt több, mint korábban).

2016. júl. 19. 15:44
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudtam kihasználni igazán,ezalatt azt értem,hogy meglátni a szépségeit.Az első születése után vagy 2 hónapba telt,míg rájöttem,hogy megy ez nekem,a kislányom nagyon jó baba.Plusz a munkahelyem kozben megszunt,folyton paraztam,mi lesz utana...Aztán már teherbe estem a kicsivel..1 év van köztük...na onnantól vége lett a könnyű"csak otthon vagyok,láblógatás" életnek..(egyáltalán nem az amúgy,de ez egy örök téma,amikor ledegradálják a kismamák,anyukák munkáját)

Szétszakadtam:az egyik kicsi,másik pici.

Már jó két éve dolgozom,nagyon nehéz volt munkát találni,plusz most nehéz igazán...visszasírom a babázást.

2016. júl. 19. 15:56
 18/23 anonim ***** válasza:

1,5 éve vagyok itthon. Nem érzem magam bezártnak, de azért a napirendemet még mindig a fiam határozza meg nagyban. Az első fél évben szinte csak hozzá, a szoptatásokhoz/altatásokhoz igazodtam.

Mostmár lazább a dolog, mert csak 1x alszik, így napközban elugorhatunk ide-oda, lehetnek hosszabb, vagy gyermek nélküli programok is.

Úgy 4-5 hónapos korábam beleszoktam a hétköznapokba, elkezdtem élvezni a babázást, addig elég hasfájós volt...

Sok jó pillanatunk van, és sok-sok nyűgös napunk is. Fárasztó(rettenetesen :D), de csodás egyben. :)

2016. júl. 19. 16:25
 19/23 anonim ***** válasza:
72%

nincs idő magunkra, szalad a ház, a gyerek ordít egész nap, kialvatlanság, veszekedés a párunkkal.

Hát passz, nekem ez valahogy kimaradt, pedig van gyerekem.

2016. júl. 19. 18:24
 20/23 A kérdező kommentje:
10: vissza kellene menned dolgozni, legalább 4 órában, mert ez nem oké így. már nem rólad szól a saját életed. megrendítő volt olvasni is.
2016. júl. 19. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!