Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Első hetekben, hónapokban...

Első hetekben, hónapokban mennyit voltak ott a nagyszülők?

Figyelt kérdés

úgy érzem, anyósomtól nehezen venném, ha nagyon bele akarna folyni az életünkbe.

barátnőmnek született most babája. az anyósa szinte minden nap náluk van. szopizásnál is bent van.

meg mondom őszintén, engem ez zavarna. nem vagyunk olyan közeli kapcsolatba. de sajnos az én anyósom is ilyen típus, biztos sürögni-forogni akar majd körülöttünk az első időkben.

nektek mik a tapasztalatotok etéren?

2010. ápr. 16. 13:53
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
szerintem még szülés előtt mond el nekik, h nem szeretnétek, h odacuccoljanak hozzátok. a tesóm pl. így csinálta. én nem tudtam, mert akkor még anyósoméknál laktunk. főtt kaját szívesen elfogadtok, és látogathatnak persze, de az úgyis csak 1-2 óra.
2010. ápr. 16. 13:59
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám és anyósom kitalálták, hogy néhány hétig felváltva még ott is alszanak.. (Nagyon! fiatal voltam) Eléggé kiakadtam, nem is engedtük.

Ez mégis csak az ismerkedés, összeszokás időszaka, semmi keresnivalója ott senkinek 1-2 óránál hosszabb időre.

Így kb 2-3 naponta néztek be, mikor ráértek és nem is maradtak sokáig. Nekem ez így tökéletes volt, mert jól jött néha a beszélgetőpartner. A férjem egyetemre járt, mellette dolgozott, így csak egy hétvégét töltött itthon a fiunk születése után. Mondjuk bennem égett a bizonyítási vágy, így nem nagyon pihentem, ugyanúgy megcsináltam mindent, mint egyébként, nem engedtem, hogy az újdonsült nagyik mosogassanak pl helyettem. Sokszor mondták is, hogy feküdjek le és ne pattogjak, de nem tettem:)

Szopinál pedig félre vonultam. Az aztán tényleg senkire nem tartozik, de volt, hogy utánam jöttek. No comm, akkor csúnyán néztem az illetőre, és legközelebb azt is elmondtam, hogy mindjárt jövök, így érzékelték, hogy egyedül mennék..

2010. ápr. 16. 14:03
 3/19 anonim ***** válasza:
Nálunk nem voltak itt, anyám néha ránk nézett, de segíteni nem segített. Igazából nem is volt rá szükségem, sokat aludt a babám, addig megtudtam mindent csinálni, az ebédet meg hordtuk.
2010. ápr. 16. 14:05
 4/19 anonim ***** válasza:

Szerencsére 200 km választott el tőle. Egyik gyerekemnél sem jött zavarni, egyszer meglátogattak, aztán elvárták, mi utazzunk a picivel, utána meg két kicsivel.

A szoptatás nálunk is intim dolog, el nem tudnám képzelni, hogy anyósom nézze, de ezt ki lehet küszöbölni.

Először a férjeddel beszélj, hogy mi a te álláspontod a baba születése utáni időről, beleszőve anyósodék látogatásait. Ő tolmácsolhatja feléje a kérésed, ő pedig vagy tiszteletben tartja, vagy nem veszi figyelembe. Reméljük az előbbi...

2010. ápr. 16. 14:06
 5/19 A kérdező kommentje:

örülök, hogy nem csak én gondolom így.

az első hetek szerintem a legnehezebb, de egyben a legmeghittebb pillanatok közé tartoznak. hárman kell, hogy ügyeskedjünk majd. látogatás az más, de, hogy átcuccoljanak... jaj, ne. majd lehet, hogy tudtukra adom előre.

2010. ápr. 16. 14:07
 6/19 A kérdező kommentje:

még csak szóval a babáról, de már olyanokat mondanak, hogy majd megyünk a kórházba. ez is olyan dolog, hogy előbb jól esett volna, ha megkérdezik, hogy zavarhatnak-e, vagy majd csak otthon jöjjenek látogatóba.

szóval már ilyen szinten beleélték magukat a dolgokba, pedig még nagyon messze van. félek, hogy ez csak rosszabbodni fog. de ugyanakkor tudom, hogy jóindulatból csinálnak/mondanak mindent, de néha sok.

2010. ápr. 16. 14:12
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Elején tisztázd a dolgokat, enyém is ott volt heti egyszer, de az is sok volt belőle. Sőt!!! A szoptatásnál meg fárasztott "a régen hogy volt történetekkel". Viszont mikor hasfájósak lettünk azért jól esett, hogy cipelte a kis manóm seggét és vigasztalta. Nálam nagyon sokszor volt úgy, hogy nincs tovább vége, ezt a sírást sose hagyja abba...egy nagymama pedig csodákra képes, hidd el. Úgyhogy ne utasítsd annyira el sem, ha a főtt kajája jól jön, az is jól fog jönni, ha néha átveszi a babát tőled és elmész hajat mosni, hidd el.
2010. ápr. 16. 14:20
 8/19 anonim ***** válasza:

Nekem jó lett volna ha valaki rám nyitja az ajtót. 4 hétig a házból nem mentem ki, mert tél volt a babámat nem tudtam kivinni. Apa este 7kor jött haza.

Ember nem volt akihez szóljak, én örültem volna ha valaki itt van. Arról nem beszélve, hogy akármilyen sz@arul voltam meg fáradt, meg kellett főzni, ki kellett takarítani stb...

2010. ápr. 16. 14:21
 9/19 anonim ***** válasza:

ANyukám itt volt egy hetet. Vagyis kb. 5 napot. Nem úgy terveztem, hogy jön, de én kértem végül - hazajövetel után 2 nappal - hogy jöjjön. Nekem az az egy hét nagy segítség volt.

(Persze tényleg vannnak nagyon ügyes anyukák is, akik boldogulnak egyedül illetve párjukkal is.)

Anyósom is tervezte, hogy jön, de őt nem sokkal előtte műtötték. Így nem jött. Ő is bejött szopihoz egyébként utána kérdés nélkül. Engem igazából zavart. De azóta kb. tisztáztuk, és ha szopi van, ő kimegy a szobából - ha itt van, vagy mi vagyunk nála.

2010. ápr. 16. 14:22
 10/19 A kérdező kommentje:

az olyan dolog, hogy ami Anyukámtól jól esik, az már az Anyósomtól nem biztos. nem azért, mert nem vagyunk jóban, de ő mégsem az Anyukám. de megpróbálom tiszteletben tartani, hogy ő is "ugyanolyan értékű" nagyszülő szeretne lenni.

csak az van, hogy míg Anyósom az is kikíváncsiskodta, hogy babát tervezünk, addig Anyukám tapintatos. Látszik rajta, hogy ő is várja a nagy bejelentést, de nem kérdezősködik. legalább neki igazi meglepi lesz :)

2010. ápr. 16. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!