A gyerek hány éves koráig lesz még ilyen nehéz? Mikor kezdődik az a korszaka, hogy nem nyűg elmenni valahova vele vagy hogy nem kel fel éjjel?
Tudom, 18 évesen már nem lesznek ilyen gondjaim.
De én pl azt látom, hogy 2 -3 évesen már talán élvezik a gyerekek az eletet. Akkor mar lehet vinni jatszora, utazni, talan nem kell vele ejszakazni. Most 8 hónapos de ugy erzem sose lesz ennek vege, hogy kis tulzassal eletem vegeig ez lesz. Hogy ejszaka kelunk, higy kibirhatatlan ha beteg, hogy semmi nem koti le, hogy minden nap meg kell kuzdenunk mindennel. Hogy faj, hogy sir, hogy hisztizik, nyuglodik stb..
Mikor kezdodik a gyermekvallalas elvezetes idoszaka?
Nagyon gyerekfüggő. A lányom 2 éves koráig rettentő könnyen kezelhető volt. 12 órákat aludt, jól evett, stb.
Aztán két éves kora után valami átkattant. Éjjel felsír, míg egészen odáig csak a saját ágyában akart aludni, most kikéretőzik közénk. Étkezéseknél dacból nem eszik, ha elfordulunk, akkor igen. (Ez mondjuk a férjemet jobban kibillenti az egyensúlyából, mint engem. Én megkínálom, ha nem kell, akkor elveszem előle. Étel mellett gyerek még nem halt éhen, plusz én is ilyen voltam.)
Másnak 6-10 hónapos korig van a nyüglődős időszak, utána rendeződik. Nálunk valamiért két éves kor után kapcsolt át ilyen üzemmódra.
Szerintem minden korszaknak meg van a maga szépsége és nehézsége. A fiam két éves múlt nem sokkal és éppen a napokban mondtam a férjemnek, hogy a babakorszakában sokkal könnyebb volt vele. Jobban evett, mint most. Elnézelődött a kocsiban. Vagy otthon is egy-egy játékával elbíbelődött. Most meg ugye már van akarata és egy percre nem áll meg (jó, meseolvasás közben ül) ezért már nem lehet vele elmenni beülni egy kávéra, ne adj' Isten egy étterembe. Ha van kialakult napirendje, nyugodtan be tudsz vele ülni egy cukrászdába a barátnő(i)d kíséretében. Csak tudni kell, hogy mikor fog aludni és akkor kimenni vele. Nálunk most, ha beülünk a férjemmel kávéra, vagy bármire, akkor felváltva fogyasztjuk el a rendelt ételt vagy italt, amíg egyikünk sétál a gyerekkel a környéken. Nagy ritkán marad egy helyben, múltkor elbíbelődött az üdítő kupakjával meg megevett egy fagyitölcsért. De többnyire nem ez jellemző.
Ha nincs napirendje a kicsidnek, próbáld meg kialakítani. Lehet, hogy az éjszakai felkelések is megoldódnának. Ugyanabban az időpontokban eszik minden nap? Nyár van, ha úgy alakítod, akkor simán tud aludni délután a babakocsiban amíg te kikapcsolódsz kicsit.
Játszótérre is viheted, ha van füves a közeletekben és ha már mászik. A fűben elmászik, elnézelődik de vihetsz neki saját játékot is oda. Ha nagyobb lesz, ott kell hogy legyél mellette mindig a mászókánál, csúszdánál....legalábbis az elején, amíg megtanulja használni.
Tudom, habitus kérdése is, de 8 hónaposan még nem igazán hisztizik egy baba szerintem. A "hisztijének" ilyenkor valami kellemetlenség az oka. Nincs melege? Nem éhes, szomjas? Nincs teli a pelus? Megunta a játékot, amit nézeget? Ilyesmik....szerintem.
Koszonom mindenki valaszat.
Jol eseett ennyi meglatast olvasni. Nos szerintem kisee felreerthetoen fogalmaztam. Nekem nem nyug a kislanyom en nagyon szeretem. De amiota megszuletett nem voltam egyedul egymagam sehol. Egy perc nyugtom sincs, a ferjem 7 napbol 8-at dolgozik, alig van itthon. Amikor atveszi a babat akkor mehetek fozni, mosni hazimunka stb.
A csalad is tavol el, baratnok elmaradoztak. Tudom ez az egesz rajtam mulik, es azt is tudom hogy vannak olyan anyak akik mindent a kisujjukbol raznak ki es sose faradtak megis glancba all a lakas. Bar ilyen lennek.
Na de a lenyeg, hogy hiszem, hogy a babaknak egy kiegyensulyozott anya kell. Na de hogy legyek kiegyensulyozott amikor joforman egyedul nevelem a babam, apig alszom, faradt es fasult vagyok.
Gondolom ezert erzem nagy felelossegnek az egesz anyasagot ha jobban tetszik nyugnek.
A pozitiv es kedves valaszoloknak nagyon koszonom! Sok erot adtatok es jol esik olvasni mas eleterol is.
A szuper anyuciktol annyit kerek, hogy ne csak leszoljanak mas anyukat, hanem igenis osszatok meg velem/velunk hogy ti mitol vagytok szuper anyak?
Nagyon kivancsi lennek ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!