Babáddal alszol egy szobába? Rendesen alszik kiságyba? Ég neki valami lámpa éjjel? Hogyan szoptatsz sötétbe? Kétségbe vagyok esve! Egy 6 hetes kisfiú anyukája
3 hónapos a kisfiam, egy szobában, de külön ágyban alszik. Kislámpa van a fejemnél, de a fal felé van fordítva, szóval minimális a fénye. Muszáj valamit gyújtsak, mert nem látom tisztába tenni. A nagyágyban eszik (tápszeres), ha böfizett, szépen visszateszem a kiságyba, és míg kimosom az üveget, meg eldobom a használt pelust, magától visszaalszik. Utána leoltom az éjjeli lámpát és alszunk tovább. Volt kb. másfél hónapja egy olyan periódusa, hogy az Istennek nem akart éjszaka visszaaludni, 20 percig evett, utána másfél órát altattam/altattuk a párommal. Akkor közöttünk aludt el, utána tettem a kiságyba. Talán 2* fordult elő, hogy hármasban aludtunk az ágyban 1-1,5 órát (hajnali szopizás után).
(A)
Mindkét gyerekemnél ugyanúgy alakult az altatás- éjjeli szopi téma. Első 6-8 héten egy szobában aludt velünk, de nem egy ágyban, én féltem hogy megnyomjuk stb. nem mertem mellette aludni és totál kikészültem az alváshiánytól. Mindig sötétben aludtak. Éjjel sose pelenkáztam őket, és a szopihoz meg eleinte amíg picik voltak, kapcsoltam egy ilyen irányfény jellegű vmi, aztán egy idő utn már az se kellett mert 5-6 hónaposan már sötétben is simán "rácuppantottam" őket a cicire:)
2 hónapos koruktól pedig külön aludtak külön szoba saját ágy, és sötétben. Ha ég a lámpa, azt hitték-hiszik hogy nappal van és eszük ágában sem volt jól beszundizni.
Kinek hogy jó, úgy csinálja! :)
ja és tenném hozzá a második babámat szerettem volna magunkhoz szoktatni a nagyágyba vagy legalább egy szobába, de egyszerüen nem lehetett, mert éjjel sokkal nyugtalanabbul alszik ha ott vagyunk mintha nem. Ébred vagy 3-4szer, így pedig csak egyszer ébred szopizni. Most 6 hós.
Mi egy szobában alszunk a 6 hónapos kislányunkkal a kezdetektől. Az övé az egyik sarok, aranyosan megcsinálva babásra. Rendesen alszik az ágyában (hason), mindig magától alszik el, soha nem kell altatnom. Nappal már csak 2-szer, és este 9-től reggel 6-ig. Az ágyban csak alvás van, ha felkel kihozom a játszószőnyegre, pihiszékbe, stb.
Éjjel csak egy kis világítós halvány fény ég, olyan, amit a konnektorba kell bedugni, de alig ad fényt, ha megszokja a szemünk a sötétet (redőny le van húzva), akkor látni a kislányomat.
Múlthéten hagytam abba a szoptatást, de addig mindig kijöttem a nappaliba szoptatni a kanapéra (fel tudtam tenni a lábam és úgy kényelmes volt) és kint nincs redőny és nincs annyira sötét, szóval láttam a babát. Tök sötétben nem tudtam szoptatni soha. Aztán szopi után bementünk, bent pár perc büfi, kislányomat visszaraktam az ágyikóba és aludt szépen tovább.
Szia!
Kisfiam az első estétől a saját szobájában alszik, sötétben, nem ég lámpa. Mikor felkellt, hogy éhes akkor csak egy kis éjjeli fényt kapcsoltam fel, hogy lássak rendesen pelenkázni meg etetni. Ez nekem bevált így. Nagyon jól aludt, és hamar átaludta az éjszakát, pár hetes korától. Én így tartom jónak, hogy legyen a saját helyén és aludjon a saját ágyában. De mindenki más és más. De nekem ez bevállt. Most 20 hós és 10 hóig szopizott és este úgy aludt be. 10 hós korától meg egyedül elalszik a saját ágyában. Már nem rácsos ágyban alszik 2 hónapja. De simán ment az átállás. Júniusra várjuk a 2. babát, és úgyanígy fogom csinálni.
Három gyermekem van, mindig is alkalmazkodtam az ő saját igényeikhez. Az első gyerek nemhogy velem, még velünk egy szobában is utált aludni, éjjel sokat forgolódott, nyugtalanul aludt, így jópár hónaposan mikor már mertem külön rakni, másik szobába került. Onnantól kezdve minden reggel mikor bementem hozzá, már mosolyogva várt, még akkor is mikor már egy ideje ébren volt. Ő volt a kis tapintatos gyerekünk, mert sosem hisztizett ébredéskor, inkább kivárta míg bemegyünk hozzá :) Persze azt gondoltam mint sok anya akinek egy gyereke van és bevált nála valami, hogy így kell ezt csinálni és csakis így lehet jó. Aztán megszületett a második. Nemhogy külön szobába, de még külön ágyba sem sikerült betenni, mert már akkor minden baja volt! Így sokáig egy ágyban aludtunk, ma már kisóvodás és szó szerint egy éve kikötötte, hogy csakis saját ágyban hajlandó aludni. Azóta ott alszik, sosem ébred fel és sosem bújik be hozzánk, már imádja. A harmadik 4 hónapos.
Egy szobában alszom vele, de mindenki a saját ágyában. Éjjel sokszor felébred, többször be is alszok szopi közben. De ki fogok költözni mellőle, mert úgy látom ő is külön szoba-típusú gyerek. Mindig is fekve szoptattam mindhármat.
Ha az első gyerekem után a harmadik született volna meg és nem lett volna több, most azt írnám, hogy csakis a külön szoba a megoldás, hiszen nekem mindkettőnél úgy vált be. De ez csupán véletlen.
Te ismered a saját babádat, csakis te tudhatod, hogy nektek mi a jó ill. NEKI mi a jó. Nem vagy rossz anya se az egyik, se a másik variációban való altatás miatt. Gyereke válogatja. 3 gyerek után már tudom, hogy semmi nem törvényszerű, mindegyik külön kis egyéniség saját igényekkel. De azt még elmondom, hogy elveim szerint csakis egy szobában aludtam volna mindegyikkel, cumit és cumisüveget sosem láttak volna. De sokszor más mint amit mi anyák eldöntünk és ami a baba igénye.
A lámpáról: első gyerek éjjel nem tudott visszaaludni tőle, második csak kislámpa fényénél tudott aludni, hiába volt mellettünk, most sólámpázok az első szopiig, utána lekapcsolom, de a függönyt nem húzom be.
Kétségbe semmi esetre se ess, ha figyeled a kisember igényeit, csakis jót tehetsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!