Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Le van maradva a babám? 6...

Le van maradva a babám? 6 hónapos és nem forog hátról hasra és fordítva. Aggódjak?

Figyelt kérdés
A babák többsége már megcsinálja ezt a mozdulatsort, míg az enyém csak az oldalára fordul, hasra téve picit kúszik és fordul kúszva oldalra. Külföldön élek, ahol védőnő nincs, a gyerekorvos pedig legyintve azt mondta, hogy majd fordul. Eleget van játszószőnyegen. Aggódjak? Magyarországon vigyem el egy dévényeshez?
2016. júl. 14. 15:26
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Olvasom a tájékoztató füzetet, miszerint gyanújel, ha a hason támaszkodást nem nyitott tenyérrel, hanem zárt ököllel végzi. Ez nálunk így van...

Egyébként 36 hétre született korababa, ha ez számít.

2016. júl. 14. 16:48
 12/17 anonim ***** válasza:
29%
nekem azt mondták a forgásra 7 hónapos kor a "türelmi idő" - legalábbis nálunk...7 hónaposan kezdett forogni a lányom...egyébként utált hason valószínű ezért ilyen későn..ülni se ült még 10 hósan sem, akkor elvittem egy szakemberhez de mindent rendben találtak...11 hónaposan már ő is ült...azóta 2 éves és meg nem mondanád hogy kicsit elmaradt a mozgásfejlődésben..mellesleg 3-4 éves szintjén beszél, szóval lehet épp ez is ok. szerintem ráérsz szakemberhez vinni ha 7 hónaposan se fordul
2016. júl. 14. 19:24
 13/17 anonim ***** válasza:

enyém kerek 6 hónaposan fordult a hasára és vissza. a következő hara fordulásra heteket kellett várni, a hátra fordulásra pedig 4 hónapot. már régen mászott, felállt, lépkedett, de még nem tudott egyedül hasról hátra fordulni.

1 ves elmúlott, de éjjel még gyakran sírt azért, mert álmában fordult volna, de a job keze elakadt.

a védőnő, gyerekorvos azt mondta, ha 1x megcsinálta, akkor az úgy könyvelendő, hogy tudja... max nem akarja, nem szereti.

5,5 éves, semmiben nincs lemaradva a társaitól, az egyik legokosabb, legelevenebb kisfiú.

2016. júl. 15. 12:27
 14/17 anonim ***** válasza:

az én kisfiam is el volt maradva a mozgásfejlődéssel... de ne volt még 2 éves, amikor már énekelte a "boldog születésnepot", és 2évesen tisztán, összetett mondatkban beszélt.

nem egyformán fejlődnek a gyerekek... de így jó ez :)

2016. júl. 15. 12:29
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Igen, az én fiam is gyakran próbálkozik félálomban, aminek a vége gyakran sírás.

Látom már megint megy a lepontozás, gyanítom nem egymást pontozzátok le, hanem valaki megint itt szórakozik...

2016. júl. 15. 13:51
 16/17 A kérdező kommentje:
A babám már kétszer megfordult hátról hasra :) Mégse kell vinnem sehova.
2016. júl. 24. 16:51
 17/17 anonim ***** válasza:
Latom megoldodott a problema, de azert leirom.. Ikertesoim vannak.. Koraszulottek lettek, dehat ez ikerterhesseg eseten nem meglepo.. Szerintem.. Az egyik ocsem 5 eves koraban tanult meg jarni.. Mindezt azert, mert a gyermekorvos es a vedono is azt mondta, hogy "oh, anyuka, csak lusta ez a gyerek".. Deveny + megegy gyogytornasz + uszas + lovaglas es Peto intezet.. Mindezek eredmenye, hogy a testverem tud a sajat laban menni es halistennek onellato.. Ha anyu nem vitte volna el 10 hos koraban devenyeshez meg neurologiai vizsgalatra, akkor lenne egy nyaktol lefele mozgaskeptelen testverem.. (Ferre ertes ne legyen, akkoris imadnam.) Szoval aki leszolta a devenyt, hogy nem kell elvinni, hat azaz igazsag, hogy megcafolnam.. Nem vitagerjesztes akar lenni, de pl a gyogytornasz mondta, hogy az elso 1-2 honapban mivel javareszt eszik-alszik a baba es alig mozognak, igy akkor ha hajlamos ra, letapadhatnak az izmai.. Amit tanacsosabb csecsemokorban kezelni.. Nem hulyeseg a deveny.. En is viszem nemsokara az en 4 honaposomat megnezetni, nehogy valami letapadasa legyen.. En nem biztos, hogy vegig tudnam csinalni ugyanazt az ot evet a kisfiammal, amit anyu vegig szenvedett a tesommal.. Szerencsere a masik ocsemnek semmi baja nem lett, o fejlodott rendesen a "nagykonyv" szerint.. :)
2017. márc. 27. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!