Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Le van maradva a babám? 6...

Le van maradva a babám? 6 hónapos és nem forog hátról hasra és fordítva. Aggódjak?

Figyelt kérdés
A babák többsége már megcsinálja ezt a mozdulatsort, míg az enyém csak az oldalára fordul, hasra téve picit kúszik és fordul kúszva oldalra. Külföldön élek, ahol védőnő nincs, a gyerekorvos pedig legyintve azt mondta, hogy majd fordul. Eleget van játszószőnyegen. Aggódjak? Magyarországon vigyem el egy dévényeshez?
2016. júl. 14. 15:26
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
29%

Ha kúszik, már előrébb jár.

Lehet akkor fordult, amikor nem láttad. Elég egyetlen egyszer megcsinálnia, hogy "tudja". Mo.-n is így értékelik.

2016. júl. 14. 15:28
 2/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Igen, egyszer - szerintem véletlenül - hasra fordult úgy 3 hónaposan, de azóta sem. A kúszást úgy kell érteni, hogy előre pár centit képes jutni, oldalra viszont már akármennyit.
2016. júl. 14. 15:31
 3/17 anonim ***** válasza:
9%
Nincs lemaradva. Higgy a gyerekorvosnak. De eszedbe ne jusson Dévényeshez vinni.
2016. júl. 14. 15:34
 4/17 Snorri ***** válasza:
80%
Én elvinném. Itthon ugye elküldik gyógytornára, ha 6 hónapos koráig nem tud forogni. Fontos lenne, hogy ne maradjon ki lépcsőfok a fejlődésben. Veszíteni nem veszítesz semmit, ha elviszed, csak nyerhetsz. Ha van valami gond, akkor minél előbb orvosolni kell! Lehet, hogy csak valami apróság, letapadás, de később következményei lehetnek.
2016. júl. 14. 15:34
 5/17 Vilcsianyuja ***** válasza:
82%
Én amondó vagyok, ha lehetőséged van rá, nézesd meg gyógytornásszal. Ha probléma van, azon sokkal jobban lehet segíteni, ha minél korábban elkezdik.
2016. júl. 14. 15:49
 6/17 anonim ***** válasza:
50%

[link]

egy gyermek-mozgásterapeuta blogja. Nagyon érdekes és jó tippeket ad, hogyan ösztönözd a babádat a mozgásra. Én is figyelemmel követtem az ikreimnél, szívesen ajánlom.

2016. júl. 14. 15:49
 7/17 Vilcsianyuja ***** válasza:
83%

Hú, de lepontoztátok, aki vinné... Akkor leírom a tapasztalatomat.

Én nem vittem a lányomat babakorban, pedig kellett volna. 7 hónapos korára tanult meg forogni, mindent egy picit késve csinált, de csinálta. Hypoton volt, de nem volt súlyos. Gyerekorvos mindig javasolta az otthoni forgatást plédben, de ennyi. Mivel aztán a beszédfejlődésben is eléggé lemaradt, 2 éves kora után vittem el magánban gyógytornászhoz, aki momentán nem nagyon tud már vele mit kezdeni. Most is határeset. Lehet fejleszteni majd egy kicsit később, ovis korában, ha értelmesebb lesz. Csakhogy a szellemi fejlődése ugyebár nincs a topon. Babakori masszázzsal, tornáztatással lehet, hogy előbbre lennénk.

2016. júl. 14. 15:55
 8/17 A kérdező kommentje:
Nem vitát akartam indítani, így kérlek ne minősítsétek (pontozzátok) egymás véleményét, ezt hagyjátok meg nekem. Köszönöm előre is!
2016. júl. 14. 16:05
 9/17 anonim ***** válasza:
56%
Nekem azt mondta több védőnő és gyermekorvos is, hogy 4 hónapos korra illik tudni fordulni. Ha késik, vagy kimarad a mozgásfejlődési lépcsőn, nem árt megnézetni, egy kis gyógytorna nagyon sokat segíthet.
2016. júl. 14. 16:20
 10/17 anonim ***** válasza:
21%

4 hónaposan? Még jó hogy nem születése után rögtön követelik, hogy forogjon!

4 hónaposan az oldalára kell fordulnia.

[link]

2016. júl. 14. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!