Le van maradva a babám? 6 hónapos és nem forog hátról hasra és fordítva. Aggódjak?
Ha kúszik, már előrébb jár.
Lehet akkor fordult, amikor nem láttad. Elég egyetlen egyszer megcsinálnia, hogy "tudja". Mo.-n is így értékelik.
egy gyermek-mozgásterapeuta blogja. Nagyon érdekes és jó tippeket ad, hogyan ösztönözd a babádat a mozgásra. Én is figyelemmel követtem az ikreimnél, szívesen ajánlom.
Hú, de lepontoztátok, aki vinné... Akkor leírom a tapasztalatomat.
Én nem vittem a lányomat babakorban, pedig kellett volna. 7 hónapos korára tanult meg forogni, mindent egy picit késve csinált, de csinálta. Hypoton volt, de nem volt súlyos. Gyerekorvos mindig javasolta az otthoni forgatást plédben, de ennyi. Mivel aztán a beszédfejlődésben is eléggé lemaradt, 2 éves kora után vittem el magánban gyógytornászhoz, aki momentán nem nagyon tud már vele mit kezdeni. Most is határeset. Lehet fejleszteni majd egy kicsit később, ovis korában, ha értelmesebb lesz. Csakhogy a szellemi fejlődése ugyebár nincs a topon. Babakori masszázzsal, tornáztatással lehet, hogy előbbre lennénk.
4 hónaposan? Még jó hogy nem születése után rögtön követelik, hogy forogjon!
4 hónaposan az oldalára kell fordulnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!