Van alapja? Tápszeres babák elhízott gyerekek lesznek?
Védőnőm szerint az elhízás egyik oka az lehet, hogy ha a baba tápszert kap anyatej helyett!
Ti tapasztaltatok ilyet?
Kisbabámat 2 hónapos koráig tudtam kizárólag anyatejjel táplálni, majd kellett tápszeres kiegészítés is :(
Jelenleg 6 hónapos, reggel-este szopik még, de már azt is pótolni kell :(
Dehogy!Miért is?Ahogy látok ducibb tápszeres babát,úgy látok anyatejes husis babát is.Nem törvényszerű -és igen,mindenki tudja,hogy az anyatej összetétele mindig változó,míg a tápszeré állandó- hogy jobban hízik az egyik,mint a másik "tábor"!
Mindenkinek van személyes tapasztalata.Nekem például pont az ellenkezője,mint amit a védőnőd állít.
A nagyobb gyermekem most 7 és fél éves,babaként a kezdetektől tápszert kapott,és kevés anyatejet.Hurkás baba volt,szépen gyarapodott kb. 6 hónapos koráig.Aztán most olyan,mint egy kis izmos giliszta. :)Vékony,magas,szálkás kisfiú.Biztos vagyok benne,hogy baromira nem fog elhízni!
Kistesója 3 hónapos kisfiú,6 és fél kg és 65 cm hosszú.Szintén tápszert kap.Annyit eszik amennyit kér,napi 5 alkalommal,140-160 millit.Bár nem látok a jövőbe,én mindent megteszek majd azért,hogy a fiaim ne hízzanak el,hiszen leginkább a szülő tudja befolyásolni a szokások kialakulását. (és nem a tápszer!)
Ne szomorkodj már,ez egy baromság!Több cikket olvastam a témában,sehol,senki nem állít ilyen összefüggést,amit a védőnőd mondott neked.
Semmi alapja, miért is mond ilyet a védőnő!? Egyébként a tápszeres fiam (egyáltalán nem kapott sajnos anyatejet) nagyon vékony és magas.
2 anyatejes barátnőm lánya fel évesen 11 kiló...szélesebbek mint az én 4 évesem, aki 15 kiló. ;)
Egyébként én is anyatejes voltam és duci gyerek voltam. De ahány gyerek annyi. Ez függ attól is hogy később hogyan étkezik a gyerek. Anya teletömi e cukorral csokival vagy egészségesen táplálkozik, sportol e stb.
Nagyon köszönöm a sok választ!
Aranyosak vagytok!
Megnyugodtam!
A védőnő nem a babakori duciságra gondolt, hanem a későbbi gyerekévekre, de ezek szerint a tapasztalat mást mutat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!