Szopizós babák Anyukái, esetleg tapasztalat?
Ha nem celod egyenlore hogy elvalaszd akkor semmi gond a 3szopival!!ket nagyobb gyerekem ennel tobbszor szopizott 1 evesen,mellette ettek.nem ez a fo kaloria/taplalek bevitele mar,viszont ha etvagytalan akkor nagyon is jo ha szopizik!en arra figyelnek hogy eloszor mindig kinaljam azzal amit addig evett es ha nagyon nem megy akkor szopi.mellesleg nem tudom mennyit iszik de folyadeklotlas szempontjabol se utolso.
En fiaimat 1,5 eves korukra valasztottam el,mert mar kiakasztott hogy nem tudtunk normalisan aludni ejjel a sok cicizes miatt.
nezd en egy eves kortol nem szerettem volna szoptatni (magat valasztotta el a lanyom egy nappal az elso szulinapja ellott igy elvalasztasra nem is volt szukseg)ezert en azt mondanam hogy nyugtasd meg maskent...a lanyomnak 14! honaposan jott az elso foga tehat nekem ne mondja srnki hogy a fogzast csak ciciztetessel lehet tulelni...vegyel tejitalt abba boven eleg hozzaadott vitamin van es ha a szilardat nem is eszik meg, a tejre sose mondanak nemet...
egyebkent meg nyugodtan szopiztasd ha neked az kenyelmesebb de akkor vallalni kell hogy atmeneti visszaeses lehet az elvalasztasban (lehet tehat nem torvenyszeru hogy lesz is de nekem elvem hogy cicivel nem vigasztalunk mar ennyi idosen)
Enyém 8 hónapos, még csak két foga van, de mikor azok kijöttek, akkor teljesen visszaállt szinte a "csak szopi" táplálkozásra. Pedig 3 étkezést kiváltottunk már addigra.
Amint kibújtak a fogai, mintha mi sem történt volna, visszaállt a napi 3 rendes étkezésre. Szóval szerintem a tiéd is vissza fog állni.
jó csak érted, 1 évesen már nem az anyatejjel kellene a kiszáradást orvosolni hanem ilyenkor már isznak vizet esznek gyümölcsöt. enni nem tud mert fáj a szája oké, de inni szerintem sokkal gyorsabb és fájdalom mentesebb pohárból mint cicizni fél órát...ezt most igazán jól tudom mert tele van a szám aftával (vashiánytól, 2. babám várom) és próbálkoztam mindenféléből inni de a legjobb mégis csak pohárból...
a babád azért kéri a cicit mert nyűgös és az megnyugtatja, ez tény...hogy szomjas az is tény, hogy az anyatej jó a szomjoltásra az is tény, hogy a víz is jó az is tény, hogy egy 1 éves babát nem szerencsés cicivel vigasztalni így a dac korszak kapujában, az is tény :) de ha neked kényelmes a cici ismétlem, szoptasd meg, egyáltalán nem törvényszerű hogy emiatt későbbiekben bármi gond lenne az elválasztással...van olyan ismerősöm aki cicivel vigasztalt és most nagyon panaszkodik hogy a 2 évese még óránként háromszor kéri, de van olyan ismerősöm is aki abszolút igény szerint szoptatott és 15 hónaposan magától úgy döntött a babája hogy soha többet nem kéri :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!