Szopizik 5-10 percet, majd elkezd sírni.Akkor felveszem, pár percig csend, majd ismét sír.Amikor kicsit abbahagyja, visszateszem az ágyra, hogy folytassuk a szopizást, de 2 perc elteltével megint sír.Akkor megint felveszem, abbahagyja.De büfiztetés közben néhány perc elteltével ismét sír.Berakom a kiságyba, 5-10 perc csend, aztán ordít negyed órát, majd elalszik.3-4 óra alvás után felkel enni, és kezdődik minden előről...És ez megy már másfél-2 hete.Csak hisztizik, vagy valami baja van?Tanácstalan vagyok, kérlek mondjatok valamit!
Reflux...? Ilyenkor fáj az étkezés a babának, szervi dolog, valami nem záródik rendesen, és esetleg vissza is jöhet a kaja (ez nem biztos), de ilyenkor a tejcsi helyett sűrített tápszert kap a baba, hogy lent maradjon. Fáj a nyelőcsöve étkezéskor. Pontosabb infóért keress rá a neten, de ne ez legyen. Védőnő, gyerekdoki biztos okosabbat tud mondani. Sok szerencsét, jó babázást, reméljük, "csak" hasfájás.
2010. ápr. 14. 16:59
12/18 anonim válasza:
ez jó tanács, de kellett vinnni elvileg kötelezően koponya és hasi UH-ra, ott ezt is megnézik nem?
Próbálj meg olyan kajákat enni, amit elvileg 4-6 hós babáknak is adhatnál- krumpli, répa, brokkoli, rizs- tehát nem allergének, én ha kövi bébim lesz, már így fogok étkezni- ha már megtanultam az elsőnél:)
amúgy mi espumisant és gripe watert adtunk neki fél fél adagot minden kaja előtt.. az segített.. sajna erre amit kajában írtam már később jöttem rá, de kövire tuti kipróbálom!
2010. ápr. 14. 17:08
13/18 anonim válasza:
Kizárt, hogy reflux legyen. Azért fáj a nyelőcsöve a babának ha refluxos, akkor rendszeresen elutasítja a táplálékot, rövid ideig szopik, és hamar elfordítja a fejét, mert savas gyomortartalom kerül a nyelőcsőbe, és ez fájhat. Emiatt nem jut elegendő táplálékhoz, súlya nem gyarapodik, vagy egyenesen csökken. Úgyhogy ez kilőve. Csak a poci lesz az:)
2010. ápr. 14. 17:09
14/18 anonim válasza:
Ha méred a tejhozamot, akkor az előzőeket azzal egészíteném ki, hogy amit lefejsz, az kb. 2/3-a annak amit ő ki tud szopcsizni.
2010. ápr. 14. 17:09
15/18 anonim válasza:
17.09 vagyok, kimaradt egy mondatrész, elnézést!
Tehát:
Azért fáj a nyelőcsöve a babának ha refluxos, mert marja a gyomorsav. Ha refluxos, akkor ...
Még egyszer bocsika.
2010. ápr. 14. 17:11
16/18 anonim válasza:
nem értek egyet azokkal, akik azt mondják, hogy ha alszik egyhuzamban 3-4 órát, akkor van elég tejed! Én is azt hittem, hogy van, a kisfiam este 11-től reggel 7-ig aludt egyhuzamban, napközben 4* evett, közben rengeteget aludt. Kiderült, hogy nincs tejem, a gyereknek leesett a vércukorszintje és aluszékonyabb lett!!!! Majdnem megöltem, mert mindenki erőltette, hogy ne tápláljam mellé, csak anyatejet kapjon!
Végezz próbamérést minden evés előtt és után 24 óráig. Abból látod, hogy jól szopik-e. Ha jól szopik, akkor más baja van.
(A)
2010. ápr. 14. 17:29
17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok-sok választ.Refluxra is gyanakodtam már, mert sokat bukik.Bár ezen kívül más jelét nem látom.Főként, hogy tényleg ilyen jó ütemben nő a súlya.
2010. ápr. 14. 17:33
18/18 A kérdező kommentje:
Ja és ami még nem tetszik, hogy sokat izzad, pedig nem öltöztetem túl.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!