Anyukák! Akinek nincs segitsege, hogyan birjatok a baba koruli teendoket, haztartast?
Nem vagytok faradtak, nem szoktatok kikeszulni, sirni?
Hogy birjatoo a sirast, a hisztit, a bezartsagot, azt, hogy mennetek de nem lehet, mert a babaval kell otthon lenni pl a hosegben.
Mit szoktatok csinalni ha mar vegkepp nem birjatok?
Ha nincs segitsegetek, akkor hogyan kapcsolodtok ki?
Olyan nincs, hogy mennél, de nem lehet. Sok-sok évig voltam otthon úgy, hogy nem volt segítségem, de a befordultabb korszakaimban is kényszerítettem magam, hogy mozduljunk ki. Hőségben is ki lehet menni reggel és este. Mindenhol vannak baba-mama klubok, kisgyerekes programok, ahova érdemes eljárni legalább azért, hogy találkozz más felnőttekkel, anyukákkal (mondjuk pont nyáron általában kevesebb az ilyen program). Nem tudom, mekkora a babád, de ha már tud ülni, esténként felfedezhetitek a közeli játszótereket, hol van babahinta.
A háztartást meg próbáld meg nem komolyan venni, amire jut idő, arra jut, amire meg nem, arra nem. Próbálj magadban felállítani egy fontossági sorrendet, pl. mindenképpen legyen tiszta ruha, de vasalni nem muszáj mindent, vagy néha rendelhetsz kaját, vagy lehet ritkábban port törölni - ezeket Te tudod, Neked mi a fontos meg mi nem.
Én ikrekkel voltam segítség nélkül és elboldogultam.
Sosem érezetm magam bezártnak, ha mehetnékem volt, akkor a gyerekeket babakocsiba tettem és mentem.
A sírás nem egész napos dolog, napi összesen fél órát ki lehet bírni. Hiszti meg nem volt, mert nem értek el vele semmit,ezért hamar abbahagyták.
Szerintem fegyelmezd a gyereket valamennyire, és ne azon törd a fejed, hogy milyen rossz a gyerekkel lenni, hanem próbálj felnöni.
Én sem igazán értem a kérdést. Hogy-hogy nincs segítséged? A férjeddel mi van? Munka után nem segít?
Egyébként milyen idős babáról van szó? Az elején volt a legkönnyebb, annyit aludt :)
Gépesített a háztartás amúgy (robotporszi, robotfelmosó, mosogatógép, szárítógép), agy arra szerencsére nem sok gond volt. Csak a babára kellett koncentrálni.
Egyébként meg ha kedved van mozdulj ki, mire jó ez a dráma? De ha este-reggel amikor a hőmérsékletek kellemesebbek mentek sétálni az is jó. Te közben megeszel egy fagyit vagy belelógatod a lábad egy tóba vagy szökőkútba az uticélnál :)
Hogyan kapcsolódok ki? Halkan filmet nézek, mikor a férjem hazaér napi kikapcsolódásom fél-1 óra forró habfürdő gyertyával, nyugtató zenével. FInomakat főzök, a kedvenc könyveim olvasom. Ha nincs olyan meleg a kertben teszek-veszek.
Az első válaszolóval értek egyet.
En is itthon vagyok 3 eve 0 segítseggel. En minden reggel (6hetes kora óta) hajat mosok megszarítom, smimkelek miutan a gyerekem reggelizett mert az az első majd bepakolok a mosogatogepbe egy adagot + egy adag mosas es indulas el otthonrol altalaban kocsival vittem a babakocsit most mar kulonfele jarműveket (bicikli, roller, motor) jatszoterezes, vasarlas ügyintezes. Eszünk valamit útközbe vagy mikor hazaertunk utana fozok takaritok majd delutan megint megyunk. Ha belustulok es nem megyek csak nyuglodes van itthon egesz nap pedig nekem sincs kedvem mindig menni, de masnem a kozeli jatszoterre ha esik ha fuj mindig elmentunk vagy jatszohaz, torna, annyi minden van. Utana jo azt a par orat este csak egyutt lenni olvasni, jatszani a gyerekkel (baba koraban is olvastam enekeltem neki)
Kerdezd meg magad hogyan szeretned az otthon töltött időt tölteni es annak megfelelően eld a mindennapokat.
Nem a haztartasert vagy otthon, hanem a gyerekért, ezert az az első. A többit ahogy tudod megcsinalod. En is igenylem a tiszrasagot a rendet, de a gyerek az első.
Az én kisfiam 3 éve pont egy hőségriadó idején volt picike csecsemő. A legforróbb délelőtti/délutáni órákban otthon hűsöltünk, amikor Ő aludt, én is, mert kegyetlenek voltak az estéink, èjszakáink a hasfájás miatt. De amint egy picit enyhült a hőség, mentünk. Sosem voltam az az otthonülő típus, és babával is lehet ám menni. Miért nem mész? Árnyékos parkokban sétàlhattok, nyakadba veheted a lakhelyed és környékét, és felfedezhetsz. Ez egy nagyon nyugis időszak, nekem már most hiányzik.
Az anyagi helyzetetekről nem írtál, nyilván a segítség kérése pénztárcafüggő is. Ha van rá keret, hívj időnként takarítónőt, nagy segítség. Vagy főzz előre 2 napra és akkor minden második nap szabad vagy.
Mekkora a babád? Ha már nagyobbacska, hívhatsz hozzá valakit, amíg te elmész picit sportolni.
Mit jelent az, hogy nincs segítséged? A férjed? Anyagilag belefèrne fizetett segítséget hívni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!