Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Honnan tudom hogy elég e a...

Honnan tudom hogy elég e a tejem a babának, és hogy éhes e még? Állandóan a cicin lógna, semmit nem tudok csinálni. Ordít ha leteszem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
1hónapos kislányomat anyatejjel etetem,de mostanában sokat vergődik a cicin. Rángatózik és sír is. Cserélgetni szoktam a cicin olyankor megnyugszik,de kb 20-30 percenként mindég enne. Van mikor hamarabb. A szopizás alig tart pár percig max 10,aztán bealszik. Tejem van,de van mikor megnyomom a bimbóm tényleg nem jön semmi. Később pedig,pár óra múlva már át vagyok ázva.
2010. ápr. 14. 13:23
 1/9 anonim ***** válasza:
Ne hagyd elaludni, szívja ki rendesen neked. Majd mérd le mennyit szopott és megtudod, hogy elég e. Ha sír szopi után, esetleg közben is meglehet, hogy kevés.
2010. ápr. 14. 13:25
 2/9 anonim ***** válasza:
Ne hagyd aludni a cicin. Finoman noszogazsd, hogy egyen Pl: tarkóját babráld, arcát simizd. Nekem bevált. Egyáltalán nem jó, hogy fél óránkét szoptatsz. Ki kell neki szívni rendesen. Mérd meg szopi után.
2010. ápr. 14. 13:28
 3/9 anonim ***** válasza:
Tudod annyi baja lehet egy ilyen fiatal gyerkőcnek hogy a tej hiányt a lista végére tenném.Én valószínűnek tartom(a leírtak alapján) hogy tejed van,csak a kicsi lusta.Mikor elkezdenek szopizni,az elöl lévő tej gyorsan és könnyen ürül,később viszont már nehezebben ürül a hátulsó részben lévő tej.Maszírozd át a cicid szopiztatás előtt,hátulról elölre hogy könnyebb dolga legyen. Hafájós? Ami a cicin való elalvást illeti,azt jelenti van tej.Ha elalszik tedd az ágyába,majd ha ébred ismét vedd cicire.A havi ellenörző mérésen úgy is kiderül mennyit hízik,de szerintem minden rendben van ott. Ne aggódj sokat,ezek a picurik nagyon gyorsan kifáradnak,még olyan sok mindent kell megtanulniuk.
2010. ápr. 14. 13:35
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha átázik a pólód 1-2 óra múlva, kizárt, hogy kevés lenne a tejed. (Az hogy nyomogatásra nem jön, nem jelent semmit, a baba teljesen máshogy "szívja", mint ahogy mi nyomkodjuk.)

Vergődhet, ha fáj a pocakja. 3-4 hetesen kezdődik a hasfájósság sajna... :o(

Viszont 3 hósan általában elmúlik! :o)

Szerintem jól csinálod! Ha cicire kéredzkedik, tedd cicire.

Itt elolvashatod, hogy honnan tudod, elég-e a tej, és ha körül nézel, még sok más hasznos infót is találhatsz:

[link]

Jó babázást Neked!

2010. ápr. 14. 13:35
 5/9 anonim ***** válasza:
És ne cserélgesd a cicin mert így mindig csak a vizesebb "előtejet" szívja ki , a hátsó zsírosabb táplálóbbat nem... Ezért éhes szerintem. Ha mindkét mellből eszik akkor pedig azzal a melleddel kezd a szoptatást amivel befejezte.
2010. ápr. 14. 13:36
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnos nálunk ugyanez volt a helyzet. Kisfiam állandóan elaludt a cicin és én akármit csináltam, nem tudtam felébreszteni vagy ha esetleg sikerült is, egy fél perc múlva már megint aludt. Én két dolgot próbáltam: az egyik leszívtam a tejcsit és először cicire raktam a babát, majd amikor láttam hogy pilled cumisüvegből kínáltam. Abból ugye könnyebben jött a "cucc" és így megette a szükséges mennyiséget. Ha nem volt időm fejni akkor meg tápival pótoltam ami tudom nem a legjobb, de ez ritkán fordult elő. Nekem akkor is "vergődött" a babám a cicin ha a büfik bántották. Az meg hogy nem jön tejcsi a cicidből ha megnyomod nem azért van mert nincs tejed, hanem mert nem indul be a tejleadó reflex, ne aggódj biztos van ott elegendő finomság! Igyál sokat, levest is egyél és jó a Laktoherb tea meg az alkoholmentes sör is!

2010. ápr. 14. 13:51
 7/9 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, azt elfelejtettem hogy ha naponta van 5-6 pisis és kakis pelus akkor elég a tejcsi (ezt a kórházban mondták)!
2010. ápr. 14. 13:52
 8/9 anonim ***** válasza:

náűlunk is ez volt egy darbig. ő miután megszületett 10 napig intenzíven volt, és ott tápszert kapott, kínkeservese nszokott át cicire. sokáig volt így, hogy alig evett, bealudt, és utána fél óra múlva üvöltött. úgy csináltam, ha nem evett, elaludt, hogy ébresztgettem, arcát simiztem, kicsit mozgattam a szájában a cicit satöbbi. aztán ha nagyon nem ment, akkor levettem, és hiába sírt fél óra múlva nem kapott, csak mondjuk másfél múlva. addig ringattam, énekeltem neki, próbáltam nyugtatni, cumit kapott. szép fokozatosan megtanulta, hogy amikor enni kell, akkor enni kell. 4 hósan már 5 perc alatt megette az adagját. az is lehte minit írták, hogy fáj a hasa. masszírozd a pociját, meg kaphat valamit rá, pl. espumisan vagy gripe water. kaja után mindig büfizzen rendesen.

16 hós még ciciző baba anyukája

2010. ápr. 14. 13:55
 9/9 anonim ***** válasza:
A cumisüvegből való etetést én NAGYON nem javasolnám, mert akkor ellustul a baba, és még kevésbé fog megtanulni cicizni, odáig is fajulhat, hogy teljesen elutasítja a melledet, pont azért, amit fentebb írtak, mert a cumisüvegből könnyebben jön a tej.
2010. ápr. 14. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!