Mennétek olyan gyerekorvoshoz a gyerekkel, aki nem publikált soha semmit? Számít ez?
A szülészem tudományosan aktív, ír, tanít. Én ezt fontosnak gondolom, hogy látszódjon, hogy tényleg eljár a kötelező konferenciákra, azokat aktív tudásként használja és értesül a legújabb ajánlott dolgokról, protokollokról. Az ember kezelése, közérzete múlhat rajta, esetleg az élete is.
Viszont a gyerekorvosnak, akihez tartozunk nincs tudományos munkássága (még disszertációja sincs). Van viszont egy kerülettel arrébb egy doki, aki aktívabb ennél. Kérdezzük meg őt, vállalja-e a gyereket majd?
Szerintetek a gyerekorvos nem olyan komoly dolog, mint a terhesgondozás? Ott elég az, ha valakinek évtizedes tapasztalata van, mint a védőnőknél?
Én a gyerekorvost a gyerekes ismerőseim véleménye alapján választottam. Eszembe sem jutott, hogy megnézzem, publikál-e. De most kíváncsiságból meg fogom. :)
Szerintem komoly dolog a gyerekorvos, ugyanannyira, mint a terhesgondozás, de a nőgyógyászomnak sem néztem utána ilyen téren. :)
Én most már tényleg nem értelek.
Ha ennyi fokozattal rendelkezel, akkor nyilván tudod, hogy a jó orvos-beteg kapcsolat alapja a bizalom.
Ha csak olyan orvosnak tudsz bizalmat szavazni, aki rendelkezik egy rakás publikációval és PhD fokozattal, akkor válassz olyat.
Ha elégedett leszel, akkor minden oké, ha meg csalódsz benne, akkor keresel másikat és váltasz.
Nem mindegy az, hogy más (esetleg fokozat nélküli idegen) menne-e vagy sem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!