Ha nincs tole szorulasa ehet naponta akar tobb mint egy babant?
Magas káliumszint a vérben szívmegálláshoz vezet úgyhogy ez nem játék és nem a sózás/cukrozás kategória.
A múltkor volt (felnőttnél) újraélesztés magas káliumszint miatt nálunk.
egy eves.
es mi szamit tuladagolasnak?
Olvasd el,szerintem minden benne van 😃
A kisfiam annó az almán,banánon kívül sokáig nem evett meg más gyümölcsöt.Így volt,hogy napi 2-3 kisebb banán is elfogyott,persze nem egyszerre,hanem délelőtt,délután is adtam.Az orvosunk is támogatta ezt természetesen.Bírom az ilyen interneten terjedő hülyeségeket,nem fejtem ki mélyebben a gondolataimat,a cikkben szépen leírják,amit tudni kell!
Az origo mint tudományos forrás... Komoly?
Egy banán ~450 mg káliumot tartalmaz. Egy egészséges 60 kg körüli felnőttnek napi ~4500 az ajánlott beviteli maximum. Vesebetegnek vagy vérhígítóval élőnek ennek a töredéke.
Nyilván ez nem azt jelenti, hogy ~10 banán oké, a 11.-től pedig felfordulsz, de nem egészséges a szívre, érrendszerre, vesékre nézve...
Milyen 10 banán? Akkor ha semmi mást nem eszik a baba is irreális mennyiség. Húsokban is van és azt inkább kell számolni a napi ajánlott bevitelbe, mint a többedik banánt. A krumpliban is sok van.
100 gramm banán tartalmaz 400-500 mg káliumot. Nem árt tudni, hogy 1 banán több, mint 100 gramm. Akár 200 is. És egy babának nincs 4500 grammos szükséglete. Napi másfél banán néha oké, mindennap viszont nagyon nagyon sok, a másfél banán maga 1500 gramm kálium.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!