7-8 hónapos babának a zabpelyhet, zabkását csak dúsítónak érdemes adni vagy lehet egy teljes étkezés is akár naponta? Mondjuk uzsonna: gyümölcsös zabkása?
teljesen mindegy, hogy gyümölcsöt dúsítasz zabkásával vagy gyümölcsös zabkását adsz neki
ugye csak viccnek szántad ezt a kérdést? :D
nem tudom hogy nevezhető e zabkásának, de a 1,5 évesem 10 óraija a következőképpen néz ki kb. 8 hós kora óta:
1 evőkanál zabot leöntök annyi vízzel hogy ellepje és 2-3 percig főzöm míg magába szívja a vizet. Akkor belekotrom az aprítóba. Teszek hozzá egy jó leveses körtét és még egy valamilyen gyümölcsöt (fél banánt, fél almát, amennyi fér az aprítóba..) ezt összedarálom, és fél pohar joghurtal kikeverem.
ez elég nagy mennyiség, 3-4 dl, úgyhogy a felét uzsira eszi másik felét 10 óraira...ha kimarad belőle a joghurt az sem baj, én sem teszek mindig bele. anélkül is imádja.
koszi masodik.
elso te meg tnyleg nem erted a kerdest? eleg nagy kulonbseg van, nem bonyolulz ha megprobalsz nem belekotni valakibe hanem segiteni: nem mindegy hogy zabkasa az alap es abba teszek egy kis gyumolcsot izesitonek --> gyumolcsos zabkasa l, vagy a gyumolcsbe teszek egy kid zabkasat dusitonak...
Uzsira gyümölcsjoghurtot szoktam adni zabkàsàval (nem főzöm meg előre, csak belekeverem).
Reggelire tejjel (lehet rizstej, kókusztej, szójatej) szoktam felfőzni zabpelyhet, 1-2 evőkanàlra öntök annyit, hogy ellepje, főzés közben úgyis beszìvja. Alma-fahéjjal, kakaóval, banànnal, körtével, barackkal, vagy piros gyümölccsel szoktam adni, mikor mi van itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!