Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan sikerült a Kislányotoka...

Hogyan sikerült a Kislányotokat az éjszakai pelusról és ivásról leszoktatni és mennyi idősen? Szeptemberig nem lesz közösségben, attól még van esélyünk? Köszönöm, ha volna jó tanácsotok!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nektek hogyan sikerült a Kislányotokat az éjszakai pelusról és ivásról leszoktatni és mennyi idősen?

Az a problémám, hogy Kislányom lassan 3 éves és ha nem teszek rá pelust, akkor éjszaka 2 óránként fel kell kelljek és teljesen ki vagyok készülve, jobban mint a szoptatás időszakában.

Ő egy éves sem volt, amikor a nappali pelusról nagyon ügyesen leszokott.

PVC lepedőt teszek alá, de így is majdnem naponta kell mossam a takaróját, hiába kelünk 2 óránként.

Szeptemberig nem lesz közösségben, attól még van esélyünk?

Köszönöm, ha volna jó tanácsotok!

2010. ápr. 13. 21:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Itt van pár dolog, hogy MIT NE TEGYÉL! A kettes pontot erősen ajánlanám a figyelmedbe!!

6 NEM

1. Ne élj azzal az ostoba megoldással, hogy kora estétől már nem adsz inni a gyereknek, nehogy bepisiljen éjszaka! Ezzel azt sugallod neki, hogy nem bízol meg benne.

2. Ne ébreszd fel éjjel azért, hogy bilire ültesd! Ha így teszel, gőzerővel dolgozol ellene gyermeked önállósági törekvéseinek, pedig ennek elérése valójában a fő cél.

3. Ne kényszerítsd a bili használatára! Hiába erőlteted, ha nem érett rá lelkileg és fizikailag.

4. Ne szégyenítsd meg, ha véletlenül bepisilt vagy bekakilt! Hidd el, épp elég szégyenletes ez neki, nem kell rátenned még egy lapáttal.

5. Ne fenyegesd meg, hogy csak akkor játszhat, akkor kapja meg a mesekönyvét, ha használta a bilit. Ez egyszerű zsarolás, amit nyilván te sem szeretsz, ráadásul roppant megalázó is.

6. Ne példálózz előtte más gyerekek sikereivel. Ezzel azt éred el, hogy rosszabbnak érzi magát a szomszéd kisfiúnál, vagy akár a testvérénél.

2010. ápr. 13. 23:06
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Mikor forduljunk orvoshoz

Az óvodai felvétel egyik követelménye a "pelustalanság", így a nappali szobatisztaságot általában hároméves korra "kell" elérni. Sok kisgyerek már kétéves korában is bilibe, vécébe pisil és kakil, mások még az óvodakezdés előtti héten is csak pelenkában hajlandóak közlekedni - de az egészséges gyerekek erre a korra általában már valóban felismerik, mikor kell pisilni, kakilni, és szabályozni is tudják ezeket a folyamatokat.

Amennyiben hároméves kor után sem válnak nappal szobatisztává, érdemes orvosi segítséget kérni az okok kiderítésére.

Nehezebb a helyzet és több probléma is adódik az éjszakai ágytisztaság elérésénél. Ennek az ideje általában később jön el, mint a pelenkátlan nappaloké, de az is előfordulhat, hogy a kettő párhuzamosan zajlik le. Általában azt tartják, ha a gyerek ötéves kora után is hetente többször, vagy rendszeresen bepisil éjszaka, szakorvoshoz kell fordulni.

Ez is okozhatja

Az éjszakai bepisilés hátterében ugyanúgy állhatnak fizikai, mint lelki okok.

Ha tudjuk, hogy az adott élethelyzet, családi trauma - költözés, válás, óvodaváltás, testvér születése, közeli családtag halála, stb. - is kiválthatja azt, adjunk időt a gyereknek, ne erőltessük a szobatisztaságot - és mindenekelőtt soha ne korholjuk meg a balesetek miatt.

2010. ápr. 13. 23:08
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Te egy beteg anya vagy a férjeddel együtt!!! Szegény kicsi gyerek! Ez olyan, mintha egy féléves ülni nem tudó babát jártatnál, kintatnál! Nem vagy ép, komolyan gondolkozz! Pelenkázd be az a szerencsétlen kisgyereket!!!
2010. ápr. 13. 23:24
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi hogy beleszólok, így látatlanban, de engem kiskoromban szintén keltegetett mamám.Ha kellett ha nem.Bár ő 1,5 éves koromtól.Eredmény:

-nem mertem szólni akkor sem ha kellett

-kegyetlenül megutáltam

-van hogy még a mai napig felkelek még csak 1-2 csepp miatt is, pedig kibírnám reggelig

-ja és a legfontosabb lelkileg annyira kikészültem tőle, hogy még 13 évesen is bepisiltem éjszaka ( a félelemtől állítólag) és pszihodokihoz kellett járnom.

Olyan lelki töréseket okozhatsz ezzel hogy csak nyögve fogod kérdezni néhány év múlva, hogy ez meg ez vajon mitől lehet?Na meg aztán elképzelhető majd a rémálom is.Aminek ugye megint pisi lesz a vége.

Én elhiszem hogy 1 évesen már jelezte hogy pisilni, kakilni kell valamilyen úton-módon( az én fiacskám is jelzi ha kakilni kell-erőteljesen nyög) :)), de az éjszaka az alvásra való.Azt szokták tanácsolni hogy éjszaka csak a kakis pelust kell cserélni.

Hagyd hogy magától hagyja el!

Jobbat teszel vele, mintha anyósra hallgatnál!

2010. ápr. 14. 00:15
 15/17 anonim ***** válasza:

A férjed 6 hónaposan szobatiszta volt? És 7 hónaposan ugye folyékonyan beszélt? Menjél már, tudod hova...

Esküszöm, ti nem vagytok normálisak! Se te, se a férjed. Assszem ezzel mindent elmondtam.

2010. ápr. 14. 07:25
 16/17 anonim ***** válasza:
Én is emiatt pisiltem be 12 éves koromban, többször egy héten. Az enyémnél nem fogok ilyen hibát elkövetni. Szerintem mutassd meg a férjednek a válaszokat és gondolkodjatok el rajta...
2010. ápr. 14. 08:32
 17/17 anonim válasza:
Végül sikerült leszoktatni?
2021. ápr. 26. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!