Hogy lehet ikrekkel boldogulni?
5 hetes a második lányom, és ma megint felmerült bennem, hogy hogy nem bolondulnak meg az ikres anyukák?
Lányom egy percet nem marad el magában, és naponta 3X van hasfájós rohama, ami 2 órát tart... És ez kettővel????
Le a kalappal minden anyuka, és főleg az ikres anyukák előtt!!
Hú és még most jön a neheze!
négy gyerekes, köztük ikres anyuka
Mondjuk én nem készültem ki idegileg az ikrekkel! De könnyűnek nem mondanám azt az időszakot!
első válaszoló
Nekem 3 gyerekem van, köztük egy ikerpár.
Semmi gondom nem volt soha, segítség max. a férjem.
Mázlista vagyok, mert nagyon jó baba volt mindegyik, én nem rokkanok bele, mert nincs mibe.
Szerintem főként hozzáálás kérdése, no meg babafüggő is a dolog.
Van olyan szimpla gyerek, akit ismerek és már felkötöttem volna magam (csak vicc!!!), pedig nem nevelik rosszul, csak kiskorában NAGYON sírós volt. Egy évig...
Nekem egy se volt sírós, 3 hónaposan 12 órát aludtak éjjel, nem válogatósak, az ikreket 13 hónapig szoptattam, most 15 hónaposak lesznek, reggeli 9-kor, majd alvás tovább, 11-kor kelnek, délutáni alvás 3 óra hossza, este 8-kor az összes gyerek alszik.
Szóval csak arra nincs időm, amire nem akarom.
Napközben szépen eljátszanak egymással, röhigcsélve kelnek, szó nélkül alszanak. Nem hisztiznek, mindig vigyorognak. Pedig az egyiknek éppen 6 foga jön egyszerre...
Ma este kozmetikusnál voltam, hazaérve látom, hogy apa eteti az egyiket tápszerrel, a nagyobbik (4 éves) a másikat eteti az ágyunkban fekve, föléhajolva. Azt hittem, megzabálom őket, olyan idilli volt :-)
Aztán szépen bedugtunk mindenkit az ágyába és néma csönd azóta. Így egymásra is bőven van időnk esténként.
Luxusom: nem főzök, hozatom a kaját. És ha nem mostam fel 4 napja, hát na bumm...
Mindig rend, tisztaság van, a gyerekek vidámak és kiegyensúlyozottak. Ennyi a lényeg.
Gratulálok mindegyikőtöknek!!:-.)
Én épp megint a felkötöm magam szélén állok, pedig egy 22 hósom és egy 5 hetesem van...
Persze egyszerre kellett ma megint öltöztetni és vígasztalni, etetni és pelenkázni, altatni és ciciztetni, és egészt délután ment a hasfájás...
Néha sok, és az idő is szar, kimenni sem lehet...
De majd lesz jobb is:)
Pedig én is esélyes voltam ikrekre, most már örülök azért, hogy a második nem az lett. Az elsőnek lehet jobban vettem volna az akadályt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!