Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy birjátok a dackorszakot?

Hogy birjátok a dackorszakot?

Figyelt kérdés

A lányom lassan 2 êves lesz körülbelül 2 hónapja nem birok vele.

Csapkod, dobál, ütögeti a kutyát, cibálja a macskát, rám üt ha nem az van amit ő akar!

Egész nap ordit, hisztizik!

Néha már a plafonon vagyok tőle.

Szép szóval, kecsegtetve műelsirva magam erőteljesen rászólni semmi nem érdekli!

Kinyitja az ajtót kimegy csapkodja, borogat, (kertes ház)

Hiába vagyunk kinn órákig a levegőn akkor sem csillapszik le.

Pörög, de néha már úgy hogy enni se áll meg!

Szerintetek ha elmennénk egy játszóházba segitene valamit?

Ken össze mindent felveri a testvérét.

Ha éppen eszik a kicsi ês kifogyott a szörp már ordit hogy de ő máris kér!

Néha már elsirom magam hogy az édes angyalból mi lett jelenleg.

Vagy valami kis barát szerintetek?

2016. jún. 15. 09:58
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Okos kislány nagyon egyébként mindent ért.

Igrn apa és Én is elég temperametumosak vagyunk.

Nem esett messze az alma. De én pk kicsi koromban nem voltam ennyire "rossz" inkább a férjem ő még a függönyt is felgyújtotta.

Hát viszem majd a játszóházba hátha

2016. jún. 15. 10:57
 12/15 anonim ***** válasza:

Ismerős a szitu :D Bár itt nincsen kistestvér (meg nagy se), így könnyebb megoldani, hogy kimenjünk órákra, aztán rohangáljon, míg ki nem dől. Komolyan, a fárasztásos módszernél nincs jobb, és amikor ilyen tré idő van, nekem is cafatokban lógnak az idegeim.

Ami bejött, az a határozottság egyrészt. Ha nem szabad, akkor nem szabad. És nem félek erőteljesen rászólni. Nem kiabálva, mert simán kiröhögi, de van az a hangszín, amikor tudja, hogy na most gáz van. A másik a leülünk a kanapéra gondolkozni című fejezet. Leülünk a kanapéra együtt a kegytárgyakkal, és olyankor higgad kicsit, ölbe veszem. Ha az se működik, akkor egyszerűen lefektetem, szintén a kegytárgyakkal. Ez akkor van, amikor már a sz*r se elég büdös állapotot produkálja. Először csak mérgemben csináltam, valami egetrengető hisztéria miatt, és magam is meglepődtem, mert amikor bepakoltam az ágyba, és kijöttem, falrengető visításra számítottam. Ehelyett mély csend volt. Azt hittem el is aludt, de nem, csak picit higgadt, és simogatta magát a rongyikájával. Úgy 20 perc múlva már vidáman magyarázott, mondtam, hogy akkor kijöhet.

Remélem segítettem.

2016. jún. 15. 12:33
 13/15 anonim ***** válasza:
Ja, 12-es vagyok, a fiam kétéves lesz jövő hónapban.
2016. jún. 15. 12:34
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem sok köze van az egésznek a szülői habitushoz. Három gyerekem van, és nyugodt természetem, a páromnak is. A legidősebb 6 éves nem volt igazán hisztis. Persze volt dackorszak, de ez inkább csak ellenkezésből állt, nem voltak nagy hisztik. A középső már kicsit intenzívebben adta elő. A legkisebb nagy harcos. Ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy szeretné, igazi cirkuszokat tud rendezni. Vele már előadtuk a boltban, buszon, utcán földön fetrengős hisztiket. Következetesen ugyan azt várom el tőle is, mint a többiektől, de ő máshogy reagál.

Nem szabad általánosítani. Az idő a megoldás, a következetesség, és hogy ne hagyd magad. A többi kialakul, megtanuljátok mindketten kezelni ezeket a helyzeteket. Azért mindketten, mert a cirkusz közben ő is tanul.

A játszóház nem igazi megoldás, lehet, hogy túlpörgeti magát, és még rosszabb lesz a helyzet.

2 évesen pedig még nem barátkoznak. Körülbelül 4 éves korig az egymás mellett játszás időszaka van. Egy ilyen habitusú gyereknél ez sok veszekedéssel járhat.

Nyugodj meg, sokat változik majd, ha kitartasz az elveid mellett, de valószínűleg ő egy erős akaratú talpraesett gyermek.

2016. jún. 15. 13:34
 15/15 A kérdező kommentje:

Nem tudom mennyit számit ez oroszlán jegyében született skorpio aszcendesel.

Na de ettől függetlenül igen nagyon akaraterős, makacs, gyermek.

Ma mêg nem jött a vihar addig kinn voltunk hogy a kicsi tudjon aludni.

Aztán azért üvöltött mert nem engedtem be a kutyát.

De mondtam neki csináltam vackot ide az ajtóba a kutyádnak.

Aztán már annyira rákezdte hogy majdnem hányt.

Sajnos felmérgeltem magam mert már 9 óta ment és földhöz vertem én is a kis műanyag széket meg a lepedőt. Nézett na hogy ez mostmár tényleg komoly.

Lefeküdt és mesét nézve azóta alszik

2016. jún. 15. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!