Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Igény szerinti szoptatás? No...

Igény szerinti szoptatás? No de meddig?

Figyelt kérdés
A népszerű elméletet és kórházi javaslatot követve a babám akkor kapott enni, amikor kért. Ma egy hónapos, gyakorlatilag óránként eszik egy tíz-húsz percet, többet nem bírok belé préselni, fél órát alszik, aztán kezdődik előlröl, eseteleg kicsit másképp. Kezd eleg lenni, hogyan lehet ebből kimászni? Van tapasztalatotok?
2008. szept. 26. 13:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
46%

szianálunk közel 3 hónapig tartott én mondjuk nagyon élveztem persze én is nagyon fáradt voltam mert az én kislányom még éjjle is óránként kelt de azárt túl lehet élni 17 hónapig szopizott de ha újra kezdhetném most sem csimnálnám másképpen

kitartás

nagoyn hamar meg fognak nőni addig is élvezd hogy ilyen pici

2008. szept. 26. 13:33
 2/11 anonim ***** válasza:
26%
Kitartás! Ez már csak ilyen... Nemigen láttam én még olyan babát, aki csak 4-5 óránként kér enni. Majd idővel többet ki fog bírni, csak még nagyon pici a gyomra. Én a nagyot 3 éves koráig szoptattam, a kicsi pedig 2 éves múlt, de még mindig szopik, éjszaka is. Szóval nem vagy egyedül a fáradtsággal, de ennyit megér a dolog, hogy ne kelljen neki tápszert adni.
2008. szept. 26. 13:42
 3/11 A kérdező kommentje:
Ha enne, nem is lenne bajom. De bedőlök neki, kap cicit, amit aztán csak nyalogat. Aztán ha elveszem visít. Játszom vele, visít. Nem fáj semmije, pelus tiszta stb., tehát csak a cici hiányzik neki. Cumit nem fogad el. Üvölteni nem szívesen hagyom egyedül, így már a kezemben is üvölt. Nagyon bánom, hogy bedőltem ennek az igény szerinti szoptatás elméletnek, mert nem hiszem,, hogy jót tesz a babának ez a teljes rendszertelenség. Köszönöm a hozzászólók bíztató szavait, de én valóban megoldást keresek erre a kialakult helyzetre, mert szerintem a babának sem jó. (az meg senkit nem érdekel, hogy nekem jó-e... )
2008. szept. 26. 13:59
 4/11 anonim ***** válasza:
81%
arra gondoltál-e, hogy esetleg a baba "lusta", vagyis nem szopik rendesen??? lehet nem lakik jól, hamar belefárad a szopásba. vissgáld meg, jön-e rendesen a tejed. nálam is hasonló volt a helyzet, a kisfiam mindig belealudt a szopiba, de rájöttem, hogy nagyon nehezen jött a tejem, és nehezen tudta szopni..ennek a vége tápszer lett(sajnos). próbáld meg lefejni, és mikor nem szopik kiskanállal beadni neki...kíváncsi vagyok segíthettem-e.
2008. szept. 26. 14:34
 5/11 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk is ez volt a gond. A fiam állandóan a cicin lógott. Egészen ki voltam merülve. És lás csodát egyik napról a másikra ez megszűnt. Most 3,5 hónapos kb. 7 szer eszik naponta (nem szoktam számolni). Az evés 10-15 percig tart, utánna pedig gugyög nekem még kb. negyed órát az ölemben, amit én is meg ő is nagyon élvezünk. Tehát kitartás, valószínű ez a te babádnál is átmeneti dolog.
2008. szept. 26. 15:00
 6/11 anonim ***** válasza:
81%

Nem akarlak megsérteni a kérdésemmel, hiszen nem tudom, mi a helyzet, de biztos, hogy elég a tejed?

Mert lehet, hogy kevés, az is nehezen jön, és nem tud egész egyszerűen jóllakni. Egyébként, ha ilyen gond nincs, akkor az a jó, ami mindkettőtöknek ( értsd úgy, hogy a babának és neked is ) jó. Vagyis, ha nyűgnek érzed az igény szerinti szopizást, azt a pici megérzi és ha te nyűgös vagy, ő is az lesz. Próbáld meg úgy isten igazából kiéheztetni ( nyilván nem napokig, 3-4 óráig, az még egy babában sem tett kárt ) és utána nézd meg, mennyit szopik. Ha az ilyen evés után 1 órával ismét mellre kéreszkedik, lehet, hogy nincs elég tejed, de még olyan is, hogy grammra ugyan sokat eszik, de annak kevés a tápértéke ( vizes a tej ) Ezt jól megfigyelheted lefejt tejből, ilyen idős babánál a kalóriadús tejcsi sokszor nem is fehér, hanem sárgás, és ha áll a hűtőben, vastag zsírréteg képződik rajta. Ha ilyet nem tapasztalsz, szerintem beszéld meg a védőnővel vagy a gyerekorvossal, nem kell-e hozzátáplálni. Attól nem leszel rossz anya, meg attól sem, hogy úgy érzed, neked nem való az igény szerinti szoptatás. Remélem, segítettem.

2008. szept. 26. 15:13
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Észre sem veszed és magától kitolja a cicit ha jóllakik, csak idő kérdése. Az én babám is 1 hós korában volt, hogy 40 percenként kérte a cicit, amikor büfizett, akkor is eldőlt és pólón keresztül is azt akarta. Egyik napról a másikra leszokott róla, csak addig van a szájában amíg eszik, utánna kitolja. 5 hónapos kisfiú anukája
2008. szept. 26. 15:45
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megfogadom a tanácsokat, figyelem a tejet. Időközben sétáltunk, s egy kicsit lenyugodtam. :)Igazából imádok szoptatni, de a "dudlizás" néha felbőszít...
2008. szept. 26. 16:30
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
pontosan ugyanez volt nálunk is, amit leírtál. kb. 4 hetes koráig. mikor elegem lett, a védőnő azt tanácsolta, hogy min. 2, max. 3 óránként adjak neki. először visított, hogy ki kell várnia a 2 órát, de hamar megszokta. próbáld ki! meg kell tanulnia, hoyg 2 óránként annyit szívjon, hogy elég legyen neki a következő etetésig.
2008. szept. 26. 16:34
 10/11 anonim ***** válasza:
57%

Biztos vagy benne, hogy éhes, amikor "cicit kér", hiszen egy babának annyi más igénye van még (álmos, fázik, unatkozik, fáj a hasa stb.), és ha minden kérésére cicivel reagálsz, akkor azt tanulja meg, hogy minden ellenszere az evés. Ráadásul ez egyikőtöknek sem jó. Ha ilyen gyakran eszik, akkor csak az első tejet szívja ki, ami cukros, és nem sok benne a többi tápanyag, ez olyan, mintha te csak nassolnál "rendes" evés helyett. Hosszú távon pedig a szervezet is úgy értékeli, hogy csak erre van szükség. Az éhségtől nem fog aludni, a kialvatlanságtól nem tud enni...

Egy egyhónapos babának kizárt, hogy óránként kellene ennie, ha jól értelmezik az üzeneteit. Hosszú távon pedig ki se tudtok majd mozdulni, mert kiszámíthatatlan lesz a napotok. Minden babának biztonságot ad a rendszer.

Ez az én véleményem, de szerintem kérdezd meg azokat, akiknek van napirendjük.

2008. szept. 26. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!