Igény szerinti szoptatás? No de meddig?
szianálunk közel 3 hónapig tartott én mondjuk nagyon élveztem persze én is nagyon fáradt voltam mert az én kislányom még éjjle is óránként kelt de azárt túl lehet élni 17 hónapig szopizott de ha újra kezdhetném most sem csimnálnám másképpen
kitartás
nagoyn hamar meg fognak nőni addig is élvezd hogy ilyen pici
Nem akarlak megsérteni a kérdésemmel, hiszen nem tudom, mi a helyzet, de biztos, hogy elég a tejed?
Mert lehet, hogy kevés, az is nehezen jön, és nem tud egész egyszerűen jóllakni. Egyébként, ha ilyen gond nincs, akkor az a jó, ami mindkettőtöknek ( értsd úgy, hogy a babának és neked is ) jó. Vagyis, ha nyűgnek érzed az igény szerinti szopizást, azt a pici megérzi és ha te nyűgös vagy, ő is az lesz. Próbáld meg úgy isten igazából kiéheztetni ( nyilván nem napokig, 3-4 óráig, az még egy babában sem tett kárt ) és utána nézd meg, mennyit szopik. Ha az ilyen evés után 1 órával ismét mellre kéreszkedik, lehet, hogy nincs elég tejed, de még olyan is, hogy grammra ugyan sokat eszik, de annak kevés a tápértéke ( vizes a tej ) Ezt jól megfigyelheted lefejt tejből, ilyen idős babánál a kalóriadús tejcsi sokszor nem is fehér, hanem sárgás, és ha áll a hűtőben, vastag zsírréteg képződik rajta. Ha ilyet nem tapasztalsz, szerintem beszéld meg a védőnővel vagy a gyerekorvossal, nem kell-e hozzátáplálni. Attól nem leszel rossz anya, meg attól sem, hogy úgy érzed, neked nem való az igény szerinti szoptatás. Remélem, segítettem.
Biztos vagy benne, hogy éhes, amikor "cicit kér", hiszen egy babának annyi más igénye van még (álmos, fázik, unatkozik, fáj a hasa stb.), és ha minden kérésére cicivel reagálsz, akkor azt tanulja meg, hogy minden ellenszere az evés. Ráadásul ez egyikőtöknek sem jó. Ha ilyen gyakran eszik, akkor csak az első tejet szívja ki, ami cukros, és nem sok benne a többi tápanyag, ez olyan, mintha te csak nassolnál "rendes" evés helyett. Hosszú távon pedig a szervezet is úgy értékeli, hogy csak erre van szükség. Az éhségtől nem fog aludni, a kialvatlanságtól nem tud enni...
Egy egyhónapos babának kizárt, hogy óránként kellene ennie, ha jól értelmezik az üzeneteit. Hosszú távon pedig ki se tudtok majd mozdulni, mert kiszámíthatatlan lesz a napotok. Minden babának biztonságot ad a rendszer.
Ez az én véleményem, de szerintem kérdezd meg azokat, akiknek van napirendjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!