Milyen az öt hós babátok? Több kérdés. Ha csak részleteit válaszoljátok meg az is jó :-)
1. Mennyit eszik összesen egy nap kb? Főleg anyatejesek. Abból mennyit napközben és mennyit éjszaka?
2. Mennyit alszik összesen? Mennyit napközben és mennyit éjszaka?
3. Átalussza az éjszakát? Ha nem, hányszor kel? Mindig eszik?
4. Ha igen, hogy szoktattátok rá? Vagy magától beállt?
5. Napközben mennyit van el egyedül?
6. Napközben magától alszik el vagy altatjátok?
7. Hogy tudom rávenni, hogy napközben egyen többet, hogy éjszaka ne keljen 2x, 3x? (közel 8 kilós és nappal kb 5x eszik 100-110-et, nem fogzunk).
Köszi :-)
1: Lányom már 3hóskora óta csak tápis sajna. Egy nap kb 6-7x eszik. Reggel 165ml-t, utána 90ml-ket, fürcsi után 120ml-t.
2:Napközben 3x alszik, átlag 1 óra hosszat, este 11-8-ig alszik.
3:6hetes kora óta magától alussza át az éjszakát
5: Napközben két alvás közt fél órát simán elvan.
6: napközben magától alszik el, mikor álmos dörzsölgeti a szemét, oldalára fordul, megfog valami játékot, és elalszik. Este fürcsi után viszont altatni kell.
7:ha nem éhes ugyse fog többet enni. Eszik már gyümiket vagy valamit?
1.Még csak szopizik 6-szor egy nap,de van amikor 7-szer.Most ismerkedünk az almával.Éjjel csak egyszer szopizik 2 körül.
2.Napközben délelőtt alszik 1 órát,délután séta közben megint 1 órát,majd 7-kor fél órát,utána fürdés,szopi,alvás.
3.Kb.1 hete felkel éjszaka olyan 3-4-szer is,mert jön a foga,de nagy nehezen sikerül vissza altatni.
5.Abszolút nincs el egyedül.Semmit nem tudok mellette csinálni.
6.Este is és napközben is altatjuk.
23.-án leszünk 6 hónaposak.
Kisfiam 1 hét múlva lesz 5 hónapos.
1.Múltkor lemértem,éjjel 1x evett 120 g.-ot,napközben 6x 70-100g.között.
2.Este fél 9-től kb. 4-ig,akkor evés,aztán még 7-ig.Nappal 3x 1 órát,van hogy többet,van hogy kevesebbet.
5.Elvan fél órát egyedül,aztán közös játék a következő alvásig.
7.Éjjel mindig eszik a babád,mikor kel?Kisfiam van,hogy megébred,de ha nem megyek oda hozzá,1 percen belül visszaalszik,szerintem olyankor nem éhes.(Ő csak 6800gramm.anyatejes.)
6.Kiságyban hason alszik el nappal,ha simizem a hátát,és éneklek,éjszaka,este magától.
5 hós és 2 hetes:)lányka.7400 gramm és 70 centi. 4 hós kora óta csak 100 grammot hízott, de előtte viszont havonta több mint egy kilót.
1. csak anyatejes, egy nap 5ször szopik, szinte már újszülöttkora óta 4 óránként eszik.
Ebből egyszer éjszaka pontosabban hajnali 3kor.
Néhányszor már volt hogy nem ébredt csak reggel 6kor enni, de mindig visszatértünk az ébredéshez.
2. Mennyit eszik azt nem tudom, mert nem mérem:) De van tejem rendesen. Van hogy 5 perc alatt végez de hajnalban pl. vagy 15 percig szopik, szóval akkor teljesen kiüríti mindkét cicit.
Gondolom ezért is ébred éjjel, mert akkor viszi be a legnagyobb mennyiséget. Próbáltam napközben többször etetni, hátha akkor megenné nappal az adagját és nem ébredne, de hiába, nem kéri. Mondjuk második baba, van egy 2 éves bátyja aki szopikor is ott sertepertél körülöttünk, így aztán mindig eltereli a figyelmét a kicsinek is, aki egyre kevésbé "ér rá" szopizni.
2. Nappal is jól alszik. Reggel 7kor szopik ébren van kb. másfél órát majd alszik olyan 11-12ig. Akkor ismét szopi, majd ismét fent van olyan 2 órát, aztán ismét szundi olyan 4ig akkor megint szopizik, itt már nem alszik vissza az esti fürdetésig, általában kint vagyunk a kertben (ha jó idő van és nem esik mint épp most).
Esti fürdetés olyan 7-8 között van és utána egy nagyobb szopi és alvás este 8tól hajnali 3 ig egyhuzamban.
5. Napközben nagyon jól elvan egyedül, de a nagyobb sokszor szórakoztatja, odavisz neki dolgokat stb.
Én a nagyobb mellett csak ritkán érek rá CSAK a kicsivel foglalkozni sajnos. Az esti fürdetés előtti 15-20 perces masszázs és meztelenkedést viszont nem hagyjuk ki, akkor csak az övé vagyok:) meg hajnalban mikor ugye vagy 15-20 percig eszik, majd kicsit ringatom és visszaakszik, az még amit belőlem kap szegény.
6. Napközben teljesen magától alszik el, sose kell altatni, mondjuk szopizza az ujját és az az altatója.
7. Nem tudom hogyan kellene leszoktatni az éjjeli ébredésről.:)
Nekem azt mondták hogy ha majd mást is kap estére, jobban eltelik és nem ébred majd.
A nagyobb gyerekemnek 5 hós korától kellett estére tápszer kiegészítés a tej mellé és pontosan onnantól aludta át az éjjelt.
Szóval lehet hogy van benne vmi.
De ezért nyilván nem kezdem el tömni a lányt, örülök hogy most van tejem:)
Gyümölcslevet kóstolgatunk egy hete, de sajnos nagyon nem szereti egyenlőre, csak fújja meg köpi ki, akármilyen éhes...
Szia!
4 hós 1 hetes!Van két foga!
1. Nálunk csak tejcsit kap,és nappal kb 2-2,5 óránként kér enni!Este fél hétkor szoktam neki cumisüvegből adni 50-70 ml-it!Így 6* eszik!
2. Napközben most kezd 2* másfél órát aludni, eddig 3* aludt 40-60 percet!
Este 8-kor fürcsi és 3/4 9-1/4 10 között alszik el cicin!Ja nappal is cicin, vagy ölben!
3. átalussza az éjjelt és külön szobában van 3 hós kora óta! A két fognál volt fent öt éjjel 4-5 között,cicizett és aludt tovább!
4. Magától allt be, "sajna" nem bírom hallgatni ha sír!
5. nappal nem sokat van el egyedül,csak akkor tudok fözni ha alszik!
6. Nappal is altatni kell!Ha meghallom az álmos nyekit akkor cici (altatónak),vag yölben, vagy a kocsiban!
Sajna a lányom viszont a babakocsiban nincs el,csak a kkor ha nagyon álmos de csak akkor alszik el ha nézhati a forgalmas úton az autókat... és csak addig van a babakocsiban,amíg alszik!:(
A kajákat nálunk fokozatosan hagyta el,mármint az éjszakait! Először ugye 3 óránként evett... majd éjjel 8-9 től aludt 2-ig és kelt még 5 körül meg 8 kot!Majd a kétórási kelés elmaradt,de akkor 3-4 között kelt majd 8-kor!Most elhagyta az 5 körülit is és így 11-12 órát alszik,és reggel akármikor kel Reggeli 1/2 9-9 körül van!És addig rendszerint a saját ágyában van egyedül vagy mókázunk,és hétvégén jön át a nagyágyba és ott játszunk 3-an!
Lehet próbálj neki nappal többször kaját adni...vagyis nálunk amióta éjjel nem eszik azóta nappal sem bírja a 3 órát!Bár lehet csak így szoktattam,nem tudom!Vagy arra is gondoltam,h nem fér a gyomrocskájába annyi egyszerre ami neki eláég lenne,azért eszik többször( mert ez a 3 hós növekedésugrás óta van!)
Sok sikert!
10:50-es vagyok
7300 gramm 70 centi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!