Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hetesen hozzátáplálni?

6 hetesen hozzátáplálni?

Figyelt kérdés

A kérdést azért írtam ki mert kíváncsi lennék a véleményetekre. Több olyan anyuka is van a környezetemben aki 6 hetesen kezdte a hozzátáplálást. A 3 hónapos babájuk már rengeteg mindent eszik, tejpépet ,körtét, stb. (egyikük már tejet is akar adni mondván régen is adtak)

Én meg itt vagyok a 4,5 hós babámmal és úgy tervezem fél éves koráig nem kezdem el. Anyatejes babákról van szó.

Csak én vagyok ilyen aggódó?:O

2010. ápr. 12. 09:31
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azt tudnám visszakérdezni az ilyen anyától, hogy megbocsájtja-e magának sok év mulva, ha kiderül, hogy gyermeke emésztési problémáját ő okozta és azzal, hogy ilyen korán hozzátáplált?

Igen, régen adtak, régen sokan meg is haltak bőlcsőhalálban, kolerában és egyéb dolgokban, amikben ma már nem halnak meg (annyian) köszönhetően az orvostudománynak és annak fejlődésének. Ma már tudjuk, hogy egy hat hetes magzatnak hány idegsejtje van, régen azt sem tudták, hogy mikor szülnek...

Erről ennyit.

Aki tönkre akarja tenni a gyerekét akartam írni, hogy tegye, de rájöttem, sajnálom azokat a babákat...:-((

2010. ápr. 14. 19:59
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, a nagylányom 22 hós, fél évig csak anyatej, mivel nyári baba volt, a melegben kapott forralt vizet, és fél évesen kezdtem hozzátáplálni ésszel. Kislányom 5 hetes, vele is így fogok tenni.
2010. ápr. 14. 20:01
 23/28 anonim ***** válasza:
73%

Sajnos tényleg így van, régen sokkal előbb hozzátápláltak. Én is már másfél hónaposan kaptam a husilevesből a répát anyatej híján. Más kérdés, hogy 34 évvel ezelőtt egyféle tápszer volt, amitől sugárban hánytam, anyatej nuku, hát valamit kellett ennem. Úgyhogy kaptam szépen a feles tejet, meg anyuék elmondása szerint valamilyen pelyhet használtak, de már nem emlékszik pontosan, mi volt az. Háááát, bizony olyan vashiányos vagyok tinikorom óta, mint annak a rendje!!! Tesóm szintén nem tudott szopizni, neki is hasonló dolgokat adott enni anyukám, és az öcsém lisztérzékeny. Úgyhogy én ezekkel a dolgokkal nagyon nem játszanék.

Én ezekből kiindulva betartok bizonyos szabályokat 6,5 hós tápszeres kisfiamnál.

19.53-nak azért annyit írnék, hogy a tápszeres babákat 4 hónapos korban kell elkezdeni hozzátáplálni, nem 6 hósan, mint az anyatejes babákat. Ugyanis a tápszeres babák vasraktárai jóval hamarabb kiürülnek, mint az anyatejes babáké. Szóval ezzel is vigyázni kell, nehogy később vashiányos vérszegénység lépjen fel a babádnál! B.

2010. ápr. 14. 22:01
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

nekem anyukám pont ma mondta hogy régen (25 éves vagyok) az volt az "elv" hogy minnél hamarabb hozzátáplálás. Mi (én és a hugom) már 2-3 hetesen kaptunk feles tejet egy kis grízzel... és lám...felnőttünk.

Ezzel szemben,nekem most 3 hós lesz a fiam, anyukám már rágja a fülem hogy adjak neki gyümölcsöket... hátnem tudom, várok még én is vele. Ja, tápszeres baba 1 hónapja.

2010. ápr. 14. 22:15
 25/28 anonim ***** válasza:
73%
Mikor családi ebéden voltunk a nagypapámnál a 7 hetes kisfiammal, papám leteremtett, hogy "persze, hogy sír az a gyerek, mikor nem adsz neki rendes ennivalót!", és elkezdett csirkecombot tömködni az anyatejes, jóllakott babám szájába:) Szerencsére a picimnek eszében sem volt rácuppanni:) Változnak az idők...
2010. ápr. 14. 22:19
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia B.

Azert irtam a 6honapot, mert ma mondta a "vedonom", hogy 6 hosan kezdhetem csak el.Mondtam Neki, hogy otthon 4 hosan kezdik a kostoltatast.

Mondta, hogy biztos mas a tapszer.

Kulfoldon elek es itt nagyon a lelkemre kotottek barmit is mondanak az otthoni ismerosok tartasam be a 6 honapot.

Mivel nem tudom, hogy melyik lenne a jobb, igy varok minimum 5 honapos koraig a kostoltatassal es 6 hosan kezdem csak el a hozzataplalast.

Remelm nem artok vele.

De a "vedono" remelem tudja mit beszel.

2010. ápr. 14. 23:41
 27/28 anonim ***** válasza:
Szia. Szerintem is korai. Kislányom is csak anyatejet kapott 5 hónapos koráig, nem kellett mellé külön folyadék, mert sokszor éppen csak ivott picit (főleg nyáron), mert szomjas volt. Mi 5 hónaposan kezdtük a gyümiket, és 6 hónaposan a zöldségeket, husikat. Annak ellenére, hogy Én anno (anyu szerint) már 3 hónaposan főzeléket ettem. De Én úgy döntöttem, hogy úgy csinálom, ahogy csináltam, nekünk így volt jó. Mindenki azt csinál amit akar, mindenesetre az Én véleményem, hogy teljesen felesleges bármit adni a babádnak 5-6 hónapos koráig, ha bőven van tejed. Ez a biztos, ettől baja nem lesz. A korai hozzátáplálástól viszont ki tudja, az csak később derül ki.
2010. ápr. 15. 08:52
 28/28 anonim válasza:
Vizet vagy teát mindenképpen kell adni a babának az anyatej nem elég én szoptattam a kórházba de nem adtam elég vizet a kislányomnak és vért pisilt a folyadékhiánytól az orvos veszekedett itassam rendesen a gyereket főleg ebben a melegben.Hát gyümölcslevet adhatsz nyugodtan de 2.hónap után és csak egy két kanállal ha van tejed szükségtelen 4.hónapig bármit adni de nem azért mert allergiás lesz mert ez egy nagy baromság.Van egy 11éves fiam akkor 2hónaptól voltak a bébiételek én és mindenki más etette a gyerekét ha nem volt elég teje és lás csodát ők is egészséges gyerekek!!Ja és nem allergiások semmire!!
2010. aug. 21. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!