6 hetesen hozzátáplálni?
A kérdést azért írtam ki mert kíváncsi lennék a véleményetekre. Több olyan anyuka is van a környezetemben aki 6 hetesen kezdte a hozzátáplálást. A 3 hónapos babájuk már rengeteg mindent eszik, tejpépet ,körtét, stb. (egyikük már tejet is akar adni mondván régen is adtak)
Én meg itt vagyok a 4,5 hós babámmal és úgy tervezem fél éves koráig nem kezdem el. Anyatejes babákról van szó.
Csak én vagyok ilyen aggódó?:O
Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam :)
Utolsónak könnyű szülést kívánok:)
Az anyatej káros?:O Hát ezt még nem hallottam , de mindig tanul valami újat az ember:DDD
(Egyébként én mindenkit felpontoztam, de kíváncsi lettem volna a másik oldal véleményére is és nem csak a pontozására...)
Ennél már csak az "tetszett" jobban, amikor valaki azt kérdezte itt, hogy 3 hónapos babájának miért nem jó a Tescós tej, aztán felháborodott, hogy miért ellenzik mások. :-S
A lányom 6 hóig csak anyatejet kapott, egyéves koráig az anyatej volt az elsődleges tápláléka, bár napi rendszerességgel adtam neki mást is, de mennyiséget csak másfél évesen kezdett enni. Addig voltak napok, hogy csak szopizni volt hajlandó. Most 20 hós, mindent szépen megeszik, nem válogat, bár azért még szopizik is. Ja és sose volt beteg. :-)
Én kitartottam, amíg lehetett. Közel hat hónapig, aztán kapott napi egyszer tejpépet. De hat hónapos kora után kezdtük a gyümölcsöt stb.
Nekem van egy csecsemőorvos barátnőm, amikor a kórházban 3. napon az orvos kiírta a babámnak a tápszert és felhívtam mi a véleménye, ő azt mondta semmiképp. Akkoriban ő is otthon volt GYEDen a babájával és este 7 órakor betelefonált az osztályra (ahol korábban dolgozott) és megkérte az ügyelő főorvos asszonyt, jöjjön fel a szülészetre nézze meg a babámat, valóban kell e neki tápszer. Persze a főorvos asszony is azt mondta, semmiképp.
Én úgy gondolom, hogy egy szakorvos biztosan tudja mi van a tápszerben és milyen hatással van az a babára és képes volt telefonon intézkedni az ügyben, hogy semmiképp ne kapjon a babám tápszert, engem meggyőzőtt, hogy nem véletlen kampányolnak a kizárólagos szoptatás mellett. Úgyhogy bár nem volt könnyű, én kitartottam a kizárolagosság mellett és engedékenyebb is csak 1 éves kora után lettem. Mondjuk nem 18 hónaposan kapott elöszőr virslit, hanem 16. De 1 éves kor alatt szigorúan betartottam minden tanácsot.
Szia.
Igaz az en lanyom sajnos tapszeres, de 6 honapos koraig en sem adok neki semmi mast csak tapszert es forralt vizet termeszetesen CUKOR NELKUL!!
Sokan ezt sem tartjak jo otletnek, mert nem fejlodik a baba , ha csak vizzel van tele a gyomra, de az en lanyom nagyon is fejlodik.Ma 2 honapos es ma mertek 6550g.
Ugy gondolom mindenkinek mas a folyadek igenye is.Sokan alig isznak meg 1 liter vizet 1 nap addig en megiszok 4-5 litert is.
De ez is mindenki tegye belatasa szerint
De 6 hetes babaknak hozzataplalni....erdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!