11 honapos babanak mennyire kene darabosan fogyasztani az etelet?
Altalaban a kanalaznivalot pepkent adom neki viszont szokott enni gyumolcsoket es kenyerkockakat.
Mikortol kene teljesen darabosan ennie? Es mikortol egyaltalan nem osszenyomva?
Onnantól, hogy hajlandó. Nem löki ki, képes elrágni, lenyelni, nem fulladozik.
Ha gyümölccsel, kenyérrel boldogul, akkor már bőven jól áll hozzá, hogy próbálkozz.
Enyémnek egy foga sem volt és az ínye is gyenge volt a daraboshoz, ki is köpte, így nyilván nem nyomattam, csak időnként kísérletet tettem.
amúgy az enyém is kevesebbet ezsik, ha darabos az étel ezért úgy szoktam, h pár kanállal adok neki a darabosabbjából, h szokja, ne idegenkedjen ,aztán a többit összepépesítem krémesre, mert az szeretném, ha jóízűen tudna belőle enni, nem olyan kis bánatosan. Meg azért a mennyiség is számít.
Mi azért eszünk, mert enni jó, élvezetes, nemcsak azért, mert éhesek vagyunk. Hát én neki is azzá teszem, nem erőltetek semmit. Nagyon jó evő baba.
Fura ez, mert van olyan ismerősöm, akinél a lassan 3 éves csak pürében eszi meg a gyümölcsöt még most is. Mindent csak apró kockákban, vagy leves csak.
Nekem a nagyobb viszonylag hamar elkezdett szépen darabosat enni, aztán átlendült és egészben rágás nélkül nyeli le a falatokat. Tésztákat csinálok inkább, mert azzal küzd valamennyit, de a narancs, mandarin, kenyér - fordít rajta egyet és lenyomja.
A kisebb 10 hónapos lesz, nagyon szépen eszik darabos ételeket, kivéve a rizst. Azt nem hajlandó lenyelni, csak szétfőzve. De neki 6 hónaptól nem turmixolok, mert bukott a habos ételektől, csak szétfőzöm és nyomok rá egyet villával, vagy aprókockázom pl a cseresznyét negyedelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!