Tejszínből aki csinál ennivalót, hogyan készíti el Gyermekének, és mivel keveri össze?










Ha mindent eszik, akkor ezt seretni fogja: (persze ez nagy adag, az egész családnak elég)
Görög gyümölcsleves
Fél liter narancslevet (sima dobozos narancslé jó) fél liter tejszínnel elkeverek. Kinyitok egy ananász és egy őszibarack konzervet (vagy ha van, házi befőtt még jobb), ezeknek a levét is hozzáöntöm, egy csomag Gála főzés nélküli puncs pudingporral besűrítem (habverővel belekeverem). Teszek bele egy csomag vaníliás cukrot vagy egy darabka vaníliarudat is, úgy finomabb. Ezután belerakom darabolva a konzerv gyümölcsöket és egy banánt. Máris fogyasztható és isteni finom!





Előző vagyok, szintén tejszíns étel és a lányom (20 hós) imádja:
Csirkemellet csíkokra vágom, enyhén fűszerezem (én bio vegetát használok), megszórom apróra vágott fokhagymával. Pici olivaolajban (lehet sima étolajban is) enyhén megpirítom, majd pici vizet öntök rá, hogy párolódjon. Ha már jó puha a husi, két deci tejszínt elkeverek egy-két evőkanálnyi liszttel, s ezzel besűrítem a husi levét. Köretnek változó, mit adok mellé, lehet sima sült krumplival is enni, de mi szeretjük tésztával (leginkább kagylótésztával, de akár makarónival is lehet), mert a leve nagyon finom, isteni együtt.
Nem tudom, ilyesmire gondoltál-e, remélem, tudtam ötletet adni.





Az utolsóhoz tudnám javasolni ötletként, hogy a tejszínes csirkébe például a tejszín után lehet reszelt sajtot is tenni, az is sokat tud dobni az ízén.
Nekünk az olívás-sajtos csirke a kedvencünk. Kb. 2 db kicsi csirkemellett kb 1 cm vastag szeletekre vágok, megsózom és megpirítom kb. 3 dkg vajon, majd félreteszem. A megmaradt vajban megforgatok 1 evőkanál olívabogyót apróra vágva, majd 1 ek lisztet szórok rá. Amikor már sárgul a liszt, akkor felöntöm 1dl tejszín és 1dl tejföl keverékével és felforralom, sóval és fehérborssal ízesítem. Aztán elzárom alatta a gázt és 15 dkg mozzarella sajtot reszelek bele. A korábban megpirított csirkemell darabkákat tűzálló tálba teszem, ráöntöm a szószt, letakarom alufóliával majd 15 percre bedobom a sütőbe kb. 200 fokra. 15 perc után leveszem az alufóliát és kicsit rápirítom a sajtot. Eszméletlen finom. Persze mivel elég fűszeres a szósz (tehát sótlannak éppen nem nevezném), így úgy szoktam adni a babának, hogy megfőzök egy adag burgonyát hozzá só nélkül és összekeverem a szósszal. Így nem túl fűszeres összességében a gyerkőcnek.
Hú!Köszönöm szépen,igen ilyesmire gondoltam,na holnap meg is csinálom az egyiket!Köszi szépen mégegyszer!
Szép napot! :) Sz.





a fiam a spenótot nem eszi meg ha simán megcsinálom, ezért tejszínnel csinálom neki:
fagyasztott spenótot megfőzöm, bele 1 kevés só, kevés fokhagyma, hozzáöntöm a tejszínt, összefőzöm, főzök tésztát és összekeverem az egészet. még én is megeszem, pedig soha 1 falat spenótot nem ettem:) nagyon finom krémes lesz az íze. a fiam 1 tányérral bevág mióta így csinálom:)





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!