Hogyan találkozhatna a gyerek a nagyszüleivel, ha mi nem tudjuk őket elviselni, de a gyerekre meg nem tudnak vigyázni?
Anyukám és anyósom is folyton "tanácsokkal" lát el bennünket(=szemforgatás, kiabálás, lenéző, bunkózó mondatok), ami már elviselhetetlen sajnos. Mindent megpróbáltunk (beszélgetés, email, bunkózás), feladtuk. Az apáink csendben vannak, rájuk nem számíthatunk ebben az ügyben, már próbáltuk azt is.
De nem lehet a nagyszülőkre hagyni a gyereket, hogy mi addig elmegyünk valahová és ők vigyáznak a gyerekre. Anyósom már demencia tüneteit mutatja, anyukám pedig nagyon felelőtlen. Előbbi pl. múltkor mikor elmentünk fél órára, felhívott, hogy miért eszem folyton spenótot, amitől a gyerek zöldet kakál és amúgy is éhes marad, kevés a tejem biztosan. Tápszerezzük a babát kezdettől, és a felügyeletünk mellett már ő maga is etette meg már tápszerrel.:/
Anyu pedig nem adja rá a terpeszpelenkát, mert "azért sír, mert fáj neki a pelenka". És azt mondta, ő bizony elkezdi hozzátáplálni őt, ha 3 hónapos kora felett vigyáz rá (nem akarjuk nyilván).
Ezek csak kiragadott példák és biztos másoknak ez nem nagy dolog, de mi így nem merjük rájuk hagyni a gyereket soha.
Szóval, velük nem bírunk lenni úgy, hogy a gyerekkel vannak addig, de nem is merjük velük hagyni.
Van erre megoldás úgy, hogy a gyerek ne veszítse el a nagyszüleit?
3 havonta 2-2,5 órára átjön az anyám.
Összeszorított foggal elviseljük. Sajnos a gyerekek így is tudják-érzik, hogy nekem rossz vele a kapcsolatom, de ez van, ennél többre nem vagyok képes.
A gyerekvigyázást máshogy kell megoldanunk nekünk is, bár anyósomékra tudjuk bízni őket, de csak korlátozott "mennyiségben".
Lassan 9 éves a legnagyobb gyerekem, de anyám sosem vigyázott rájuk.
Mostanában volt olyan, hogy elment velük sétálni 20 percre, amíg itt volt, addig én "fellélegeztem", de amikor elment, akkor kiderült, hogy beszólt nekik is... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!