Nyálkás zöldes gyakori széklet 9 hónaposnál?
Babám mindig is napi többször kakilt. 6 hónapos koráig anyatejes volt csak, akkoriban napi 2-5 széklete volt.
Mikor kezdtem a hozzátáplálást, kicsit megszilárdult és napi 1-2 lett.
Viszont 1,5 hónapja fogzik. Alig eszik, csak szopizna, így megint napi 2-5 széklete van és anyatejes(híg sárga).
Most egy hete mintha menne a hasa.
Miután evett kb 40-50 perc múlva jön egy hatalmas adag kaki, majd többnyire még 1-2x kakil kisebbet, ez ilyen nyálkás világos zöldes büdös kaki.
Viszont most egy hete már nem is fogzik, kibújt 4 foga, nem látok most duzzadt ínyt, mégis napi kb 6 széklete van.
Jó a közérzete, vidám, nem puffad, eszik, iszik rendesen.
Amiket eszik:
Gyümi babapiskótával, kifli, kenyér(ezt ritkábban)
Főzelék(nem nagyon szereti, csak pár kanállal)
Nestlé, Milupa tejpépek, desszertek, a mi ételeinket, ha nem tejes, tojásos, vagy nagyon nehéz étel.
Kb 4 óránként szopik, enni csak pár kanállal szokott bárhogy kínálom.
Valakinek hasonló tapasztalata gyakori híg széklettel hozzátáplált babánál?
Igen, de mi lehet? Még nem vezettem be a joghurtot, sajtot, túrót sem.
Tejpépet is olyat veszek, amire az van írva, hogy 4-5 hónaposnak már adható, a lányon már 9 hónapos és mindenből eleve keveset eszik, ezért nem értem mi bánthatja.
Köszi a válaszokat!
Ma voltunk orvosnál, mert még éjszaka is berottyolt álmában szegénykém 2x, ami utoljára kb 1 hónapos korában fordult elő, úgyhogy egyre rosszabb lett a helyzet.
Hogy mitől lehet, az nem derült ki, valószínűleg makacs vírus. Kaptunk gyógyszert és instrukciókat. Ha a gyógyszer 1-2 napon belül nem segít, akkor kórház, ahol csinálnak valami tesztet a székletből, remélhetőleg, erre nem kerül sor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!