Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 13 hetes babátoknál van...

13 hetes babátoknál van "napirend"?

Figyelt kérdés
Kisfiam 13 hetes. Lecseszett a védőnő,hogy miért nincs napirendünk. Miért eszik éjjel? És miért nem mindig azonos időben eszik. 3 és fél 4 óránként eszik napközben. De mivel éjjel változó mennyit alszik van,hogy 3 órát,de van hogy 5-6 ot. Így napközben nem tud mindig ugyan akkor enni. Ez nagy baj? Nagyon lecseszett és,hogy úgy érzem rosszul csináltuk eddig.
2010. ápr. 11. 09:29
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne aggódj,nem veled van a baj,hanem a védőnőd egy kretén...Az én kislányom 9 hónapos és már most 2 hónapja,hogy beállt volna a teljes napirendünk,de most a fogzás miatt teljesen felborult.Ja és éjszaka mindig is kelt és fel kell enni,még most is...:)

2010. ápr. 11. 09:55
 2/7 anonim ***** válasza:

nekünk van napirendünk, 12 hetes a kisfiam. Evések: reggel 4-5-6, reggel 9-10, déli 12-13, du.15-16, du. 19-20 és este 22-23 órakor. Az utolsó etetés előtt fürdik. Este 23 órától reggel minimum 4 óráig rendszerint nyudi van, de ritkán kel 4 órakor, inkább 5-6 óra a jellemző. Tápszeres a babám

A tiéd anyatejes, azért nem tudsz rendszert tartani? Különben az én kisfiam is kelt már fel reggel 6.30-kor, gondolhatod, hogy elcsúszott az egész napi program! De akkor is betartottuk azt, hogy de. 2 evés, délben 1 evés, du. 2 evés és este 1 evés. Ha csúszik, az nem gond.

Én belehaltam volna, ha nem lenne napirendünk, utálom a váratlan dolgokat, mindíg kiszámítom, hogy mikor evett és mikorra fog megéhezni megint.

(A)

UI: azt nem tudom, hogy hülye-e a védőnő, vagy sem, ezt majd mások megírják neked, de én szorgalmaznám, hogy mégis valami rendszert próbálj belevinni. Max. 1-gyel több alkalommal etetsz, ha túl korán ébred először. Hány órakor szokott enni?

2010. ápr. 11. 09:59
 3/7 anonim ***** válasza:

még csak annyit, hogy a napirend nem azt jelenti, hogy percre pontosan kell etetni a gyereket!

(A)

2010. ápr. 11. 10:07
 4/7 anonim ***** válasza:
13 hónaposan napirend?? Az én babám 8 hónapos koráig éjjel 1x evett, és nekünk ez volt a "napirend"! A védőnőd ritka egy buta példány.
2010. ápr. 11. 10:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Az én babám is 13 hetes, és nekünk sincs napirendünk. Most kezd kialakulni, hogy reggel fél 7 körül ébred, este 10 körül alszik el, de ennyi. Még az sem jön be, amit (A) írt, ugyanis hol óránként eszik, ha elalszik, akkor van, hogy csak 2-3 óra múlva ébred, és akkor eszik. Nem is mindig alszik, úgyhogy nálunk nem lehet semmit kiszámítani.
2010. ápr. 11. 10:38
 6/7 anonim ***** válasza:

Nálunk kb. 3 hós kora óta kezdett beállni a napirend, de még mindig nem teljes.

Én úgy gondolom, hogy a napirend nem attól napirend, hogy minden nap 6-9-12-15-18-21 (+-1 óra) kor eszik a baba, mert szerintem ő még nem tudja, mi az, hogy hány óra van.

Nálunk az a napirend, hogy 3-4 óránként eszik, függetlenül attól mikor kel fel. A sorrend a fontos, hogy tudja, hogy mi után mi jön. Nálunk ébredés, evés, pelusozás, játszás, álmosodás, alvás (ez lehet, hogy csak fél óra) aztán megint: ébredés, evés, pelusozás... stb. Este 6 körül van evés (ez is attól függ, hogy hogy jön ki, mennyit evett korábban, nyűgös e stb.) aztán fél8-8 fürdés, az esti vacsi fél9-kor, aztán már nincs játszás, hanem egyből alvás van.

Úgyhogy szerintem jól csinálod a 3-4 óránkénti evést, ahhoz igazítsd a többit. Nem értem egy védőnő hogy mondhat ilyet, hogy miért eszik éjjel? Miért nem alussza át az éjjelt? És ezt már nem csak tőled hallottam a védőnőkről...

Mondjuk a mi védőnőnk is mond néha (számomra) ökörségeket, de én nem az ő szavára adok. Meghallgatom, és úgy csinálom, ahogy én jónak látom, vagy megkérdezek más tapasztalatokat.... Ne húzd fel magad rajta, nem érdemes!

2010. ápr. 11. 11:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Az én babám 14 hetes, és kb.1-1,5 hónapja van napirendünk. Ha valami miatt elcsúszott, akkor is megetettem a következő időpontban, csak akkor kevesebbet evett. Egyébként szerintem az a legfontosabb, hogy a fürdetés, és vacsora ne nagyon csússzon el, mert azt a baba is érzi. Meg ha van rendszeretek, akkor tudsz számolni az elindulással, érkezéssel, ha bárhova is mentek.

Reggeli: 9-9:30, ebéd 12-12:30, du 3-3:30, du 6-6:30, fürdetés 8kor, utána vacsora, este 9kor lefekvés. Éjjel nem kel 6 hetes kora óta. Nálunk is vannak fél órás eltérések. Ja és nem várom meg, míg sír, hogy éhes, hanem megetetem mindig ugyanakkor.

2010. ápr. 11. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!