Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kislányom másfél éves, le...

Kislányom másfél éves, le vagyunk maradva?

Figyelt kérdés

Lánykám másfél éves és első gyerek, így abszolút tanácstalan vagyok. Pici baba kora óta megelégszik minimális alvással, nagyon aktív agyilag, folyton a kezében van valami, eléggé le is fáraszt, mert folyton a figyelmemet igényli :). Szoros a kapcsolata a nagyszüleivel (apukájával sajnos annyira nincs jól el), de ha pl. felébred és apuka van csak vele, addig sír, amíg nem megyek oda. Valószínűleg nagyon hozzám szoktattam, ugyanis ha valamit szeretne, egyből kiabál és ha nem megyek rögtön, sírni kezd.

A lényeg, hogy aggaszt, hogy még tudatosan nem beszél. Szótagokat nagyon ritkán, naponta kimondogat, ha kérdezem, hogy hol az óra, hasad, hajad, stb, azt mutatja, de ki nem mond semmit belőle.

Vajon van összefüggés azzal, hogy félévesen kiderült, enyhe hipotón? Laza izomzata miatt nem tudott felülni, mászni, de ezt 5-6 alkalom tornával korrigáltuk, bár állni mostanra is csak kapaszkodva tud. Főleg kézben hordozom emiatt.

2016. máj. 29. 21:36
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Jártunk ugye a hipotóniával kapcsolatban tornáztatni, ott kijelentette a hölgy, hogy ennyi elég lesz, már megy neki, minden rendben van...

Én úgy veszem észre, hogy nincs is kedve önállóan mászkálni, ezek szerint lehet, hogy gyenge hozzá és nincs kedve a kudarcélmény miatt az álldogálással próbálkozni?

2016. máj. 29. 22:43
 12/24 anonim ***** válasza:
52%
En azt sem ertem ha lépcsőn mit hurcolod. 15honapos fiam meg szinten nem jar, de kedvence itt a lépcsőházban vagy a játszón is a lépcsőzés.
2016. máj. 29. 22:58
 13/24 anonim ***** válasza:
89%

Ne legyen mindig kèzben ès ne cipeld mindenhova. Ha kell tèrdelj mellè ès mássz vele, hogy legalább úgy jusson el a cèljáig.

Ès keressetek fel eg szakembert!

2016. máj. 29. 23:17
 14/24 anonim ***** válasza:
Kézben hordozod a másfél éves gyereket, mert nem tud megállni önállóan, és megkérdezed, hogy le van-e maradva?Igen, a mozgása nagyon! A beszédfejlődésére is jobban oda kellene figyelni, a passzív szókincse leírásod alapján jó, de a hangadását, hangutánzást...stb...fejleszteni kell !
2016. máj. 30. 07:17
 15/24 anonim ***** válasza:
90%

Fiam egy éves születésnapján indult el önállóan, viszont 8 hónapos korától már kapaszkodva ment. Nem kell hasonlítgatni a gyerekeket, de a te kislányod szerintem nagyon le van maradva mozgás szempontjából.

Feltétlenül mutasd meg szakembernek.

2016. máj. 30. 07:27
 16/24 A kérdező kommentje:
Egyszerűen nem akar önállóan felkelni az ágyacskájából, már nyújtja a kis kezeit, hogy vegyük ki, vegyük fel. Mivel annyira aktív - keveset alszik, nem gyanakodtam rendellenességre. Egyszerűen úgy gondoltam, hogy anyás még, ezek a legszebb pillanatok, úgyis olyan hamar vége:(
2016. máj. 30. 09:32
 17/24 anonim ***** válasza:
Persze, a legszebb pillanatok, meg hamar véget érnek, de hidd el, az én fiamnál kevesebb anyás gyerek van, mégis elindult 1 évesen. Ez nem anyás-nem anyás kérdés, szerintem beszélj mindenképp szakemberrel. Védőnő vagy a gyerekorvos a másfél éves státuszon nem jelezte, hogy már ideje lenne önállóan mennie?
2016. máj. 30. 10:03
 18/24 A kérdező kommentje:

8 hónaposan volt 7-8 kiló között, ingadozott a súlya, pedig rendesen evett. Akkor azt mondta a védőnő, hogy túl vékonyka, nem táplálom rendesen. Ezért át is mentünk egy másik dokihoz, aki szerint minden rendben van a súlyával, de hipotón.

Sajnos elég sokat betegeskedünk, havonta egyszer egy kis megfázás, láz bejátszik :(

Túl is védem valószínűleg, minden zaj, kiabálás ki van zárva, veszekedést sem hallhat. Tv-t nem nézhet, inkább a fejlesztő játékokat használja.

2016. máj. 30. 10:24
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy dokit váltottál, attól még védőnőhöz menni kell másfél éves státuszra, meg a gyerekorvos felé is jelezni kell, hogy baj van a mozgással.

És kétszer nem mondom, hogy a lányod amyássága mögött az áll, hogy TE nem tudod elengedni. Erre utal az is, hogy még mindig mindent t/1-ben írsz...

2016. máj. 30. 11:02
 20/24 A kérdező kommentje:
Ezt nem is vitatom, nekem ő az életem értelme, a középpontja. Barátnőim nem nagyon vannak - külföldön élnek -, egy sportcsoportba járok hetente, utána megiszunk a lányokkal valamit és ennyi. Anyukám naponta jön, mondja a magáét, tanácsokkal lát el, hoz mindenfélét, ő mindig mindent jobban tud... Férjem este ér haza a munkából, de nem nagyon foglalkozik velünk... :(
2016. máj. 30. 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!