Csak hordozó anyukák! Hogy mentek étterembe, kávézóba vagy reggelizőhelyre?
Hogy tudtok úgy enni/inni, hogy nem eszitek/isszátok le a gyerek fejét?:) és hogy kényelmesen el tudjatok ott tölteni több időt?
Mi is néha hordozunk (metrón), de inkább babakocsizunk. Tegnap egy kültéri étteremben jutott eszembe a kérdés, vajon a csak hordozósok hogy csinálják?
Olyan babával, aki még nem tehető etetőszékbe.
A csípőmre kötöm karikásban, vagy a hátamra hosszú kendőben. Hátra akár újszülöttként is mehet, de az első hetekben valahogy nem az volt a fő problémám, hogy hogy megyek fagyizni. :) Étterembe, kávézóba nem járunk, a gyerekek előtt se jártunk, fagyizni sem sűrűn szoktam. Ilyenkor amúgy extrán figyelek, még sosem ettem le a fejét - pedig terhesen a hasamat igen -, de ha meg is történne, ki lehet mosni a sapkát. Ellenben szoptatás közben pottyant már rá kaja. :)
Amúgy erről a témáról mindig eszembe jut Varró Dani verse:
Mutogatnak sokat énrám:
“de helyes kis batyu, lám!”
Hisz a hátára kötözve
cipel engem anyukám.
Vagy előre, a hasára
kötöz erszényszerüen,
azután így tereget, meg
vacsorázgat derüsen.
S ha elöl van az a kendő,
mibe engem kötözött,
megesik, hogy a fejemre
potyog egy kis körözött.
A kötődő nevelésnek
folyománya az a tény,
hogy a gyermek leevődik,
ha nincs szalvéta fején.
De aranyos ez a vers! :)
Egyébként mi is hordozunk néha, de ugyanannyit kb., mint a kérdező.
És pár hónapos babával már simán kávézó, cukrászda, ilyesmi néha-néha megesett. Sőt, étterem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!