Tápszeres a babám most akkor lehet hozzátáplálni 4 hós kora után vagy nem?
A tápszeresknél már 4 hótól "ajánlják" a hozzátáplálást, az alma és társaival kezdve:))
9 hós a fiam reggel és este szopizik, 6 hós koráig szopizott, úgy, hogy 4 hós korától kapott almát pár kanállal persze fokozatosan bevezetve. És nem szokott le a szopiról, mert két kaja között kapott mindíg 2-3 kanálnyit, azért, hogí szokja az ízeket. Nincs is olyan kaja, amit ne enne meg legyen az bolti vagy saját készítésű. Persze csak azokat eszi, amit lehet:)
Tápszeres babát nyugodtan elkezdheted hozzátáplálni. Én is úgy tettem. :) Szintén tápis a kezdetektől fogva, most 10 hónapos "kis hölgy". Nem beteges, nem nagyfejű, nem elhízott 8,4kg! gyönyörű formás, és rendkívül okos.
Szóval most már letudtuk a szoptatás harcosait, akkor vágjunk bele. :)
Almalével kezd, egy kicsivel pár napig és délelőtt. Utána jöhet a püré (reszelve, vagy babaétel mindegy bár én csak azt adom saját kertből hála égnek, ki tudja a bio mennyire bio a bolti meg mivel volt permetezve ugyebár)
Utána jöhet a barack ugyanígy. Aztán én folytattam körtével stb. Jöhet a variálás, majd kiváltottuk a tízórait.
Ha ez már megy, akkor krumpli, répa, sütőtök én egyesével adtam először, majd variálva. Ahogy nőtt, úgy jöttek be az újabb zöldfélék, majd kiváltottuk az ebédet is főzelékkel.
6 hónapos kortól már sok mindent lehet adni, majd 8 hónapos kortól hirtelen bőséges lesz a választék. :) Jöhet a túró (krémesebb verzió a bakony nagyon jó), joghurt, puding. Én az utóbbi kettőből a HUMANA, és a NESTLÉ javaslom. Kiszámolva nem sokkal jön ki drágábbra, mint a ki tudja milyen gyereknek való hasonló kiszerelésű cucc. Ennek meg a védőnőm is örült.
10 hónaposom már szépen eszegeti a reszelt sajtot (füredi trapista), a pulyka vagy csirkemell sonkát (sága) mini falatokra, tojás sárgáját főzve, és a kiflit is :) Durumtésztából (nincs benne tojás)csinálok neki sajtos vagy túrós tésztát stb stb. Most lassan jön a hal.
Tejpépet, tejbegrízt 4 hónapos korától vacsira kap teljes adagot. Változtatom az ízeket, ne unja meg. (Milupa a legfinomabb, a babylove ökölődik tőle, a nestlé gyümölcsösnek meg fűrészpor íze van)
Mivel nincs sok fogunk (4 első metsző) lassan haladunk, még mindig előnyben részesíti a pürésített hamit. Hát mondjuk mi sem szívesen eszünk rágósabbat, ha fáj a fogunk. :)
Még valami. Ha hozzátáplálsz, akkor ne törekedj a milikre, úgysem lehet kiszámolni, mert más a fajsúlya. Viszont sokat kell itatni. El lehet kezdeni 6 hónaposan (sokan előbb teszik) a csőrös pohárral ismertetni kell a sok folyadék, az enyém már szépen kortyolgat sima kicsi műanyag pohárból is.
Sok sikert!
10 hós miniszörnyeteg boldog anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!