Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszeres a babám most akkor...

Tápszeres a babám most akkor lehet hozzátáplálni 4 hós kora után vagy nem?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék vitatkozni a szoptatás jótékony hatásairól, egyszerüen úgy alakult, hogy nemtudott szopni a lányom, fejéstöl nem jött a tejem és mivel ennie kell, így tápszeres baba lett. Most a következö dilemma, hogy tömjem még két hónapig a táppal vagy esetleg lassan kaphat mást is. gondolok itt alma és társaira, természetesen semmi tejtermékre vagy hasonlóra. Bocs, hogy szájbarágósra sikeredett a komment, de egyszer már kérdeztem hasonlót és a szoptatás keresztes lovagjai válaszoltak, nem éppen a kérdésemre. Szóval hogy csináljam?
2010. ápr. 10. 20:48
 1/9 anonim ***** válasza:

A tápszeresknél már 4 hótól "ajánlják" a hozzátáplálást, az alma és társaival kezdve:))

9 hós a fiam reggel és este szopizik, 6 hós koráig szopizott, úgy, hogy 4 hós korától kapott almát pár kanállal persze fokozatosan bevezetve. És nem szokott le a szopiról, mert két kaja között kapott mindíg 2-3 kanálnyit, azért, hogí szokja az ízeket. Nincs is olyan kaja, amit ne enne meg legyen az bolti vagy saját készítésű. Persze csak azokat eszi, amit lehet:)

2010. ápr. 10. 21:00
 2/9 anonim ***** válasza:
Lányom tápszeres 6 hetes korától (most 14 hós), én 4 hós korában kezdtem el a kostólgatást (orvos javaslatára), szóval nyugodtan elkezdheted. Üveges babaételekkel kezdtem, előbb a gyümik, majd szépen lassan jöttek a főzelékek. Később tejpép, majd babajoghurt, stb. Ekkor kezdett el más folyadékot is inni, viz vagy tea.
2010. ápr. 10. 21:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Egy hónapja ( 5 hós a fiam) próbáljuk az üveges bébi ételt és a házi készítésűt, illetve a tejbe papit a fiam imádja ( én is ezen nőttem fel) és semmi baja, mellette persze szopizik de egyre kevesebb a tejem a tápszert meg nem eszi meg. A keresztes lovagok válaszait pedig figyelembe se vedd. Mi már naponta háromszor eszünk szilárdat (gyümi, főzelék, tejbepapi).
2010. ápr. 10. 21:02
 4/9 anonim ***** válasza:
En kulfoldon elek es azt hallottam,hogy ha tapszeres a baba,akkor is csak 6 honap utan kapjon szilard kajat.Nincs a tapszerrel semmi baj!En babam majdnem 7 honapos es meg szoptatom-ha elmenne a tejem netan 12 honapos kora elott,inkabb adok neki tapszert,mint tehentejet.Csak magyarul hangzik ilyesztonek:TAPSZER.Angolul formula-majdnem minden meg van benne,mint az anyatejben.Ja es azert jobb,ha nem kap 6 honapos kora elott szilardat,mert meg nem alakult ki az emesztorendszerunk kello keppen,es sok kaja allergia is megelozheto....
2010. ápr. 10. 21:07
 5/9 anonim ***** válasza:
21:07es vagyok.meg annyi:a problemak kesobb jonnek ki,nem akkor,amikor eszi.Szerintem varhat a baba 6 honapos koraig,raer utana kostolgatni.
2010. ápr. 10. 21:08
 6/9 anonim ***** válasza:
"ijesztonek"-elirtam....
2010. ápr. 10. 21:09
 7/9 anonim ***** válasza:

Tápszeres babát nyugodtan elkezdheted hozzátáplálni. Én is úgy tettem. :) Szintén tápis a kezdetektől fogva, most 10 hónapos "kis hölgy". Nem beteges, nem nagyfejű, nem elhízott 8,4kg! gyönyörű formás, és rendkívül okos.

Szóval most már letudtuk a szoptatás harcosait, akkor vágjunk bele. :)

Almalével kezd, egy kicsivel pár napig és délelőtt. Utána jöhet a püré (reszelve, vagy babaétel mindegy bár én csak azt adom saját kertből hála égnek, ki tudja a bio mennyire bio a bolti meg mivel volt permetezve ugyebár)

Utána jöhet a barack ugyanígy. Aztán én folytattam körtével stb. Jöhet a variálás, majd kiváltottuk a tízórait.

Ha ez már megy, akkor krumpli, répa, sütőtök én egyesével adtam először, majd variálva. Ahogy nőtt, úgy jöttek be az újabb zöldfélék, majd kiváltottuk az ebédet is főzelékkel.

6 hónapos kortól már sok mindent lehet adni, majd 8 hónapos kortól hirtelen bőséges lesz a választék. :) Jöhet a túró (krémesebb verzió a bakony nagyon jó), joghurt, puding. Én az utóbbi kettőből a HUMANA, és a NESTLÉ javaslom. Kiszámolva nem sokkal jön ki drágábbra, mint a ki tudja milyen gyereknek való hasonló kiszerelésű cucc. Ennek meg a védőnőm is örült.

10 hónaposom már szépen eszegeti a reszelt sajtot (füredi trapista), a pulyka vagy csirkemell sonkát (sága) mini falatokra, tojás sárgáját főzve, és a kiflit is :) Durumtésztából (nincs benne tojás)csinálok neki sajtos vagy túrós tésztát stb stb. Most lassan jön a hal.

Tejpépet, tejbegrízt 4 hónapos korától vacsira kap teljes adagot. Változtatom az ízeket, ne unja meg. (Milupa a legfinomabb, a babylove ökölődik tőle, a nestlé gyümölcsösnek meg fűrészpor íze van)

Mivel nincs sok fogunk (4 első metsző) lassan haladunk, még mindig előnyben részesíti a pürésített hamit. Hát mondjuk mi sem szívesen eszünk rágósabbat, ha fáj a fogunk. :)

Még valami. Ha hozzátáplálsz, akkor ne törekedj a milikre, úgysem lehet kiszámolni, mert más a fajsúlya. Viszont sokat kell itatni. El lehet kezdeni 6 hónaposan (sokan előbb teszik) a csőrös pohárral ismertetni kell a sok folyadék, az enyém már szépen kortyolgat sima kicsi műanyag pohárból is.

Sok sikert!

10 hós miniszörnyeteg boldog anyukája

2010. ápr. 10. 21:11
 8/9 anonim ***** válasza:
21.07-nek: azért ajánlott a tápszeres babáknál elkezdeni 4 hósan a hozzátáplálást, mert addigra merülnek ki a vasraktárai, ahogy az anyatejes babáknak 6 hónapos korra. B.
2010. ápr. 10. 21:21
 9/9 anonim ***** válasza:
persze.nemhogy lehet hanem kell is. és nem csak a tápszereseknek hanem az anyatejeseknek is,ez a hosszú ideig szoptatás meg egy nagy marhaság!(mert ugye azért jönnek a fogacskák,hogy tejet egyen az a baba) később meg a nagy szoptatós anyukáknak csak a panaszkodását hallani így nem eszik meg úgy nem eszik,de hát kér beszélni róla,mert úgyis nekik van igazuk. úgyhogy hajrá mehet bele a gyümölcs aztán ahogy sorba jönnek a fogak úgy jöhetnek a szilárdabb ételek.
2010. ápr. 10. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!