2 hónapos oltáskor hány oltást kap a baba? Mert nekem kettőt kapott a combjába, egyiket az egyikbe, másikat a másikba. Talán a nem kötelezőt adták be? Mert meg sem kérdezték.
A Diperte a kötelezeő és a Prevenar-t szokták még beadni, de az nem kötelező, viszont ingyenes. Kislányom tavaly kapta, de velem minden alakalommal aláírattak egy papírt, hogy kérem. Amúgy a kiskönyvbe is beragasztották, hogy mit adtak be, ott pontosan meg tudod nézni.
Itt olvashatsz róla, nagyon jó sztm:
Ez nagyon gáz, milyen orvosotok van??
A kiskönyvbe minden oltásnak a 'ragacsát' amin rajta van a száma, stb be kell ragasztani, nekünk legalábbis mindig ragasztanak, plusz beírják a dátumot, az orvos lepecsételi és aláírja.
tuti, h nem írták bele? nézd át minden lapját!
szerintem is prevenar volt. de hogy megsem kérdezték, h kéritek-e, az kicsit felháborító szerintem...
Prevenar van beírva tollal meg alatta egy szám.meg mellette van egy ragasztó lila piros nyíllal.ennyi.
akkor mi kapott a babám??
Akkor értelemszerűen Prevenart kapott, meg Diperte-t mert az kötelező.
DE a védőnőnek az oltás előtt vinni kell oltási tájékoztatót, hogy mit fog kapni, mi ellen, mik a mellékhatások, stb.
Ez sem történt meg?
A kötelező infarixot és a nem kötelező Prevenart kapta. A kötelező A diftéria, tetanusz, szamárköhögés, gyermekbénulás és vérzéses influenza ellen véd, a nem kötelező a strepptococus baktérium leggyakoribb törzsei ellen amik vérmérgezést, tüdőgyulladást, középfülgyulladást stb. okozhatnak.
Azért én a helyedben megkérdezném mit is kap a gyerekem mielőtt beadják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!