Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik szoptattakazok mennyi...

Akik szoptattakazok mennyi ideig szoptattak? Aki csak rövid ideig az nem bánja? Tényleg a tápszeres babák betegek lesznek?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 10. 10:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Kisfiam 6 hónapos koráig kizárólag anyatejes volt, és 18 hónapos korában szoktattam le az esti cicizésről.

Én nagyon örülök neki, hogy ennyi ideig tudtam szoptatni, és mindent meg is tettem érte hogy sikerüljön.

1x volt beteg, az unokatesó megfertőzte.

2010. ápr. 10. 13:43
 12/16 anonim ***** válasza:

9 hónapos a babám és legalább egy éves koráig szeretném szoptatni. Hál Istennek bőven van tejem, több is, mint kellene.

Eddig egyszer sem volt beteg és remélem egy jó ideig nem is lesz:)

De szerintem nem szabad általánosítani, hogy azért mert anyatejes vagy tápszeres a baba,kevésbé vagy jobban beteges lesz. Nincs két ugyanolyan baba, úgy ahogy nincs két ugyanolyan anyuka sem.

A lényeg hogy szeressétek a babáitokat, akár hogyan is tudjátok etetni őket:)

2010. ápr. 10. 13:45
 13/16 anonim ***** válasza:
Három hónapos koráig kizárólag anyatej,négy hónapig pótlás tápszerrel (nem kellett sokat),a pici szépen szopott,nekem viszont nehezen jött a tejci,ezért négy hónaptól hozzátáplálás plussz szopi.Most nyolc hónapos,reggel-este csak szopi,napközben kanalas evés és igény szerint szopi.Egyszer volt eddig hörghurutja.
2010. ápr. 10. 14:06
 14/16 anonim ***** válasza:

A fiam 11 hónapig szopott, 5 hóig kizárólag anyatejet kapott, nagyon megküzdöttünk érte, többször nyúltam már a tápszer felé, de végül mindig túllelndültünk a holtponton.

Eleinte borzasztóan fájt, a kisfiam hasfájós volt,rengeteget akart szopizni, amitől persze még hasfájósabb lett, és az egyik cicit csak félálomban fogadta el, így lényegében 3 hós korától csak egy mellből szoptattam.

Őszintén megmondva alig vártam, hogy mást is kaphasson. Olyan 7-8 hós korától már csak reggel és este volt cici, majd 11 hósan egyik napról a másikra többet nem volt hajlandó a szájába se venni.

Estére kapott tápszer kiegészítést már 7 hós korától.

Most a lányom 6 hós szerencsére sokkal több tejem van, a lányom türelmes, ügyes baba, mindkettőből kiszívja a tejet, semmi mást nem evett-ivott még.Most kezdjük majd a hozzátápit, és remélem sokáig szoptathatom.

Sajnos én allergiás vagyok, és ezért MINDENT meg szerettem volna tenni ami esetleg megakadályozhatja hogy náluk is kialakuljon az allergia, ezért is küzdöttünk annyit az anyatejért.

Egyébként ami nincs a tápszerben de az anyatejben viszont van, azok az immunoglobulinok amit az anya szervezete állít elő betegségek ellen.

Ez biztos hogy nincs a tápban.

De ezt leszámítva mindenféle hasznos anyag ugyanúgy megtalálható benne.

A fiam 2 éves múlt, egyszer se volt még beteg, a lányom most 6 hós, 1 napig volt náthás 2 hetesen.

De barátnőm kislánya már csecsemő korában is beteges volt pedig csak anyatejet kapott, szóval a betegeskedés nem hinném hogy a tápszeres babákra lenne jellemző, inkább egyéni sajátosság.

2010. ápr. 10. 14:34
 15/16 anonim ***** válasza:
3 hétig szopott a fiam, a jövő hónapban lesz 2 éves. eddigi betegségek: 1 nátha tőlem, 3 napos láz 1 kiscsajtól. ennyi. immunofortisos nutrilont evett 1 éves koráig, most nestlé 1+ babatejet kap.
2010. ápr. 10. 14:35
 16/16 anonim ***** válasza:
5 hétig tudtam szoptatni, de kezdettől kapott tápszert. Nem bánom, sajnos így alakult. A tápszerében van immunerősítő. Még nem volt beteg.
2010. ápr. 10. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!