Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik szoptattakazok mennyi...

Akik szoptattakazok mennyi ideig szoptattak? Aki csak rövid ideig az nem bánja? Tényleg a tápszeres babák betegek lesznek?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 10. 10:25
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
bocsi a helyes irásért.
2010. ápr. 10. 10:26
 2/16 A kérdező kommentje:
ja a tápba abszolut nincs immunerösitö?
2010. ápr. 10. 10:28
 3/16 anonim ***** válasza:
Én 2 hónapig tudtam szoptatni,elfogyott a tejem.(sajnos)Ugyebár mindenhol azt hallani,hogy szoptassunk amíg lehet.A mensim is megjött,attól is állítólag elfogyhatott.Meg túlparáztam a dolgokat,attol is.Szóval nemtudom.Azt,hogy a tápszeres babák betegek lesznek nem hallottam és nem is hiszem!
2010. ápr. 10. 10:34
 4/16 anonim ***** válasza:

3 hónapig szoptattam, és nem gondolom úgy, hogy most emiatt sírva kellene fakadnom. Én ettől függetlenül nagyon jó anyukája vagyok a kisfiamnak.

Aki gyönyörű, okos, erős, vidám, és még soga nem volt beteg. Most 10 hónapos.

2010. ápr. 10. 10:49
 5/16 anonim ***** válasza:

az tény,hogy az anyatej a legjobb. De ha valakinek nem adatik meg a hosszú szoptatás, a mai tápok is kiválóak, van bennük immunerősítő, és egyáltalán nem lesz beteges tőle a baba. szerencsére már nagyon jó tápokat lehet kapni.

nekem 3 hós korában kellett pótlást adnom és végül 8 hónaposan hagytam abba végleg a szoptatást. Szerintem egy kicsit túlzás ami manapság a szoptatást körüllengi... nyilván az a legjobb, de ha egyszer nincs elég tej, akkor semmi baj a tápszerrel sem.

én amúgy sem terveztem 1 évnél tovább szoptatni (ha lett volna még tejem sem) de 8 hós korában sem volt semmiféle rossz érzésem, hogy abbahagytam, sőt sokkal egyszerűbb így, már eszik naponta 3x szilárdat, reggel este meg megkapja a tápját, így tudom mindig hogy eleget eszik :)

2010. ápr. 10. 10:51
 6/16 anonim ***** válasza:

3 hónapig tudtam szoptatni, azt is elég keservesen, kevés is volt a tejem, és híg is, pedig annyi mindent próbáltam, hogy legyen rendesen...

Hát nem lett, és a kislányom egyik napról a másikra elválasztotta magát. Fejtem, 20-30 ml 2 mellből! Tehát jött a tápszer.

A kislányom 7,5 hós, soha nem volt még beteg, nagyon vidám.

Persze, hogy az anyatej a legjobb, de ha nincs bármilyen okból, akkor nincs, és marad a tápszer. Ami ugyancsak tele van vitaminokkal, ez nyilván támogatja az immunrendszer erősödését.

Nem csak a szoptatáson múlik a baba egészsége, sem az anyával való kapcsolata.

2010. ápr. 10. 11:00
 7/16 anonim ***** válasza:

3 éves a nagylányom kb 2 hétig szoptattam és talán 3-4 x volt megfázva és 1X volt hasmenéses vírusa eddig. 10 hónapos korában volt először náthás és antibiotikumot 1 éves kora után kapott először, utána 2 évesen másodszor és ennyi. Mikor az egész család gethes volt ő akkor sem kapta el. Szóval van a tápszerben is immunerősítő és vitamin is.

Most 3 hónapos a kicsi fiam, őt még 1 hétig se tudtam szoptatni és még nem volt beteg, remélem még jó sokáig nem is lesz.

Ja, és nem is lettek nagyfejűek és kövérek se!

2010. ápr. 10. 11:28
 8/16 anonim ***** válasza:

Két hónapig szoptattam, de már 4 hetes korától kapott tápszert is. Sajnos elapadt a tejem. Lehet hogy attól, hogy állandóan azzal stresszeltem magam, hogy tudjak szoptatni. Megettem minden tejserkentőt amit kapni lehet, de hiába.

Most 9 hónapos és egyszer volt beteg 3 napig. A környezetemben sok anyatejes baba van és sokkal betegesebbek mint az én kisfiam aki csak tápszeren élt.

Egy kicsit sajnáltam, hogy nem szopizott tovább, de ebből hátránya nem volt.

2010. ápr. 10. 11:56
 9/16 anonim ***** válasza:

Császárral született a kisfiam, így alapból később indult be a tejem, de amikor elindult, akkor is csak cseppecskék voltak. Az 5. héten jutottunk el odáig, hogy már spriccelt, ha megnyomtam. De utána is kénytelen voltam adni neki mellé tápszert, mivel a maximum, amit két mellből ki tudott szívni, 90 ml volt. Pedig gyakran rátettem a mellemre, ittam teát, szedtem homeós bogyót, masszíroztam, fejtem, de nem sikerült növelnem mégsem. Még így is örülhetek, hogy 5 hónapos koráig tudtam neki adni valamennyit, mert a családban senki sem tudott szoptatni. Ahogy 5 hónapos lett, aznap elválasztotta saját magát, kiköpte a mellem, de még mindig nem adtam fel, gondoltam lefejem. A kettőből tudtam 30ml-t kicsikarni, így nem láttam értelmét tovább szenvedni vele. Bánt a dolog, de nem tudok mit tenni, ez van.

28-án volt 6 hónapos, még egyszer sem volt beteg, sem nátha, sem semmi (kopp-kopp-kopp), remélem ez így is marad. Az én környezetemben is vannak csak anyatejes babák, akik ilyen korban már jó pár betegségen túl vannak. Ja, és nem kövér, nem felfújt, csupa izom. B.

2010. ápr. 10. 12:46
 10/16 anonim ***** válasza:
5 napos volt a lányom amikor kapott tápszert de ettől függetlenül 3 hónapos koráig kapott cicit is, igaz a végén már csak alig volt tejci, de ami volt oda adtam neki. Aztán 3 hónapos volt mikor kórházba kerültem, el is apadt a sok jegeléstől a tejci. Ha bánnám ha nem nem volt más választás, szóval nem érzem rosszul magam ettől, mert ha rosszul érezném tejem akkor sem lenne csak idegeskednék rajta. Úgy gondolom hogy valóban a legjobb az anyatej, de ha egyszer nincs az ember lánya nem éhezteti a gyerekét hiszen csak jót akarunk neki. Nem beteges a lányom, sőt egy csomó tápszeres babát ismerek és semmi bajuk, szerintem ez egy marhaság hogy betegek lesznek a tápszeres babák, ha így lenne nem lehetne nekik azt adni.
2010. ápr. 10. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!