Fél éves babával mennétek macskás ismerőshöz vendégségbe?
Kis lakás,kèt cica van..tiszták,aranyosak.. Viszont fèlek a fertôzèstől.
Meg a szőrük azèrt hullik.. Ès van a lakásba az a cicaszag..
Nekünk benti kutyánk van, vannak időszakok amikor nagyon hullik a szőre. De mikor tudom, hogy kisgyerekkel jönnek hozzánk vendégségbe, akkor triplán annyira takarítok ki, mint általában, és a kutyát is kikefélem a szabadban nem sokkal azelőtt, hogy jönnének hozzánk. Sosem volt még probléma, és egy gyerek sem kúszott még szőrben nálunk. Nyilván 1-1 szőrszál elkerülhetetlen, de az igényesebb gazdák amúgy is rendet tartanak és takarítanak, legyen kutyáról vagy macskáról szól. Na meg aki döncölni akarja a kutyát, előre úgy jön, hogy nem kiskosztümben állít be hozzánk, így nem probléma ha szőrős lesz itt -ott a ruha. Szerintem az ismerős is figyelni fog, hogy jobban ügyeljen erre a baba miatt. Másnak alapjáraton van háziállata már a gyerek születése előtt/alatt/után, és ha csak nem allergiás a gyerek az állatszőrre, nem hiszem, hogy nagy problémát okozhat ez, ha betartja mindenki az alapvető higiéniát, és rendesen gondozza az állatát, vizsgáltatja, oltatja, fürdeti, stb.
Ha pedig nagyon nincs kedved menni, vagy aggódsz, akkor inkább találkozzatok máshol és ne menj vendégségbe úgy, hogy azt lesd hol van szőr és hol nem.
Nekünk 1 macskánk van, a lányom másfél éves volt mikor örökbe fogadtuk. Semmi probléma nincsen, pedig már eltelt másfél év. Üríteni kijár hátra az erdőbe, pedig van neki alomtálcája. Nincs macskaszag, szőr is elenyésző.(Bár minden nap porszívózók és felmosok). Oltva, féregtelenítva van, és a bolhaírtós nyakörvét havonta cseréljük, néha még egy pancsi is belefér.. Teljes harmóniában élük. :D
Mielőtt elhoztuk beszéltem egy állatorvossal, aki tájékoztatott egy-két dologgal kapcsolatban. Pl: a macska élete során 2!! hétig fertőz toxoplazma gondii-val, DE csak is akkor, ha abban a 2 hétben kapta el a fertőzést, tehát az egyik legelterjedtebb betegséggel, amivel riogatják a népet, nem fertőz élete végéig. Minimális esélyt látok arra, hogy pont abban a 2 hétben menjetek vendégségbe.
OFF: Ha hozzánk vendégek jönnek alap dolog, hogy előtte mindent leporszívózók, felmosok, így nincs szőr, macskaszag meg pláne nincs a lakásban. Nem is értem, hogy ha rendesen, tisztán vannak tartva, akkor miért van macskaszag?
nem gondoltam hogy pár ember ennyire felháborodik... nem ez volt a célom.
Én nekem is volt cicám világéletembe, anyuéknál most is ott van a macska, de náluk még nem voltunk ( nagyon messze élünk tőlük) így nekem az is új volt, hogy terhesség alatt lehet a magzatnak baja ha én macskázok ... meglepődtem nagyon,mivel ilyenről sose hallottam.
Ezért olvastam utána hogy a kisbabának lehet-e még valami gondja a cicáktól, és sok sok helyen olvastam hogy 1 éves korig nem ajánlott az olyan babát, aki eddig nem volt macska közelébe, cicához vinni.
(más tészta ha már abba "születik bele" hogy cica van otthon.. )
Egyébként macskatartók között is ég és föld tud lenni a különbség. Volt egy barátnőm, aki olyan ritkán takarította a gél almot, h ammónia szag volt már a lakásban, mondván h az szagelfedő és pont azért veszi, mert nem kell állandóan lesnie, h volt e termés.
Mi sima fehérporos kavicsos almot használtunk és szépen karban volt tartva, sosem volt szag.
Azonban én úgy hiszem, egy szobacica nem is találkozik sokmindennel, ami a toxoplazma fertőzésre adna okot. Ellenben egy kerti cica, aki egerészik, földet kapar, mást is eszik, mint egy szobacica, sokszor nem.is látjuk, hogy mit, v megharaphatja, karmolhatja másik macska, ott akkor is távolmaradnék a macskától, ha az enyém lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!